1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Апче за ден потоа

Дискусија во 'Бременост' започната од Barbie.Girl, 30 март 2010.

1. Shoe-Gal

Shoe-Gal Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    178

Oпушти сеее..........ќе добиеш! мене ми доцнеше 8 дена заради тоа! Што паничев само и го фокусирав мозокот на негативни мисли! :)

2. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.921
    Допаѓања:
    123.371
    Апчето уствари е за 3 дена потоа.Меѓутоа со максимум хормони во него,па за сите несакани дејства треба да сте спремни.Се препорачува максимум 2 пати во текот на годината а читам некои девојки и почесто го употребуваат. :|

Како што ми кажа гинекологот-Мажот ако не те чува ништо :D
    Сексот не е веќе табу тема,не ни треба да е.Затоа,ако не може некој да ве сочува,сочувајте се вие.Иако се случува да,ама барем кога сте премлади пробајте да не си го комлицирате животот :)

На Annath, soncenceto.matea и blond им се допаѓа ова.
  3. 123asd

123asd Активен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    7
    ahhh se nadevam deka ke dobijam i jas :(( nikogas vo zivotot ne mi bilo potesko!!!tolku komplikacii!!:( mislam deka ke poludam...

4. DiPi

DiPi Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    29
    ке добиеш без грижи , јас после две испиени апчиња за премногу краток период добив и ми каснеше 7 дена и се ми е во ред, али како и да е жалам што морав да ги испијам :(

5. 123asd

123asd Активен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    7
    kako moze da se opustam apceto go ispiv pred 20 dena a seuste nema nisto... trebase da dobijam pred 8-9 seuste nemam dobieno! koga ke dobijam i dali voopsto ke dobijam... kolku vreme vi ima zadocneto najmnogu... dali na nekoja od vas vi se desilo vakov slucaj???

6. riba79

riba79 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2010
    Пораки:
    1.466
    Допаѓања:
    5.299
    на другарка ми и се случи истото..остана бремена а сепак пиеше апче :devil: одма на гинеколог...немој да чекаш..чим ти касни или тие пореметен циклусот или си бремена..поздрав па пиши ни што ке биде :^)

7. riba79

riba79 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2010
    Пораки:
    1.466
    Допаѓања:
    5.299

не е точно ова...другарка моја го испи апчето после 12 часа од одност па не прокрвари..и каснеше 10 дена и беше бремена :devil: и потоа си закажа абортус...апчето не делува секогаш ..има други видови на контрацепција.. :!:

8. rainbowlove

rainbowlove Активен член

Се зачлени на:
    1 март 2012
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    2
    dechki imav odnos so dechko mi prosliot chetvrtok (23.02) i se skina kondomot a toj imashe svrsheno..e sea forata e toa so od koga zavrsivme go proverivme kondomot i ne bevme sig dali prehodno bese skinat ili nie doeka proveruvavme se skina...za da ne rizikuvame zemav norlevo (apceto za den potoa) pola cas po odnosot, a trebashe da dobijam na 28.02...seushte nemam dobieno, a eve vekje 3 den pominaa i epten mn sum ispanichena...mozhno li e da imam hormonsko poremetuvanje na ciklusot? i shto mislite bi trebalo li da napravam test za bremenost za sekoj slucaj?

9. DiPi

DiPi Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    29
    значи норлевото 99% викаат дека делува , па секогаш имало и ке има исклучоци :worried:

10. DiPi

DiPi Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    29
    за хормонско пореметување може да имаш а може и не, од апчето се поместува цклусот за неколку дена а можно е и за повеќе па и до наредниот месец, а за правење тест почекај барем да поминат две недели од односот...

На heart.beat му/ѝ се допаѓа ова.
  11. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    убаво што ја видов темава :)
    пред неколку дена баш разговарав со гинекологот-колку таа жена ми помага кога ке ми затреба :* :hug: до неа, и ми кажа дека е подобро да се пие ДИАНЕ35 отколку НОРЛЕВО(народски кажано апче за ден потоа) оти Норлевото содржи 500 пати повеке хормон отколку Диане 35

12. 123asd

123asd Активен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    7
    lele lugee ahhh se razocarav nesakam da ostanam bremena neznam togas sto bi pravela a abortusot e losa rabota mislam deka ne bi go napravila,a dete da cuvam nemam takvi uslovi se nadevam deka ke dobijam deka e do ciklusot mi e poremten ....

13. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    А зошто трпиш нервози? Зошто не отидеш на гиниколог ? Инаку јас сум сигуна дека ако не 100% ама 99% апчето делува така да сигурна сум дек аќе добиеш. Само доколку и утре не дебоиш би те советувала да отидеш на гиниколог не за друго барем ќе си ги скратиш маките ќе знаеш на што си што пак ќе повторам неверувам дека си бремена.

14. DiPi

DiPi Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    29
    за да си ги скратиш маките направи си тест за бременост, поголеми се можностите од негативните мисли да си го одложуваш циклусот.

15. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Купи утре тест, јас не знам што чекаш. Уште па и 8-9 дена ти касни. Јас би се мрднала.

16. 123asd

123asd Активен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    7
    eve sega go napraviv testok cheksyre neso samo ne mi e jasno ima c i t linii dvete ako se crveni oznacuvaat bremenos mene linijata kaj bukvata c mi e crvena a linijata kaj bukvata t mi e nekako bleda crvena ama bleda epten sto treba da znaci ova????ve molam pisete mi~!~~

17. Shoe-Gal

Shoe-Gal Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    178

123asd како што сум запознаена, доколку има втора линија (без разлика дали е бледа, темна, иста како другата или не) истата означува бременост.

18. SOVRSENSTVO

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    Најпаметно ти е факај одма патот и правец гиниколг тој најточно може да ти каже

19. 123asd

123asd Активен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    7
    :(((( da da ima samo sto e bleda premnogu!!!!!!!!!!!!!!!utre ili zadutre ke odam.a vie koga ste pravele ste imale samo 1 linija drugata voopsto li ne se poznavala?ve molam kazete mi sto mislite..zar apcevo mene mi napravilo isklucok :(

20. SOVRSENSTVO

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    Добро а зошто не направиш уште еден тест и после колку време го испи апчето?