Oпушти сеее..........ќе добиеш! мене ми доцнеше 8 дена заради тоа! Што паничев само и го фокусирав мозокот на негативни мисли!
Апчето уствари е за 3 дена потоа.Меѓутоа со максимум хормони во него,па за сите несакани дејства треба да сте спремни.Се препорачува максимум 2 пати во текот на годината а читам некои девојки и почесто го употребуваат. Како што ми кажа гинекологот-Мажот ако не те чува ништо Сексот не е веќе табу тема,не ни треба да е.Затоа,ако не може некој да ве сочува,сочувајте се вие.Иако се случува да,ама барем кога сте премлади пробајте да не си го комлицирате животот
ahhh se nadevam deka ke dobijam i jas ( nikogas vo zivotot ne mi bilo potesko!!!tolku komplikacii!! mislam deka ke poludam...
ке добиеш без грижи , јас после две испиени апчиња за премногу краток период добив и ми каснеше 7 дена и се ми е во ред, али како и да е жалам што морав да ги испијам
kako moze da se opustam apceto go ispiv pred 20 dena a seuste nema nisto... trebase da dobijam pred 8-9 seuste nemam dobieno! koga ke dobijam i dali voopsto ke dobijam... kolku vreme vi ima zadocneto najmnogu... dali na nekoja od vas vi se desilo vakov slucaj???
на другарка ми и се случи истото..остана бремена а сепак пиеше апче одма на гинеколог...немој да чекаш..чим ти касни или тие пореметен циклусот или си бремена..поздрав па пиши ни што ке биде
не е точно ова...другарка моја го испи апчето после 12 часа од одност па не прокрвари..и каснеше 10 дена и беше бремена и потоа си закажа абортус...апчето не делува секогаш ..има други видови на контрацепција..
dechki imav odnos so dechko mi prosliot chetvrtok (23.02) i se skina kondomot a toj imashe svrsheno..e sea forata e toa so od koga zavrsivme go proverivme kondomot i ne bevme sig dali prehodno bese skinat ili nie doeka proveruvavme se skina...za da ne rizikuvame zemav norlevo (apceto za den potoa) pola cas po odnosot, a trebashe da dobijam na 28.02...seushte nemam dobieno, a eve vekje 3 den pominaa i epten mn sum ispanichena...mozhno li e da imam hormonsko poremetuvanje na ciklusot? i shto mislite bi trebalo li da napravam test za bremenost za sekoj slucaj?
за хормонско пореметување може да имаш а може и не, од апчето се поместува цклусот за неколку дена а можно е и за повеќе па и до наредниот месец, а за правење тест почекај барем да поминат две недели од односот...
убаво што ја видов темава пред неколку дена баш разговарав со гинекологот-колку таа жена ми помага кога ке ми затреба до неа, и ми кажа дека е подобро да се пие ДИАНЕ35 отколку НОРЛЕВО(народски кажано апче за ден потоа) оти Норлевото содржи 500 пати повеке хормон отколку Диане 35
lele lugee ahhh se razocarav nesakam da ostanam bremena neznam togas sto bi pravela a abortusot e losa rabota mislam deka ne bi go napravila,a dete da cuvam nemam takvi uslovi se nadevam deka ke dobijam deka e do ciklusot mi e poremten ....
А зошто трпиш нервози? Зошто не отидеш на гиниколог ? Инаку јас сум сигуна дека ако не 100% ама 99% апчето делува така да сигурна сум дек аќе добиеш. Само доколку и утре не дебоиш би те советувала да отидеш на гиниколог не за друго барем ќе си ги скратиш маките ќе знаеш на што си што пак ќе повторам неверувам дека си бремена.
за да си ги скратиш маките направи си тест за бременост, поголеми се можностите од негативните мисли да си го одложуваш циклусот.
eve sega go napraviv testok cheksyre neso samo ne mi e jasno ima c i t linii dvete ako se crveni oznacuvaat bremenos mene linijata kaj bukvata c mi e crvena a linijata kaj bukvata t mi e nekako bleda crvena ama bleda epten sto treba da znaci ova????ve molam pisete mi~!~~
123asd како што сум запознаена, доколку има втора линија (без разлика дали е бледа, темна, иста како другата или не) истата означува бременост.
((( da da ima samo sto e bleda premnogu!!!!!!!!!!!!!!!utre ili zadutre ke odam.a vie koga ste pravele ste imale samo 1 linija drugata voopsto li ne se poznavala?ve molam kazete mi sto mislite..zar apcevo mene mi napravilo isklucok