da da bev S nemozea nisto da vidat vo matkata i jajnikot me ispratija da me proverat preku krv pravev hcg na krvta izleze 360 denes ke odam pak na ginekolog taa rece toa se znaci na rana bremenost neznam samo dali normalna ili von matericna ((( nemozam da se sozemam od vcera se tresam od strav poveke ne mi se zivee ako e pa i von matericna SSSSSSSSSSSSSSS ke si umram.
Слушај ваму! Не кревај паника! Се се случува не си ти ни прва нити ќе бидеш последна. Остани смирена и следи ги советите на докторот. Ќе ги направиш сите тестови, сите интервенции кои ќе ти бидат потребни и за кратко време се ќе се заврши. Знам дека сигурно ти е многу тешко во моментов но не паѓај во депресија. Ќе се среди не се секирај!!!!
nemozam veke da si dojdam pri sebe i se nerviram sto taa doktorka ne mi objasnu se...denes ke odam pak kaj nea a u meguvreme ke zakazam i kaj drug ginekolog....mn mi e teskoo
Не може да не ти објасни се', мора да ти објасни, прашај буквално се' што те интересира! Ако случајно нешто и најмалку не си задоволна-право кај друг доктор! И не припаѓај, не чини ни за тебе ни за бебчето што го носиш....Мораш да се смириш малку! Што и да е, ќе откријат и ќе се преземат мерки и ќе биде во ред. И подобро не оди сама на доктор, нека дојде некој со тебе, кој и да е барем малку да ти дава поддршка. Само ти си знаеш колку ти е тешко, ама мораш да бидеш присебна. Ајде опушти се малку, се ќе се среди
Неможам да читам се однапред ама ако сакаш информација за апчето за ден потоа (Norlevo) се вика навистина е ефикасно. ако се плашиш дека можеби си трудна се пие најкасно 72 часа по сексуалниот чин на кој се сомневас дека се случило тоа, после тоа нема никаков ефект.
само смирено, ке се среди се, само во овие моменти мораш да имаш некој покрај тебе а најголема корист би имала од мајкати... инаку каква е ситиацијата им кажа ли на твоите?
кога веќе стигнала ситуацијата до тука, не верувам дека ке реагираат бурно, нема да им биде сеедно , но сигурна сум дека баш и ке им стане мило ако неможеш сама викни го и дечкоти, обидете се и двајцата да разгоравате со нив. Дечкоти те поддржува ли ?
da da me podrzuva ...neznam dali ke se lutat ama toa e!samo se plasam da ne e von matericna bremenosta toa poveke me plasi!!!mnogu mnogu...
po postovite gledam deka sakas da go zadrzis bebeto?/?dobro razmisli za se pa kazi im na tvoite,a veke na majka ti ja bi te sovetuvala uste denes da i kazes na samo..taa najdobro ke te razbere a i ke dojde so tebe na pregled,.. nemoj na svoja raka da pravis nisto...
samo sakam koga veke sum bremena da bide bremenosta ok . a so ova von matericna mn se isplasiv..neznam sto ke bide se nadevam na dobri vesti!!!samo mi e cudno zasto imav krv pred nekoj den i preeska kafen iscedok!
znaci vaka jas se porodiv so vtoro pred 1g i imav iscedok kako tebe 1 den i otidov na ginekolog..mi prepisa utrogestan za da go zadrzam plodot 15 dena.. odi na drug ginekolog ako taa tvojata ne ti se sviga..ne bi trebalo da ima iscedok..ne sakam da te plasam ama mora da te vidi asalen ginekolog..po moja racunica kako sto procitav ti si 4-5 nedeli bremena...pozdrav i mislam deka ne mora toj iscedok da bide za vonmatericna bremenost,...
da i jas toa go mislam nekako cudna mi e...sakam ginekolog koj ke se interesira ovaa malce mi e nezainteresirana.utre ke zakazam kaj drug ,a denes ke odam kaj nea.vcera koga i kazav deka hcg to na krvta mi e 360 mi vika se raboti za rana bremenost a ne mi kaza ni dali von matericna niso ne mi rece!samo deka ke mi dade bolnicki uput ??pa jas si pomisliv da ne e zatoa (((
Е добро не ми е јасно како не можеле да видат дека си бремена? На другарка ми и доцнеше една недела отиде на гиниколог и одма и кажаа дека е бремена.
moj sovet odi denes na klinika ima i navecer dezurna sluzba neka te vidi d-r i od kaj niv..znaci odi kaj maticnata zemi upat i so site analizi i sliki na klinika..za da ne si vo panika ...pozz
ke vidam utre i son oviot ginekolog toj e mn podobar stvarno ne se gledase nisto na toa.i zatoa mi dadoa da ja proveram krvta i mi rece deka e rana bremenost zatoa ne se gledalo ali sepak ne mi se dopadna ovaa!ajde ke vidime sto ke kaze. gi znae li nekoj merkite za von matericna bremenost..sakam da znam ..ako vo slucaj ne daj boze e toa
Зависи колку недели е бремена и со какво ехо ја гледаат. Кога ме прегледаа со обично ехо, не можеа да ми ја потврдат бременоста бидејќи бев тогаш 4-5 недела. А по неколку дена ме прегледа друг гинеколог со вагинално ехо и ми ја потврди бременоста.