1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Апче за ден потоа

Дискусија во 'Бременост' започната од Barbie.Girl, 30 март 2010.

1. riba79

riba79 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2010
    Пораки:
    1.467
    Допаѓања:
    5.313

што се случи девојче со тебе?беше ли на лекар?

2. 123asd

123asd Активен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    7
    da da bev :worried:S nemozea nisto da vidat vo matkata i jajnikot me ispratija da me proverat preku krv pravev hcg na krvta izleze 360 denes ke odam pak na ginekolog taa rece toa se znaci na rana bremenost neznam samo dali normalna ili von matericna :(((( nemozam da se sozemam od vcera se tresam od strav poveke ne mi se zivee ako e pa i von matericna :worried:SSSSSSSSSSSSSSS ke si umram.

3. cecilia

cecilia Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    1.195
    Слушај ваму!
    Не кревај паника! Се се случува не си ти ни прва нити ќе бидеш последна. Остани смирена и следи ги советите на докторот. Ќе ги направиш сите тестови, сите интервенции кои ќе ти бидат потребни и за кратко време се ќе се заврши. Знам дека сигурно ти е многу тешко во моментов но не паѓај во депресија.
    Ќе се среди не се секирај!!!!
    ;)

4. 123asd

123asd Активен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    7
    nemozam veke da si dojdam pri sebe i se nerviram sto taa doktorka ne mi objasnu se...denes ke odam pak kaj nea a u meguvreme ke zakazam i kaj drug ginekolog....mn mi e teskoo

5. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Не може да не ти објасни се', мора да ти објасни, прашај буквално се' што те интересира! Ако случајно нешто и најмалку не си задоволна-право кај друг доктор!
    И не припаѓај, не чини ни за тебе ни за бебчето што го носиш....Мораш да се смириш малку! :!: Што и да е, ќе откријат и ќе се преземат мерки и ќе биде во ред. И подобро не оди сама на доктор, нека дојде некој со тебе, кој и да е барем малку да ти дава поддршка. Само ти си знаеш колку ти е тешко, ама мораш да бидеш присебна.

Ајде опушти се малку, се ќе се среди :hug:

6. Lorichka

Lorichka Активен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Неможам да читам се однапред ама ако сакаш информација за апчето за ден потоа (Norlevo) се вика навистина е ефикасно. ако се плашиш дека можеби си трудна се пие најкасно 72 часа по сексуалниот чин на кој се сомневас дека се случило тоа, после тоа нема никаков ефект.

7. 123asd

123asd Активен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    7
    i mene mi kazaa deka e efikasno ama ete kaj kogo kako!

8. DiPi

DiPi Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    29
    само смирено, ке се среди се, само во овие моменти мораш да имаш некој покрај тебе а најголема корист би имала од мајкати... инаку каква е ситиацијата им кажа ли на твоите?

9. 123asd

123asd Активен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    7
    ne ne uste ne sum kazala doma i poradi toa mi e uste potesko neznam kako ke reagiraat !!!

10. DiPi

DiPi Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    29
    кога веќе стигнала ситуацијата до тука, не верувам дека ке реагираат бурно, нема да им биде сеедно , но сигурна сум дека баш и ке им стане мило :) ако неможеш сама викни го и дечкоти, обидете се и двајцата да разгоравате со нив.
    Дечкоти те поддржува ли ? :)

11. 123asd

123asd Активен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    7
    da da me podrzuva ...neznam dali ke se lutat ama toa e!samo se plasam da ne e von matericna bremenosta toa poveke me plasi!!!mnogu mnogu...

12. riba79

riba79 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2010
    Пораки:
    1.467
    Допаѓања:
    5.313
    po postovite gledam deka sakas da go zadrzis bebeto?/?dobro razmisli za se pa kazi im na tvoite,a veke na majka ti ja bi te sovetuvala uste denes da i kazes na samo..taa najdobro ke te razbere a i ke dojde so tebe na pregled,..
    nemoj na svoja raka da pravis nisto...

13. 123asd

123asd Активен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    7
    samo sakam koga veke sum bremena da bide bremenosta ok . a so ova von matericna mn se isplasiv..neznam sto ke bide se nadevam na dobri vesti!!!samo mi e cudno zasto imav krv pred nekoj den i preeska kafen iscedok!

14. riba79

riba79 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2010
    Пораки:
    1.467
    Допаѓања:
    5.313
    znaci vaka jas se porodiv so vtoro pred 1g i imav iscedok kako tebe 1 den i otidov na ginekolog..mi prepisa utrogestan za da go zadrzam plodot 15 dena.. odi na drug ginekolog ako taa tvojata ne ti se sviga..ne bi trebalo da ima iscedok..ne sakam da te plasam ama mora da te vidi asalen ginekolog..po moja racunica kako sto procitav ti si 4-5 nedeli bremena...pozdrav i mislam deka ne mora toj iscedok da bide za vonmatericna bremenost,...

15. 123asd

123asd Активен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    7
    da i jas toa go mislam nekako cudna mi e...sakam ginekolog koj ke se interesira ovaa malce mi e nezainteresirana.utre ke zakazam kaj drug ,a denes ke odam kaj nea.vcera koga i kazav deka hcg to na krvta mi e 360 mi vika se raboti za rana bremenost a ne mi kaza ni dali von matericna niso ne mi rece!samo deka ke mi dade bolnicki uput ??pa jas si pomisliv da ne e zatoa :((((

16. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    Е добро не ми е јасно како не можеле да видат дека си бремена? На другарка ми и доцнеше една недела отиде на гиниколог и одма и кажаа дека е бремена.

17. riba79

riba79 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2010
    Пораки:
    1.467
    Допаѓања:
    5.313
    moj sovet odi denes na klinika ima i navecer dezurna sluzba neka te vidi d-r i od kaj niv..znaci odi kaj maticnata zemi upat i so site analizi i sliki na klinika..za da ne si vo panika ...pozz

18. 123asd

123asd Активен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    7
    ke vidam utre i son oviot ginekolog toj e mn podobar stvarno ne se gledase nisto na toa.i zatoa mi dadoa da ja proveram krvta i mi rece deka e rana bremenost zatoa ne se gledalo ali sepak ne mi se dopadna ovaa!ajde ke vidime sto ke kaze.:( gi znae li nekoj merkite za von matericna bremenost..sakam da znam ..ako vo slucaj ne daj boze e toa

19. DiPi

DiPi Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    29
    123asd беше ли кај другиот гинеколог, што ти кажа??

20. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Зависи колку недели е бремена и со какво ехо ја гледаат. Кога ме прегледаа со обично ехо, не можеа да ми ја потврдат бременоста бидејќи бев тогаш 4-5 недела. А по неколку дена ме прегледа друг гинеколог со вагинално ехо и ми ја потврди бременоста.