me pregleduvaa i mene ama seuste nemozat da go vidat plodot vo rana bremenost sum .vo ponedelnik ke odam pak pa moze togas ke se vidi bebeto ))
Не можете ништо да преземете освен да чекате. Би требало да дејствува апчето штом толку брзо сте реагирале.. А какви знаци чекате не ми е јасно? Може да има несакани дејства од апчето, а и не мора. Почекајте некое време. Ако и доцни и се поминати повеќе од 10тина дена од ризичниот однос, нека направи тест да знаете на што сте. Ама мислам дека нема да има потреба. Со среќа!
mislam deka kaj devojkati apceto ke deluva bidejki go ispila odma ne panicete ne treba da ja boli nisto toa se nesakni dejstvia za 10 dena neka si napravi test!ne se izmacuvajte!jas go ispiv posle 36 casa i ne deluvase
да си чекате, во секој случај не треба да очајувате и да бидете во неизвесност... најбргу што може сте дејствувале така да не би требало да има нешто несакано... тоа што има болки одвреме навреме и е од дејството на апчето...
123asd Дали на гиникологот кажа дека имаш пиено апче за ден потоа? Што ти кажа која е причината што не дејствувало?
баш и мене ме интересира... сепак мислам дека е поради тоа што во првите 12 часа не е испиено апчето ... 123asd каква ви е сега ситуацијата, им кажа ли на твоите ?
cudna mi e situacijata seuste ne se gleda bebeto hcg to(krvta) mi pokazuva deka ima bremenost prviot pat mi bese 360 a vcera koga pravev pak 278 bese sto znaci se namaluva zadutre sum pak na ginekolog pa ke vidime seuste ne se znae dali bebeto e vo matkata ili i vona matericna bremenost. mi rekoa deka moze da dojde i do spontan abortus jas eve denes krvaram imam bolki kako pred dobivanje!ni doktorite seuste ne mozat da mi objasnat pa ke cekam do zadutre da vidam da ne ima nekoi promeni!koga ke bidam siugrna kako i sto e se togas ke im kazam na moite...
falaa faalaa pa ke vidime so ke bidne edinstveno nesto sto me zagrizuva zasto me boli stomakot isto kako so ke dobijam!moze da dojde i do spontan???taka mi rece doktorkata ...
da me ispratija vo drzavna tamu me pregleduvaa no nemozea nisto da vidat...hcg to pokazuvase bremenost no bese pomalo a eve denes imam bolki kako pred dobivanje....i krvaram....kojznae so ke me snjade