Ако си во можност отиди на дежурен негде, бидејќи чим нивото на хормонот покажувало бременост, па се намалило, а сега крвариш не е во ред баш според мене. Со среќа!
iskreno ,ne sakam da te plasam ama mislam deka krvarenjeto ne cini...mislam deka ako prodolzi i utre ke bide spontan abortus...kako i da e javi se na ginekolog ako prodolzi krvarenjeto vecer i utre.pozz
devojki dobiv spontan abortus pocnav da krvaram i go ispustiv embrionot ,taka da sega se e reseno mu blagodaram na gospod sto se zavrsi se dobro i sto me cuvase !!!
pa valda ne deluvalo bidejki go ispiv 36 casa posle odnosot mozebi premnogu docna kaj kogo kako zavisi
Заблагодари му на Господ откако ќе отидеш на гинеколог и ќе те види на ехо и ќе каже дека се е во ред со матката и јајниците.
se custvuvam dobro ... da bev i na ginekolog mi pravat redovno pregledi se e ok ke nema potreba i od kiretaza mn sum mu blagodarna na gospod mnogu mi pomogna...
Fina tema ) Jas ispiv Norlevo posle 35 chasa se nadevam deka ke bide se vo red posle 4 dena otkako go ispiv pochnav da krvaram. Ima mesto za panika ili ne ? i dali slednata minstruacija ke mi bide vo red ?
Чим си прокрварила нема место за паника ,за менструацијата кај секој индивидуално али поголеми се шансите да ти касни,да не ти дојде ...
минатата недела имавме односи со дечко ми со кондом но се случи да се скине и утредента се напив норлево.но сега во петокот повторно се случи истото и пак се напив.немаше никакви несакани ефекти како крварење,повраќање и сл.се обратив и на мојот матичен гинеколог и тој ми кажа дека нема врска пак ке си делува апчето иако во рок од две недели имам испиено две.ме интересира вашето мислење дали ке делува или може да се случи да се изгуби дејството бидејќи имам испиено две во рок од една недела? благодарам однапред.
Треба да делува без разлика што си испила две во рок од 1 недела...само што едното од нив ке ти биде за џабе пиење, али јбг од каде да знаеме кога е навистина потребно
Апчињта за ден потоа не се 100 % ефикасни, па дури и да се испијат 1 минута по односот. Доколку се пијат за време на овулација, односно доколку овулацијата веќе е започната, апчето нема да делува. Ова го кажувам од искуство. Јас имав „несреќен случај“ на 14 ден од циклусот, а овулацијата веќе била започната. Апчето го испив 8 часа по однос, но не ми делуваше и останав бремена. Значи, не се надевајте на 100 % ефикасност.