Апче за ден потоа

Discussion in 'Бременост' started by Barbie.Girl, Mar 30, 2010.

1. CrazyStupidLove

CrazyStupidLove Истакнат член

Другарка ми имаше крварење после точно една недела од кога го испи апчето. Не знам дали и беше кафеаво, ама количински беше помалце и не беше менструација, значи само крварење нити имаше болки како при нормална менструација, нити па и беше тогаш термин за добивање. И наредниот месец мислам дека не доби воопшто, тек после тоа почна нормално да си добива. Така да голема е веројатноста да е од апчето.

2. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

И јас мислам дека е од апчето, ама нели можеш веќе да провериш со тест? Барем да си бидеш мирна... :)

mona.s likes this.
  3. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Рано е уште за тест, иначе одма не чекам јас. :D

4. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Јас мислам дека треба да ти дојде... :?: Само еднаш имам пиено од ова апче, и знам малце ми го проемети циклусот за неколку дена, е сега не памтам дали порано ми дојде или покасно.Ама чим си се напила апче 99% гајле немаш :) :)

mona.s likes this.
  5. mona.s

mona.s Истакнат член

ej i mene mi dojde i to ne mi e samo onaka kafeavo tuku mi teci,isto kako i ko ke mi dojdi i me bolese stomakot....toa znaci deka apceto dejstvuvalo taka?deka imalo neshto vsusnost takaaa?

6. barbiegirl123

barbiegirl123 Истакнат член

zdravo imam mnogu ne redovni menstruacii i ednas koka bev na doktor mi kaza da si napijam dva paketi od diane 35...ama jas ednata ja piev mi se sredoa mensturaciite ama vtorite ne i taka povtorni pocnaa da mi docnaat po 2 3 nedeli...sega gi kuptiv povtorni diane 35 i gi pijam od prvot den na menstruacijata ama imam mngou kafeac iscedok,,,dali e normallno ova ?

7. mona.s

mona.s Истакнат член

имаш друга тема за ова прашање оваа е за ден потоа апчето....а инаку требаше двете да ги испиеш оти е штетно така само еден месец да ги земеш, а очигледно и еве пак така ти се напрај и сега имаш кафеав издецок од дијането шо ги земаше,нормално 2,3 дена да ти касни мене по недели ми касни не можи секогаш точно да ти иди,има да на некој му иди и се ретки.
    п.с.Пиши на кирилица инаку ;)

8. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Сакам само да прашам, апчето има дејство во првите 72 часа така? А има ли врска на пример дејството да е поголемо во првите 24 а потоа да се намалива или исто влијае? :)

9. Jellena

Jellena Активен член

денеска испив апче за ден потоа. дали ќе имам некакви промени во мојот организам или нешто ?

10. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Колку порано го испиеш апчето толку се поголеми шансите да делува. Најсигурно е во првите 24 часа, потоа дејството се намалува.

cvetce93 likes this.
  11. LoveMyMan

LoveMyMan Истакнат член

На 13.04 се напив Норлево по помалце од 20 часа од ризичниот однос, немав никакви несакани дејства и ми дојде во предвидениот рок(вчера). Меѓутоа крвта не е баш во течна состојба и има малце невообичаен мирис, па сакам да прашам дали сето тоа е нормално и дали има место за паника?? :^)

teddytea likes this.
  12. Pirana

Pirana Популарен член

Штом ти дошло, добро е, нема зашто да се секираш :) А и си го испила апчето на време, така да можно е тоа да е од него. Јас откако го испив, кога добив ми беше по бледа крвта а за мирис не сум приметила.

LoveMyMan likes this.
  13. aaleksaandraa

aaleksaandraa Истакнат член

Да мирисот е од апчето , и јас забележав веднаш одкако добив. Се секава мирисот дека е од апчето, некако невообичаен е , ама битното е што си добила, за миризбата ќе ти помине за некој ден. Уживај

LoveMyMan likes this.
  14. LoveMyMan

LoveMyMan Истакнат член

:) Фала ви многу, баш ми олесна :D :*

15. ofofoff

ofofoff Активен член

Pomossssssss ! Zafcera negdeka okolu 12h popladne imaf odnosi so de4ko mi.. toj sea misli deka neshto ostanalo vo mene :worried: nemashe zashtita.. moze li da go ispijam deneska apceto, on da mi go donese nakaj 16h ?????

16. slavica999

slavica999 Популарен член

Да бе можеш, тоа апче е сипи напиј се и се пие во рок од 72 часа
    А како тој мисли, не е сигурен, не знае како се прават деца?!? Дај му некоја литература да прочита.
    Битно ти вчера се изеба во 12 часот па сега кљукај се со хормони, па и да те откачи ич да не ти биде криво ;)

baby-star likes this.
  17. macence85

macence85 Популарен член

Норлево најсилно дејство има 24 часа после односот, ама не значи дека после тоа нема дејство, само малку послабо е. Ако го испиеш околу 16 мислам дека ќе биде ок.
    п.с. Норлево не се бонбони бе деца,бомба од хормони се, пред да стигнете до норлево информирајте се и за други начини на заштита.

18. ofofoff

ofofoff Активен член

offf mi olesna ... FALA MNOGU !

19. Addrianna

Addrianna Активен член

јас синоќе имав незаштитен секс ии отиде од спермаа внатре.иначе имам менс вчера ми беше 4ти ден ама ми трае по 5-6дена што значи не ми беше слабо крваренјето но не и мн јако како првите 2 дена.. дали да испијам апче ден потоа и да си бидам мирна??

20. macence85

macence85 Популарен член

:clap: Испиј си го, наклукај се хормони и биди си мирна.. |( Колку лесно си ги сфаќате ова со апчево. Јас знам дека е измислено да спречува несакана бременост, но НЕ Е НАЧИН ЗА ЗАШТИТА!
    Сериозно почнувам да се нервирам за прашањава. Изгуглајте малку сајд ефектс на Норлево!

despi95 and Filiposka like this.