Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Апче за ден потоа

Дискусија во 'Бременост' започната од Barbie.Girl, 30 март 2010.

1. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    За џабе си пиела апче. И да свршил на тебе не значи ништо, треба да ти сврши внатре во вагината, а со анален не се прават бебиња. Симптомите ти се од апчето, од ништо друго. Сега очекувај и да ти се поремети циклусот.
    И немало да биде лошо ако прво си се информирала кога и за што се пие тоа апче.

2. Strauz

Strauz Активен член

Се зачлени на:
    23 август 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Со девојка ми имавме незаштитен прекинат однос 2 часа по земање на Норлево пилула, девојка ми се чувстуваше добро и не чувствуваше отежнати симптоми на гадење. Дали ваквиот секс го прекинува дејствувањето на пилулата ?

3. ivana-ss

ivana-ss Активен член

Се зачлени на:
    23 август 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0

Па апчето се пие за да спречи несакана бременост, а до неа може да дојде и преку анален, што ако спермата успее да се излизга до вагиналнот отвор?
    А инаку за симптомите читав дека траат од 24 до 48 часа, па затоа и прашував.

4. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    Луѓе а да не си играте со овие апчиња, турете си кондом, или нека не свршува дечкото во вас? :?:
    Јас лани земав едно, и се си мислам од него ми се поремети периодов, абе секогаш многу порано ми иде.
    Порано до минутка ми беше точно, ама од кога го земав, луѓе ептен рано ми иде.
    Сега на секој 20 дена имам

5. simones

simones Активен член

Се зачлени на:
    5 август 2012
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    0
    таблета ден потоа

Kолкаво дејство имаат овие таблети,има некој исуство ? нус појави,болки крварење ?? навистина ми е потребна помош,се случи онаа работа пред два дена и беља..сега ниту ваму ниту таму ,се занесовме малку повеќе со дечко ми и сврши ..во мене :sweat:
    има рок до кога би можела да ја испијам таблетава ? колкаво дејствво имаат?
    ве молам споделете искуство

6. simonice

simonice Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2012
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    99
    таблета ден потоа

не сум најсигурна ама мислам дека имаш 72 часа време после незаштитениот однос
    мислам дека се вика норлево и е околу 800 ден една таблетка

7. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.482
    таблета ден потоа

Норлево е 452 ден во зегин. во првите 72 часа се пие. и да искрвариш и да не искрвариш е во ред.

8. simones

simones Активен член

Се зачлени на:
    5 август 2012
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    0
    таблета ден потоа

фала многу,ми олесна..од тогаш до сега поминаа точно 50 часа..значи не е доцна сеуште...

9. stefi23m

stefi23m Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    1.005
    Допаѓања:
    771
    таблета ден потоа

јас мислам како што имам слушнато дека првата се пие во рок од 12ч а втората во рок од 72ч

така барем мислам

побарај на нет можеби ќе најдиш како се пијат.

10. Thebestone

Thebestone Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2012
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    63
    А дали од кога ке го испијам апчето за ден потоа (значи го испив во рок од 12 ч и помалце можеби) а апчето трае 72часа, мора да прокрварам? Дечко ми изгледа свршил во мене ама ми беше неплоден ден, минимални шанси? Ве молам за одговор?

На srna1234 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    не мора да прокрвариш значи земи упатството и прочитај може да се јаве мало крварење после испиеното апче ама тоа е како несакано дејство а не како што тука на форумот девојките неинформирани пишуваат дека ако си прокрварел значи делувало апчето цццццц значи чиста глупост од апчето може да се прокрвари али тоа е несакано дејство не значи дека мора секоја девојка да прокрвари отприлика после 10-14 дена од ризичниот однос направи си и еден тест за да си бидиш 100% сигурна

12. simonaaroska

simonaaroska Активен член

Се зачлени на:
    25 септември 2012
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    ве молам за помош

одкако го испив норлево апчето после 1 недела имав менструација дали е тоа во ред ? дали делуваше или не . оти тоа беше спомнато како несакано дејство во упатството . ве молам за помош.што мислите за ова
    и дали има некои хормонски пореметувања од ова апче?

13. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.482
    таблета ден потоа

Норлево е ЕДНА таблета. Не се две.

14. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    сигурно делувало нели си добила а за да си бидеш 100% сигурна земи си тест

15. simones

simones Активен член

Се зачлени на:
    5 август 2012
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    0
    јас денес ја земав оваа таблета..ама поминаа скоро 55 часа откако се случи онаа работа... ниту ми се гади ниту ми се повраќа,а и не сум прокрварила сеуште
    се надевам ке делува.....леле нека делува те молам нека делува! :sweat: :sweat: :sweat: :sweat: :sweat: :sweat: :sweat:

16. SimpleG

SimpleG Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2012
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    3
    Вчера ни се случи несреќа, се скина кондомот и сврши во мене, после забележавме дека е скинат, (инаку вчера ми беше 3ти ден од менструација) не фати паника и одма купивме апче за ден потоа, го земав за помалку од саат време од кога се случи, од тогаш има поминато 20 саати и немам никакви несакани ефекти ни ништо, само што последен пат кога имаше менструална крв беше веднаш по сексот и тоа многу малку од тогаш нема ни капка, а вообичаено менструацијата ми трае 6 дена. Дали мора да се крвари од апчето? Како да знам дали делувало? :(

17. diamonds.in.the.sky

diamonds.in.the.sky Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    196
    Значи, крварењето од апчето спаѓа со НЕСАКАНИ ЕФЕКТИ, па така да не мора да прокрвариш..А тоа што ти се изгубила менструалната крв, мислам дека е нормално, бидејќи си внела пилула..Мене на пример, ми доцни или се намалува (ако не се изгуби) менструалната крв и од обичен Аналгин, а овие апчиња се далеку посилни..така да мислам дека нема место за паника ;) Апчето делува, не мора да прокрвариш..Норлево пиеше, така?

18. SimpleG

SimpleG Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2012
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    3
    Да, Норлево. Се напив во среда, во петок пак добив, се нормално и ми траеше до утрово. :)

19. simonova191

simonova191 Активен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    исто и јас откако го испив норлево прокрварив после една недела. мислам дека тоа е нормално менструацијата дека треба да дојде порано доколку имаш конзумирано норлево

20. simones

simones Активен член

Се зачлени на:
    5 август 2012
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    0
    ми олесна,денес добив ... после 10 дена непроспиени
    и се е нормално