За џабе си пиела апче. И да свршил на тебе не значи ништо, треба да ти сврши внатре во вагината, а со анален не се прават бебиња. Симптомите ти се од апчето, од ништо друго. Сега очекувај и да ти се поремети циклусот. И немало да биде лошо ако прво си се информирала кога и за што се пие тоа апче.
Со девојка ми имавме незаштитен прекинат однос 2 часа по земање на Норлево пилула, девојка ми се чувстуваше добро и не чувствуваше отежнати симптоми на гадење. Дали ваквиот секс го прекинува дејствувањето на пилулата ?
Па апчето се пие за да спречи несакана бременост, а до неа може да дојде и преку анален, што ако спермата успее да се излизга до вагиналнот отвор? А инаку за симптомите читав дека траат од 24 до 48 часа, па затоа и прашував.
Луѓе а да не си играте со овие апчиња, турете си кондом, или нека не свршува дечкото во вас? Јас лани земав едно, и се си мислам од него ми се поремети периодов, абе секогаш многу порано ми иде. Порано до минутка ми беше точно, ама од кога го земав, луѓе ептен рано ми иде. Сега на секој 20 дена имам
таблета ден потоа Kолкаво дејство имаат овие таблети,има некој исуство ? нус појави,болки крварење ?? навистина ми е потребна помош,се случи онаа работа пред два дена и беља..сега ниту ваму ниту таму ,се занесовме малку повеќе со дечко ми и сврши ..во мене има рок до кога би можела да ја испијам таблетава ? колкаво дејствво имаат? ве молам споделете искуство
таблета ден потоа не сум најсигурна ама мислам дека имаш 72 часа време после незаштитениот однос мислам дека се вика норлево и е околу 800 ден една таблетка
таблета ден потоа Норлево е 452 ден во зегин. во првите 72 часа се пие. и да искрвариш и да не искрвариш е во ред.
таблета ден потоа фала многу,ми олесна..од тогаш до сега поминаа точно 50 часа..значи не е доцна сеуште...
таблета ден потоа јас мислам како што имам слушнато дека првата се пие во рок од 12ч а втората во рок од 72ч така барем мислам побарај на нет можеби ќе најдиш како се пијат.
А дали од кога ке го испијам апчето за ден потоа (значи го испив во рок од 12 ч и помалце можеби) а апчето трае 72часа, мора да прокрварам? Дечко ми изгледа свршил во мене ама ми беше неплоден ден, минимални шанси? Ве молам за одговор?
не мора да прокрвариш значи земи упатството и прочитај може да се јаве мало крварење после испиеното апче ама тоа е како несакано дејство а не како што тука на форумот девојките неинформирани пишуваат дека ако си прокрварел значи делувало апчето цццццц значи чиста глупост од апчето може да се прокрвари али тоа е несакано дејство не значи дека мора секоја девојка да прокрвари отприлика после 10-14 дена од ризичниот однос направи си и еден тест за да си бидиш 100% сигурна
ве молам за помош одкако го испив норлево апчето после 1 недела имав менструација дали е тоа во ред ? дали делуваше или не . оти тоа беше спомнато како несакано дејство во упатството . ве молам за помош.што мислите за ова и дали има некои хормонски пореметувања од ова апче?
јас денес ја земав оваа таблета..ама поминаа скоро 55 часа откако се случи онаа работа... ниту ми се гади ниту ми се повраќа,а и не сум прокрварила сеуште се надевам ке делува.....леле нека делува те молам нека делува!
Вчера ни се случи несреќа, се скина кондомот и сврши во мене, после забележавме дека е скинат, (инаку вчера ми беше 3ти ден од менструација) не фати паника и одма купивме апче за ден потоа, го земав за помалку од саат време од кога се случи, од тогаш има поминато 20 саати и немам никакви несакани ефекти ни ништо, само што последен пат кога имаше менструална крв беше веднаш по сексот и тоа многу малку од тогаш нема ни капка, а вообичаено менструацијата ми трае 6 дена. Дали мора да се крвари од апчето? Како да знам дали делувало?
Значи, крварењето од апчето спаѓа со НЕСАКАНИ ЕФЕКТИ, па така да не мора да прокрвариш..А тоа што ти се изгубила менструалната крв, мислам дека е нормално, бидејќи си внела пилула..Мене на пример, ми доцни или се намалува (ако не се изгуби) менструалната крв и од обичен Аналгин, а овие апчиња се далеку посилни..така да мислам дека нема место за паника Апчето делува, не мора да прокрвариш..Норлево пиеше, така?
исто и јас откако го испив норлево прокрварив после една недела. мислам дека тоа е нормално менструацијата дека треба да дојде порано доколку имаш конзумирано норлево