Dali mora kontinuirano da se koristat apcinjava ili moze samo edno i tolku ? I dali za site baraat recept? :/
Во некои аптеки може и без рецепт. Се пие 1 на 6мес. ако има потреба. Девојко ова НЕ Е КОНТРАЦЕПЦИЈА па да пиеш редовно секој месец!
во зегин можеш да ги земеш без рецепт и ги зимаш еднаш во 6 месеци не повеќе затоа што пак ова е хормонска терапија не е убаво за тебе... ова се користи во итни итни случаи
леле на 23ти септем. се наппив норлево а после една недела имав 5 дневно крварење што ете го сметам како менструација оти подолго траеше и сега сме 25 октомври и уште немам добиено . направив тест пред една недела и е негативен ама сепак не сум баш уште сигурна зш ми касни вака :/ рачунам од моментот кога последно прокрварив :/ кажете што мислите за ова . до кога да чекам ?
Ако си го испила апчето во правите 24 часа немаш место за паника.А нормално е ако наредниот месец ти дојде порано или покасно и заради апчето и поради тоа што си напната и мислиш само на тоа.......затоа ако навреме си го испила опушти се и чекај си ја да дојде
Јас вчера утрото морав да земам,и си купив норлево(морав,бидејќи немавме никаква заштита,а маж ми комотно си сврши во мене...а за деца,уште ми е рано,не фала).Арно ама нешто ми протече неколку саати после тоа..(околу 3 часа) темно црвено-кафенкасто.Имам уште 17 дена до циклус,не ќе да е тоа..не знам дали е реакција од апчето...Ви се има случено на некои од вас ваква реакција?
можно е да прокрвариш,несакано дејство.. штом си е напила нема место за паника самата си правиш само полошо затоа што ако си напната секако ке ти касни.
Пред 5 дена се напив Норлево прв пат. Денес имам крварење со темно црвена кафенкаста боја. Дали е тоа едно од несаканите дејства со оглед на тоа што вчера ми почнаа плодните денови?
Здраво,нова сум на форумов и имам едно прашање па бидејќи читав и видов дека е доста активен и сигурен се решив да прашам тука. Со дечко ми имавме незгода, па во паника се решив за апче за ден потоа. Запознаена сум со сите последици од земањето на овој вид апчиња,но ме буни..дали апчето дејствува ако се испие после 30 минути од односот? Знам дека е подобро да се испие што побрзо,но ме буни дали можеби го испив премногу брзо?
А и друго да напоменам дека после земањето на апчето, не почувствував буквално ништо. Ни замор,ни гадење,ниту пак прокрварев. Дали тоа значи дека немало потреба да се пие апчето или можеби дека не делувало? Ве молам за одговор.
Не значи. На сајтот пишува дека може да нема никакви прорпратни појави. Менструацијата може да ти дојде порано од терминот, но може да дојде и во регуларниот термин. Нема никаква поврзаност апчето со пушењето.
Колку најмногу може да доцни од апчето, јас се напив на 10 минатиот месец (ми беше 3ти ден од менструацијата) и потоа ми престана па по два дена пак ми претече и траеше уште 3 дена(значи од 12 до 15 октомври) и овој месец немам добиено . Правев 2 теста и двата се негативни. :/
ке почекаш малку за да ти дојде обично послеиспиената бобма од хормони се прави дисбаланс на хормоните и затоа можно е да ти касни до 2 недели ако не ти дојде после 2 недели посети гинеколог и опушти се малку не се напнувај
Ме интересира дали може да влијае лошо Аугментинот. Антибиотик е ама не го пишува во упатството .. А девојка ми се напи сабајлево Норлево а поради тоа што имаше проблеми со грлото и рекле да пие Аугментин... слично на Амоксиклав..пред 1 час се напи од аугментинот.. Во упатство пишвата дека ако се земаат лекови како (Рифабутин и Грисеофулвин..)се намалува дејството. АЈ ве молам кажете итно е.
Амоксицилин и слични антибиотици не влијаат на апчето за ден потоа, кое е бомба од хормонот прогестин. Антибиотиците влијаат на контрацептивните пилули кои се комбинација на прогестин и естроген, оти влијаат негативно на естроген хормонот.