на 10 овој месец ми дојде после тоа се случи незгода и се напив Норлево на 17 после 2-3 дена многу ме болеше долниот дел од стомакот ама само 1 саат да речеме и нели од апчето можно е да ми касни, но мене еве сега ми дојде, повторно овој месец прв пат пијам вакво апче па незнам дали така треба или ... ?? и како беше тоа со броењето на 28 дена: се почнува од првиот ден кога ти почнала менструацијата или од последниот,кога ке ти заврши?
Од апчето едноставно се нарушува циклусот а тоа не значи дека само ќе ти касни може како во твојот случај и порано да ти дојде,не се секирај тоа е нормално после пиењето на апчево а тоа може да го очекуваш и наредниот месец и тој по него или да закасни или порано да дојде,потоа за месец или два пак се ќе се врати во нормала
Девојка ми се напи норлево пред 6 дена и денес добила. Крвари обилно но не ја боли , инаку ова и е втора менструација месецов. Првата и нормалната и беше на 4ти...Има ли шанси да и се измени циклусот или ова е нормално од апчето ?
Да ова е многу чест несакан ефект од Норлево. Кај 1 од 10 жени кои примаат Норлево се јавува крварење од матката/вагината (вклучувајќи дамки од крв, нередовни крварења или тешки крварења). Понекогаш Норлево може да ја промени должината на месечниот циклус, така што наредниот период може да дојде една недела порано или една недела подоцна од вообичаеното. Во нејзиниот случај ако редовно и дошло на 4ти овој месец, значи требало да и дојде по правило на 2ри Декември, и ако добила денес (26ти), тоа значи дека и дошло една недела порано. Ова е многу чест и не е многу сериозен несакан ефект. Жените кои примаат Норлево во првите три недели од нивните месечни менструални циклуси го добиваат својот период многу порано отколку што се очекува. Докажано е со студија дека колку порано во нивниот циклус жените земаат Норлево, толку побргу го добиват својот месечен циклус.(како во Вашиот случај) Се надевам помогнав. Ако не ме разбра дај ја девојка ти ваму ќе се разбереме Секоја чест што се интерсираш, ќе биде одговорен маж од тебе. Поздрав Спојлер од овде можеш да прочиташ релевантни извори на информации http://www.drugs.com/sfx/levonorgestrel ... fects.html http://ec.princeton.edu/questions/ecmenses.html
Имам едно прашање , После земање на Норлево ,имам тешки болки во стомакот,а исто така имам обилно крварење , а денот на менструација ми е приблизно за 3 недели .. Незнам дали има место за паника ?? ве молам советувајте ме . фала
Ако крварењето не се смири за 4-5 дена тогаш паничи кај гинеколог. Најверојатно апчето си ја врши својата функција и затоа крвариш.
Mожно е да забременам доколку имам односи и се случи беља, а притоа да имам менструација и тоа во последните денови,т е пред завршување ???
па така се мачеа со сопругот следеа плодни денови и не можеше да остани бремена и после тоа остана бремена во менструација а во 2 мислев дека и во двете остана така бремена во менструацијата
Имам едно прашање , После земање на Норлево ,имам тешки болки во стомакот,а исто така имам обилно крварење , а денот на менструација ми е приблизно за 3 недели .. Незнам дали има место за паника ?? ве молам советувајте ме . фала
Како денот за ментруација ти е за 3 недели? Значи само што ти завршила менструацијата си се напила Норлево и имаш крварење? Болка и крварење се типични несакани ефекти од Норлево. да не се повторуваме по 100 пати, пишував малце погоре за слична ситуација на зусбус прочитај тоа е ситуацијата и кај тебе.
zdravo devojki Jas imam prasanje dali nekoja od vas moze da mi pomogne okolu ova tema .znaci imav menstruacija na 22.11.2012 imavme nezastiten seks na 01.12 i se napiv posle pola cas norlevo.dali se navistina sigurni deka nema da ima zosto da se grizam od nesakana bremenost ili se slucuva i pokraj toa da dojde do nesakana bremenost.iako kolku sto znam seuste ne mi se pocnati plodnite denovi no sepak mnogu mi e strav znam deka e greska no sepak se sluci ova mi e prv pat vaka i sum vo golema panika ve molam devojki sto ste go piele ova apce dali vi doaga menstruacijata normalno kako i do togas pls za pomos vi blagodaram odnapred pozdrav
Штом си се напила за кратко време по односот ќе ти дојде сигурно иако не си била во т.н. „плодни денови„ иако било кој ден може да биде плоден добро е што си го испила. Но имај во памет дека само 2 пати годишно можеш да го пиеш, оти е хормонско. И мене ми се има случено истата дешавка морав да се напијам и добив менструација со задоцнување од точно еден месец. Така да не се секирај зависи од организмот, на некој им иде порано, на некој подоцна, само без нервози оти и тоа го одложува циклусот. Поздравчче
lele mnogu ti blagodaram stvarno mi znaci toa sto mi napisa sepak ne znam kako si dozvolivvakvo glupo nesto no ajde se desava se vo zivotot ,se nadevam deka ke mi dojde inaku ne znam sto ke pravam veruvaj deka si pomisliv da se napisaj dupla doza no nemav poima deka e tolku jako ,pa koga se informirav malku poveke mislam deka edno ke e dovolno ti blagodaram uste ednas
jas mislam deka ne e kasno seuste imas vreme ,i jas go ispiv pred 2 dena ovoj mesec nema da mozam da spijam so sreka se nadevam deka se ke bidi vo red