Форумџика на годината

Апче за ден потоа

Дискусија во 'Бременост' започната од Barbie.Girl, 30 март 2010.

1. tanci1

tanci1 Активен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2012
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    3
    и јас се надевам дека ке биде се ок...малку паничам бидејќи прв пат го користам апчето и некои работи не ми се јасни во врска со тоа. Инаку не сум баш сигурна дека дечко ми сврши во мене ама не сакав да ризикувам сепак не сум спремна за тие работи уште сеа..го прочитав упатството и не ми е јасно по колку време можам да направам тест за бременост бидејќи неможам да чекам... :*

2. julijana77

julijana77 Активен член

Се зачлени на:
    2 април 2012
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    4
    и јас го користам прв пат и еве втор ден одкако го испив а не гледам никакви промени ниту болка во стомак ниту ништо дури се запрашувам дали навистина го испив или нешто не е во ред во главно многу ми е страв уф паничам и многу се нервирам но тоа е мораме да чекаме ако не ти е тешко те молам извести ме ако има некои промени во врска со твоето тело овие денови да знам дали треба несто да се случува или се е во ред ти благодарам

На tanci1 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. tanci1

tanci1 Активен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2012
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    3
    Ќе те известам доколку има некои промени ама како со прочитав во упатството не е морално дека треба да се случат...туку се несакани дејства. А по колку време од односот може да се утврди бременоста со тестот за бременост?

4. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    14 дена по ризичниот однос можеш да си направиш тест за бременост преку урина
    7-10 дена по ризичниот однос можеш да провериш преку крв во лабароторија
    инаку не очекувајте ништо да се случува ако сепак нешто се случи како болки повракање вртоглавици или крварење тоа се сепак несакани дејствија

5. julijana77

julijana77 Активен член

Се зачлени на:
    2 април 2012
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    4
    ви благодарам ;)

6. tanci1

tanci1 Активен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2012
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    3
    Ова е 2 ден како го испив норлево и не осекам никаква промена...како што читав нагоре повеќето имале краварење, болки во стомакот...Дали апчето не ми дејствува бидејќи го испив 29 часа по сексуалниот однос?

7. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341
    ^ Сега напиј се Б6 и кулирај 8)

8. tanci1

tanci1 Активен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2012
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    3
    А зошто баш Б6 ?

9. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341
    ` За да се смириш и не креваш паника

10. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.331
    Допаѓања:
    102.942
    За да искулираш :D
    Препрочитај си го упатството од апчето убаво, се ти пишува. Место за паника немаш миличка ;)

11. tanci1

tanci1 Активен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2012
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    3
    Благодарам сеа ќе земам да се напијам :*

12. julijana77

julijana77 Активен член

Се зачлени на:
    2 април 2012
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    4
    a devojki postojas koristam mikroginon dali znaete dali da prodolzam sekojdnevno da si gi pijam apcinjata posle apceto za den potoa ili ne ??? ве молам доколку некој знае да ми одговори благодарам

13. tanci1

tanci1 Активен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2012
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    3
    Значи имав однос со кондом...после сексот го проверивме не беше скинат но кога завршивме со сексот кондомот му беше до пола на пенисот... не сум баш искусна во овие работи па од паника се напив и апче ден потоа но го испив после 30 часа од сексуалниот однос...дали е можно да сум бремена ? Знам дека е малку глупо овоа ама како со кажав не сум искусна во овие работи па затоа добро ке ми дојде некој совет...и како со кажав 2 дена поминаа како го испив апчето и никакво дејство немам од него

14. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    а зошто ти јуле и со микрогинон и пак си се напила норлево зарем микрогинонот не ти се баш за тоа првенствено за спречување на бременост????

15. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    танци 1 знам дека си вознемирена и нервозна ама многу напнуваш со тоа едно исто прашање дали си бремена и да имало некакви шанси да останеш бремена тоасо пиењето на норлевото си го средила
    што очекуваш ти после норлево да се случи ????? да се качиш на марс??? :lol: :lol: извини не ти се смеам али сакам да ти кажам дека габе се нервираш и правиш узбуни место за паника НЕМА за да видиш дека вистина пишам после14 дена од односот земи тест и осигурај се дека не си бремена а сега веке испагај од темава и оди на некоја повесела те чекам таму :lol: :lol: :*

16. julijana77

julijana77 Активен член

Се зачлени на:
    2 април 2012
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    4
    ama jas gi koristev do predhodniot mesec i veke mislev da ne gi koristam no sepak imav doma pa od koga bidna ova rabotata prvoto nesto e sto go ispiv apveto za den potoa i ne mozev da se smiram utredenta zemav mikroginon :(

17. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.653
    Допаѓања:
    4.559
    Па не се бонбони мајка му стара па туку така да ги пиете !! Кога ќе си пореметите и хормони и циклус ќе се мавате од земја после ! Не си требала и Микрогинонот да ги пиеш одма , зашто Норлевото си ја завршило функцијата.Најубаво обрати се на гинеколог и кажи што си направила па за понатака што да правиш ќе ти каже лекарот

18. tanci1

tanci1 Активен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2012
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    3
    Поминаа 4 дена како го испив апчето и немам никакви промени...имам некаде прочитано дека треба да се прокрвари...Некој што го користел да ми каже нешто во срска со тоа?

19. samira789

samira789 Активен член

Се зачлени на:
    7 декември 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Luge me interesira dali norlevo tabletkite se pijat edna ili dve ? Zatoa sto sekade razlicno pisuva.. I uste nesto jas nemam redovna menstruacija a ispiv edna od tabletkite dali toa znaci deka mozebi nema da deluva ili slicno ? I isto taka posle ne iskrvariv osetiv samo malecka malecka bolka vo stomakot dali i toa moze da znaci deka ne deluvala tabletkata a ja ispiv 9 casa po odnsot...

20. samira789

samira789 Активен член

Се зачлени на:
    7 декември 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Iiii kolku cini eden test za bremenost i kolku e efikasen...ve molam nekoj ako moze neka mi pise...zaso se tormozam edna nedela veke nemozam ni ispiti da spremam :worried: