прво пишувај кирилица тоа е морално тука на форумов сега во врска со твојот проблем норлевото си го испила за да спречи бременост и со него е завршено сега си се разболила и си пиеш антибиотици за да се излечиш однастинката незнам што се плашиш?ако мислиш дали антибиотикот ке го намали дејството на норлевото мислам дека немаш за што да се грижиш немаат нисто допирно и не се конрадикторни ни едното ни другото така да уживај си и за да си сигурна после 14 дена од ризичниот однос земи направи си тест забременост и чекај си циклус кој можи и да дојде или порано или покасно или точно на датата
dali nekoja od vas e imala kafenkasto krvarenje vo tekot na mesecot koga ste ispile norlevo ve molam za pomos sto treba da znaci toa dali teloto mi se sprema za menstruacija ili sum bremena blagodaram
Не е контрацептива душо. Ако знаеше за контрацептивите и ги користеше по правило, немаше да ти треба норлево апче. Инаку имам пишано претходно на темава за разликата меѓу контрацептиви и антибиотици и разлика за норлево. Ако те интересира, скролај пет шест страни назад.
јуле ти пишав и на друга тема те разбирам дека си растревожена и затоа и тука ке се обидам да ти кажам дека кафеав исцедок значи само несакано дејство од норлево или во краен случај дека ке ти доага циклус уживај али земи си тест 14 дена по ризичниот однос за да си спиеш мирно
Devojki Ve molam pomognetemi.trebase da dobijam menstroacija na 7 ama mi kasnese 1 nedela. i dobiv vcera no nemav mn ni malce krvarenje normalno ko za prv den.pa posle nekoe vreme so deckomi imavme odnosi posle 5 saati negde i toj malce svrsi vo mene.i ostatokot od spermata bese na nego jas stanav i se pomocav odma. krvta mirisase na sperma i bese bleda pa po 2 sati normalno krvarev. toj me ubeduva deka nema nisto t.e deka nema sansi da sum bila trudna no jas ne mozam da sum tolku sigurna.sega se mi e vo red so menstruacijava.sakam da kupam tableti Den potoa no neznam dali mozat da se pijat za vreme na menstroacija zasto do sega nemav takov problem. Neznam sto da pravam Ve molam za Sovet :/
шансите да се забремени во менструација се многу мали во теорија дури и невозможни но во пракса постојат случаеви каде се случила бременост баш за време на менструација инаку апчето се вика норлево и коста околу 490-500денари па ти сама одлучи се дали ек се напиеш или не јас мислам дека не треба а во иднина дечко ти нека биде малку поодговорен
дечки денес видов на гакичките кафена течност како да ми дошло менструација, дали тоа значи нешто многу ми е рано за менструација, 16 ден
Тоа значи дека не си го пиела апчето за џабе (што би рекле стари).......,сега чекај да ти дојде со мало закаснување или поранување во зависност од организмот
Се напив Норлево и ми дојде веднаш по 5 дена откако го испив. јас се плашам затоа што уште ми е многу рано за менструација, треба да ми дојде на 30 а ете ми дојде на 15. ве молам за помош доколку некој има искуство и дали е можно да сум останала бремена. Целата сум избезумена никогаш досега ова ми се нема случено секогаш имам ептен редовна менструација
o Dokolku ne si procitala nesto poveke za apcheto norlevo...jas ke ti kazam se sluchuva da dobiesh ili porano ili pokasno zavisi od samiot organizam i do samite hormoni. Za bremenost nemoze da si bidejki si dobila. Znam kako ti e no sekogash ima prv pat.
Значи вака, денес имавме однос со дечко ми и кондомот остана внатре, ама крајниот дел се гледаше и го повлековме, но дечко ми ми рече дека најверојатно кога се повлекувал му капнало малце од спермата на мене и сега не знаеме точно дали истекло нешто и внатре или не. Се мислам дали да го испијам норлево зошто последно се напив пред 5 месеци во јули тогаш ни се скина кондомот, а исто така и во јуни заради истиот случај. дали мозеби знаете дали норлево негативно делува на плодноста и дали е многу штетно повторно да го испијам. ве молам одговорете ми, голем поздрав
Да не го пиеш затоа што три апчиња се премногу за шест месеци да се испијат........подобро провериги плодните денови и ако ги имаш избегнато колку толку ќе бидеш заштитена.......а ако пак по некоја случајност се фати тогаш подобро да направиш абортус од колку да пиеш уште едно норлево.
Па незнам колку се точни моите проценки,(добив на 3ти а ми траеше околу 5/6 дена) ама најверојатно ми бил последниот ден од плодните денови или пак ден пред тоа завршиле и затоа ми е многу страв, а имате ли разговарано со гинеколог за норлево и дали знаете кои се несаканите дејства доколу се испијат 2/3 апчиња во рок од 6/7 месеци?
jas mislam deka nema vrska ,posto citav po net za toa i jas se bev napila edna casa no pisuva deka za toa nema zabrani se dodeka se cuvstvuvas dobro.i deka ne bi trebalo da mu nasteti na dejstvieto na apceto.a mene me interisira kakov vi e sledniot mesec odkako go imate ispieno apceto?mene mi dojde mens ama nekako gradite mi se cuvstviteli cel mesec i meseto mi e malku podduvano dali e toa normalno ??? pozz blagodaram
Zdravo!Me interesira kako se racunaat plodni i nepoldoni denovi ?Ako nekoj procita a znae nesto okolu ova neka pisi odma!