Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Апче за ден потоа

Дискусија во 'Бременост' започната од Barbie.Girl, 30 март 2010.

1. Simona292

Simona292 Активен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    женскиии кажувајтее дали има некаква врска што се напив пола диазепам ден одкога се напив норлево пошто мн бев вознемирена мислев на тоа и висок притисок имав страв ми еее :(

2. memory

memory Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2011
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    9
    Кога може да се направи тест за бременост после Норлево,овде гледам пишува после 7 дена, нели треба 14 дена да помнат од односот, јас го испив после 7 часа но немав никави симптоми, ама баш никакви, страв ми е да не не делува.

3. sonce10

sonce10 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    116
    Не гледам логика апче што е за нерви да има некаква врска со хормонско апче. И ако паниката ти е дали ќе останеш бремена, штом си се напила норлево не се паничи, само опуштено, реши си ги сомнежите со еден тест за бременост, направи го за некој ден и не се стресувај ;)

На Simona292 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. memory

memory Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2011
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    9
    Мене ме фати паника затоа што читам дека 2 девојки останале бремени и покрај норлево, дали има некоја што пиела апче во плодни денови и било ефикасно?

5. sonce10

sonce10 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    116
    Ама какви симтоми сакаш да имаш,ммм?? Не ми е јасно, сакаш да ти се повраќа, да прокрвариш?? Тоа се ЕВЕНТУАЛНИ можни негативни последици, а не доказ дека апчето ти делувало или не. И нема врска тестот со норлево, имаш тест што се прави после 5-8 дена од ризичниот однос, имаш тест што се прави после 1 ден доцнење на циклусот, тест што се прави после 2 недели итн... Прелистај ги претходните страници во темата, има доста информации. На претходната страница имаш пост каде што подетално е објаснето, ќе си отвориш скриен текст и ќе си читаш. И незнам што би ти менувало ако 200 девојки кажат дека им делувало, а 2 што не знаеле доволно информации ти кажат дека не им делувало?? Си го испила, сега смири се и чекај да добиеш

6. memory

memory Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2011
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    9
    А после колку часа го испи апчето, и кој ден од циклус ти беше?

7. memory

memory Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2011
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    9
    Ти благодарам, само ме загрижи тоа што читам дека кај некој не делувало, јас во моментот примам јаки лекарства па ова би било најлошо што може да се случи, затоа и се секирам толку многу.

8. Simona292

Simona292 Активен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0

Исто и јас немам никакви симптоми, ни крварење, ни повраќање, ниту пак вртоглавица... Пишува во упатството дека се МОЖНИ чести несакани реакции но не и дека задолжително треба да ти се десат за да видиш дали делува апчето :)

9. memory

memory Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2011
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    9
    А кај тебе делуваше апчето? После колку часа го испи?

10. Silver.E

Silver.E Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    5.276
    Сите лекарства имаат можни нус појави и симптоми, но се ретки, не значи дека мора да ви се случат, но тоа не значи дека апчето не делува! ;)

11. Simona292

Simona292 Активен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Го испив после 1час и еве веќе два дена поминаа и немам никакви т.н несакани реакции, исто и другарка ми го испи ден потоа, иако нејзиниот случај беше стварно потежок така што ни помалку ни повеќе дечко и сврши целосно во неа после еден ден се напи норлево, немаше никакви симптоми и и делуваше нема бебе :) така да нормално е малку да се секираме додека не помине :)

12. memory

memory Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2011
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    9
    ^ Ти благодарам, и јас не паничев се додека не видов тука на форум девојки на кои не им делувало и се испаничив многу, а знам дека е многу ефикасно, да се надеваме дека добро ќе заврши, и понатаму памет во глава.

13. Simona292

Simona292 Активен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Исто и јас тогаш најмногу испаничив но пробав малце да се смирам и сеа подобро е...единствено останува да почекаме и да си соопштиме Убави вестииии :) :) :)

14. memory

memory Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2011
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    9
    Многу зависи и од тој кој ден на циклус е, за време на овулација само 75 % ефикасност пишуваше некаде.

15. sonce10

sonce10 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    116
    Побезвезе нешто од ова немам прочитано, оваа информација со 75% или не си ја разбрала или некој не ја разбрал па така неразбрана ти ја пренел...значи апчето спречува да не останеш бремена, а бремена се останува во плодни денови, тоа се најчесто од 11 до 17 ден од циклусот (иако може да варира, зависи од организмот) и не ја гледам логиката со 75% ефикасност кога е овулација. Ама пак ќе кажам, во паника секакви неточни информации се провлекуваат

16. 12masima

12masima Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    29
    апчето ден потоа , може да се зема без рецепт или мора од доктор препишано?

17. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.615
    Допаѓања:
    772
    Mislam deka moze i bez recept!

18. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    Без рецепт 494 денари од зегин

19. memory

memory Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2011
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    9
    Значи можеби не се изјаснив добро, сакав да кажам дека поголема е ефикасноста на апчето доколку не е настаната овулација за да ја спречи, а доколку е веќе настаната еве имаме и случаи на форумот каде апчето не делува.

20. Filiposka

Filiposka Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    384
    Допаѓања:
    261
    Апчето и ја има намената да делува во овулација,затоа што ако не си во плодни денови ќе немаш ни потреба да го пиеш.А тоа дека апчето не делувало може да се случи само ако апчето се употреби после 72часа од ризичниот однос,а ако се уботреби како што е наведено во упатството нема шанси да не делува.