Значи што се човек ќе прочита овде, од прашања од типот: Спиев на ист кревет со дечко ми и ме пипна преку облека - да се напијам ли норлево, може ли да сум бремена??? И прашања од типот: Имав незаштитени односи со дечко ми во плодни денови и сета течност завршуваше во мене - леле многу ми е страв, може ли да сум бремена??? До ова најновото - спонтан абортус од норлево, го видела ембрионот додека мочала ^ memory - последните неколку страници се исполнети со твоето прашање дали ќе добиеш или не, ти давав совети и другите ти даваа, ама ти девојко мораш под итно да научиш како функционира женскиот организам и како се раѓаат деца, си пишала дека имаш 23 години, на таа возраст ми е просто непојмливо како можеш вака да размислуваш. И ако си се јавила на гинеколог и си објаснила дека си се напила норлево и имаш спонтан како тоа гинекологот ти рекол да дојдеш утре??? Мислам или ти не мафташ, или се мафташ себе си или у комплет сите сме размафтани овде. На крајот, и така си пишала дека тоа ти било последното мислење на темава, можеби и подобро е така, наместо да чекаш овде на форумов некој да дежура и да те смирува, земи појди на гинеколог и прашај го некои општи прашања, читни малку литература и научи си го телото, а и ние тука нема непотребно да двоиме време да те советуваме, кога ти очигледно си зацртала во главата дека си бремена, ама ете веќе не си бидејќи си го измочила ембрионот во вреќичка Свашта
memory - феминките добро ти кажале. нема шанси да имаш спонтан абортус. како прво на оплодената јајце клетка и треба 3 дена најмалку да се закачи за ѕидот на матката. Меѓутоа јајце клетката нема шанси да можи да се види со голо око. Ај одговори си логички ако за толку малку време ембрионот растеше до толкава големина - тогаш немаше да има потреба да се носи 9 месеци не се лути не знаеме сите се позз
Потполно се согласувам ... Тоа што тебе ти се чинело како вреќичка е сигурно некаков вагинален секрет ...
e kako nemoze da ima spontan koga i mene istoto mi se luci minatata godina.....ne se nerviraj se ke pomine ni na mene apceto ne mi deluvase od stres i nervozi dobiv samo spontan sreka sto ne trebase da odam i na kiretaza a sega se kaam sto go ispiv i voopsto apceto...se ke se sredi odi na celosen pregled
абе за да немате вакви проблеми,спонтан,вреќичка,пипнал,штипнал-поставете си критериум што сакате и не си се трујте со такви таблети бре-внимавајте па 21 век сме,има кондоми,заштитете се за да немате вакви проблеми уште од млада возраст.....размислувајте трезвено,има една пословица-ЈЕДАН МИНУТ РАДОСТИ,ХИЉАДУ ДАНА ЖАЛОСТИ!!! страшно
Пишав и предходно дека имав пиено апче, пред околу два месеци. Првиот месец ми каснеше ама ми дојде после 3 дена каснење, минатиот месец се регуларно, ама овој ми касни веќе 5 дена.. Можно ли е да е од апчето? Затоа што како што кажав следните два месеца од кога го испив добив нормално.. Сега нема Незнам од што друго би можело да ми касни, не пијам анпибиотици, не сум нешто под стрес, а и не е можно да сум бремена во тоа сум 100% сигурна затоа што дечко ми не е тука и овој месец не сум ни имала односи..
Се согласувам потполно !!!!! ЗЛАТЕН КОНДОМ!!!! Или на крај краева, ако не преферирате да кориситите кондом, доколу дечкото е внимателен и може да се контролира нека сврши на страна.. Зашто со апчињава... Тоа е ептен за НЕДАЈ БОЖЕ, што тоа недај боже не треба да се случува секој месец или со секој сексуален однос! Стариве мои, имаат три деца, планирани се сите три, и никогаш во животот немаат користено кондом, а имаат редовоен сексуален живот. Не ме прашувајте од каде знам Треба малце повеќе одговорност, од тоа легни рашири нозете, и уживај..Ако не сте во план да чувате дете, или да доаѓа муабет до абортуси и слично.. Внимавајте повеќе!
ВЕ МОЛАМ, кој знае да ми каже која аптека продава норлево БЕЗ рецепт? (По можност Центар, Кисела Вода... или било каде во Скопје) Многу е итно!
Zdravo sakam da prasam kakvi simptomi ima apceto od kpga kje go ispies ako znae nekoj ve molam da mi kazete?pozz
Секс без кондом здраво, имам проблем па ако може некој да ми даде совет ако знае.. значи заедно сме веќе 3 год со дечкоми и пред еден месец на мене ми беше последен ден од циклусо имавме односи без кондом тој се свршуваше надвор но ете се случи и пред излегување сврши и небев сигурна дали нешто не е останало внатре зедов апче норлево во рок колку што треба и немаше никаква реакција,но после една недела имав крв не обилна но како менструацијата што ми е.. чекав да ми ди дојде на датата на крајот на месецот но неми дојде.. ве молам за помош дали некој имал вакви слични проблеми и дали е можно да е тоа крвавењето било од апчето од тоа што имало нешто или само прерано ми дојде менструација??? фала однапред поз
Секс без кондом па можно е да е од апчето ... .. не сум користила такви пилули ама знам дека цимерка ми имаше користено и искрвари ден по зимањето на апчето но што сум читала за апчињата знам дека можат да ти го пореметат менструалниот циклус така да можно е и да си добила порано , но ништо нема да те чини да си направиш тесто од 99% точност и да си бидеш на мирно
Секс без кондом да од апчето ти има дојдено, со мојата партнерка имавме сличен проблем и зеде апче, па после 5-6 дена и дојде. без паника
Секс без кондом ви благодарам ,ама сепак ме гриже совест можеби е подобро како што кажува благица да си го земам и тестот и така размислував на тоа да сум подобро сигурна .. поз
Секс без кондом Toa sto ti isteklo e vsusnot predvremena menstruacija, predizvikana od apceto...i jas piev, nisto strasno... toa te pravenje eden vid kirataza..Bidi mirna, nema nisto
Секс без кондом а после од кога ти се случи тоа ,ти доаѓа ли редовно и дали ти дојде после на датата кога ти доаѓа менструација ?? фала
Кај секој различно влијаат овие хормонални апчиња , некој после тоа циклусот му е ок , на некој му се пореметува , секој организам различно поднесува.....така да ако нешто не е ок циклусот, трк до гинеколог , кажи му ја ситуацијата , и ќе го реши проблемот
здраво,во упатството не пишува ништо за тоа дали е дозволено алкохол ама по мое мислење ти препорачувам да не употребуваш зошто незнаеш како ке делува сето тоа на организмот сепак не е тоа обично апче...