Ама проблемот е што се слизна надолу , а јас бев во танга и кога се пипнав имаше околу вагината сперма и затоа прашав , секако дека не сум помислила дека дека ако на газот ми свршел ке останам бремена , си прашав зашто беше на газот да ама прснало и надолу и затоа сум многу исплашена ...посебно зошто од денес ми почнуваат плодните денови[/quote] Немој да пиеш да се труеш за џабе.Спремата има голем пат да помине додека да стигне за да оплоди. П.С Лакримоса немој одма да пресудуваш дека ако имала деветнаесет,триесет,сто години дека не е информирана ако прашА.Затоа е форумот во состојба на дилема човек да се информира.[/quote] Ти благодарам многу И јас си размислував на таа тема дека нема шанси, но бидејки бев во паника , ми требаше некој засигурно да ми каже и потврди .
Токму заради тоа се револтирам кога читам вакви прашања посебно од повозрасни девојки. Уште во 8 одделение сме учеле како се останува бремена, дека мора внатре да се сврши, а не надвор или околу вагина/газ/цицка. Неинформираноста е голема.
kakvo e dejstvoto na apceto ko ke go ispijes , ako si imala nesto ili ako si nemala?dali postojat razlicni dejstvija ? iten odgovor ve molam
Vo nekolku apteki vo Ohrid mi kazaa deka nema Norlevo.Ve molam moze li nekoj da kaze kade tocno da najdam ili dali ima nekakva zamena za Norlevo?
А јас се револирам зашто стално на форумов гледам препукувања од ваков тип , мислам по природа сум нервозна личност и сум испаничила во даден момент па сум сакала потврда за да се смирам , а тоа не значи дека во таква паника треба некој да ми збори како сум неинформирана и да ми бидат вадени од контекст зборовите во стилот " на цицка или на газ ми сврши , бремена ли сум ? " воопшто не поставив такво прашање , ниту пак некогаш сум помислила дека сум бремена заради тоа и јасно си пишува дека можеби прснало
Девојки 15 дена откако го испив апчето ( а наредниот ден требаше да добијам) добив некаков темно црвен и густ исцедок кој не е толку обилен, дали мислите дека има можност да сум бремена и дали додека го имам исцедоков можам да направам тест?
девојки значи од кога почнав со сексуални односи ми се регулира менстурацијата т.е ми стана редовна но сепак знаеше ден два да задоцни се до февруари кога воопшто не добив. Во март добив на датата кога требаше да добиам исто како да сум имала во февруар. потоа и април беше во ред но во мај пиев апче за ден потоа "норлево" добив одма следната недела и сега во јуни ми доцни веке повеќе време. правев тестови негативни се дали е од апчето тоа што ми доцни или ...?
Голема е веријатноста да е од апчето, сепак хормони внесуваш така да тоа на организмот делува како бомба. И јас кога пиев, ми каснеше една недела, кај тебе не е баш ист случај затоа што после тоа си добила на време, ама јас пак мислам дека е од апчето
Луѓе, зашо ги нема никаде апчињата Ден Потоа?Цело скопје го пребарав и не најдов некоја замена за нив знаете?
Здраво девојки. Како повеќето од вас и јас имам проблем. Имав незаштитен секс со партнерот и тој сврши во мене, поради паника и страв да не останам бремена испив норлево таблета после 23 часа. После 2,3 дена откако го испив апчето почнав да крварам малку, тоа трае веќе 2 дена. Дали е тоа е нормално дејство што го предизвикува апчето. Немам причина за паника и страв? Ви благодарам
Zdravo devojki znaci vaka pred 10 dena imav nezastiten odnos i posle 14 casa se napiv norlevo, no vcera i denes vidov deka imam kapki krv, no posvetla boja i vo mala kolicina, rano mi e za da dobijam no imam simptomi isto kako pred psm, mnogu sum ispanicena i uplasena, dali moze da sum bremena i zosto krvaram? Ve molam za sovet [mod-kirilica:1iufbxfk][/mod-kirilica:1iufbxfk]
Здраво девојки, значи вака пред 10 дена имав незаштитен однос и после 14 часови се напив норлево, но вчера и денес имам болки во долниот дел од стомакот и малце крв, за добивање ми е рано, а имам исти симптоми како пред псм, многу сум уплашена и испаничена, зошто крварам и дали може да сум бремена. Ве молам за помош, очајна сум
Не би требало да си бремена штом си се напила апче. Друг пат немој да ризикуваш да имаш незаштитен однос. Не си играј со тоа.