Апче за ден потоа

Discussion in 'Бременост' started by Barbie.Girl, Mar 30, 2010.

1. gabrielka

gabrielka Истакнат член

девојциња каде да купам норлево ми треба ли рецепта?

2. worryabout

worryabout Активен член

Pa vaka lugje, na 8mi avgust mi pukna kondomot so devojkata i posle 18 casa taa ispi norlevo. Problemot e sto i dojde 3-4 dena posle toa ( a pred toa i projde otprilika na 7mi avgust ) a denes na 24ti avgust mi kazuva deka pak i doslo, odnosno krvari. Inace ima 16 godini. Utre ke kupam test za bremenost no bi sakal da slusnam sto vie mislite za toa, dali e normalno da i doadja sekoja nedela posle toj odnos.

Odnapred blagodaram :)

3. newring86

newring86 Популарен член

Ако имала циклус на почетокот на месецот па и дошло сега-по мене не е ништо страшно.Генерално Норлево-то не го пореметува циклусот и после испиената таблета треба да си добие во нормалниот термин. Сепак испила хормон + стресови = веројатно затоа и дошло порано. Направете си тест во секој случај.

4. worryabout

worryabout Активен член

Da, no i projde na 7mi na 8mi ispi norlevo a na 11-12ti pak i dojde, denes na 24ti pak :/

5. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Staff Member

Можно е некој хормон да се мрднал , сепак апчето има голема концентрација на хормони во него , дошло до некој дисбаланс во телото па ќе му треба време да се врати во нормала , да се среди. Доколку продолжи така мора да иде на лекар да видат што и како е

6. bassical

bassical Истакнат член

Денес имав однос со дечко ми но ни пукна кондомот. Отидовме одма во зегин што работи 24/7 но не ми дадоа под изговор дека ми треба рецепта. Потоа купив од друга аптека и го испив после 7-8 саати но не е тоа битно, поентата е што имав веќе добиено и еве сеуште продолжува да ми тече и откако го испив апчето.. би требало да значи тоа нешто или ?

7. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

не би требало да си бремена

8. giagirl

giagirl Активен член

со оглед на тоа што ова е единствена тема од овој тип во форумов, ќе прашам, дали НорЛево е ефикасен за време на менструација? Јас го зедов на вториот ден откако почнав да крварам, и циклусот ми продолжи, со таа ралика што крварам малку повеќе од вообичаено. Тука прочитав дека не е ефикасно доколку го испиеш за време на менстурација. Фала.

9. imelda

imelda Популарен член

Ефикасно е норлевото и за време на менструацијата, исто толку како кога се зема и друг пат, зависи од тоа да се земе со време после незаштитен однос. Ефикасноста не му се мери со промената на количината од мензис.

10. giagirl

giagirl Активен член

Ок, пошто барав насекаде низ форуми, се консултирав со онлајн гинеколози, кои се разбира- не ти враќаат во солидно време, и на неколку пати видов мислења дека Норлево не било ефикасно за време на менстурација.

11. jovana.stojanovska

jovana.stojanovska Активен член

Пред неполн месец го испив апчето...добив пред 3 дена но никогаш досега ми се нема десено толку многу да крварам и болки во стомакот кои не се издржливи..пијам кетонал секој ден што не е нормално..ве молам за помош !!

12. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Да, не е нормално да пиеш кетонал секој ден- јас имам многу болна менструација, ме болат јајниците и кичмата па едно кетонал завршува работа... Најверојатно тоа е некоја нус- појава на апчето- УШТЕ УТРЕ ОДИ НА ГИНЕКОЛОГ, ние тука на форумот не можеме да направиме ама баш ништо!!! ;)

13. FlameFairy

FlameFairy Популарен член

Да не знаете во кои аптеки Битола може да се набави норлево и дали треба рецепта?

14. giagirl

giagirl Активен член

во сите :) Нема потреба од рецепт.

FlameFairy likes this.
  15. giagirl

giagirl Активен член

А дали ве болеа градите после апчето? Поминаа 9 дена откако го испив, и сеуште ми се подуени и ме болат, како пред добивање на циклус, а не треба да добијам, заради тоа што апчето го испив додека имав менструација и ми заврши пре некое време.

16. oblace1

oblace1 Популарен член

Кога се појавуваат ефектите од апчето, го испив денеска предпладне и сега за сега само половината по малку ме боли, но ништо посбено. дали е можно само со тоа да поминам?

17. DigY

DigY Популарен член

можно е. има случаи каде што ништо не осеќаат. у принцип крварат тие што фатиле.

oblace1 likes this.
  18. oblace1

oblace1 Популарен член

Фала ти диги :)

19. gingerchild

gingerchild Популарен член

Мене ме интересира дали апчево е уште у дефицит, и дали на повеќето места бараат рецепта како што е во последниве неколку месеци колку што имам слушано. |( Уште ли за трето дете се бориме? :D

20. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Колку што знам, за апчето не бараат рецепт. Ама тешко може да се најде по аптеките.