Океј е за тоа пореметување на циклусот. Но мене менструацијата ми заврши пред 5 дена. Ми очекувала да дојде 10 дена порано или покасно (зашто секогаш ми е точна) И сега крварам 2 дена веќе.Ми заврши во петокот. Прокрварив во средата (вчера). Не ми се вклопува едноставно. И плус ова е обилно крварење со болки.
Прочитав една девојка во неколклу страни поназад,пишала дека обично крварат оние што се фатиле. Можно ли е?
оваа е едно од несаканите дејсвија, пишува и во упатството, доколку не ти се смири за ден два, посети доктор... мене оваа апче ми направи големи проблеми, значи буквално 3 месеци на мене ми течеше кафеаво, прво само после мензисот, и вториот месец секој ден, отидов на гинеколог ме чистеше со една течност, после тоа ми се смири откако ми дојде наредниот месец, а до тогаш, пак ми течеше, затоа зимајте го само кога е неопходно...
Не, тоа е друг вид на крварење и не е обилно, туку само две-три капки светло розева крв, што и не мора да ја има. Немај гајле, не си бремена, гледај само крварењето да престане.
Немам малку. Крварам,малку помалку од вчера но сепак...има. Да речеме дека е обилно но нема болки веќе.
^ Ne se sekiraj i mene mi se ima sluceno isto,toa ti e kako da si dobila poftorno,posle 4 ili 5 ti den ke ti se smiri
А како на другарка моја,два пати зема Норлево и ниту еднаш немаше крварење,ниту пак и каснеше. И плус,ги зема на разлика од 1 месец(може и помалце)...
ти не си другарка ти... секој организам е различен, така и твојот, сите не ги поднесуваат исто апчињата
А како тоа другарка ти земала две апчиња за помалку од еден месец, да не мисли случајно дека тоа се контрацепциски апчиња или бомбочиња? Па тоа не е играчка, хормони се во прашање... Ама пак што се чудам и јас, има личности, поточно девојки кои пијат хоморнски апчиња без да го прочитаат упатството, а кога би потрошиле неколку минути од своето драгоцено време, би дошле до сознание дека Норлево се пие најмногу 2 пати годишно (читај во краен случај)...
Најнови информации за апчињаат за ден потоа Норлево, не делуваат кај дебели жени (се извинувам за терминот, вака беше напишано во весникот). Ова беше во весник вчера. Мислам дека беше за жени што имаат повеќе од 80кг.
Се согласува со femina.girl ова е едена од последиците на апчето а тоа е повторно доаѓање на менструација, не може секој организам да биде ист и исто да реагира, јас кога го испив немав никави последици но една моја другарка исто како тебе после неколку дена доби менструација можеби две недели порано, така да мислам дека не треба да се секираш но сепак за твое добро откако ќе ти престане крварењето посети гинеколог.
ццццц...како си играте со животот со сериозни играчки А сте размислиле дека утре ден треба да се мажите и да основате фамилија? Што тогаш? Ќе ја трескате главата во ѕид ама касно ќе ви биде Поздрав
Na 21 dobiv deneska imavme nesiguren odnos ne svrsi vo mene ama mi e strav da ne zalutalo nesto.neznam dali da pijam norlevo.se izvinuvam nemam mak.podrska na mob.
Дечки јас имам ваков проблем Вчера имавме односи со дечко ми... нормално со кондом... при што тој сврши во мене...и од кога го извади свативме дека кондомот пукнал Е сега ... јас треба или денес или утре да добијам(го кажувам ова затоа што мислам дека деновите пред циклус се неплодни) ама се мислиме дали да одиме да земеме Норлево?
Па требаше уште вечерта... ама од паника не земамвме... утре прва работа до аптека ке тркнеме... не мислиме родители на млади години
Не ти треба норлево ке ти дојде утре без потреба ек го земаш нем ашанси да биде полоден ден ден пред да добиеш веке одамна е прсната јајце клетката така да друг пат повеке да внимавате и немора да свршува внатре иако има кондом