1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Апче за ден потоа

Дискусија во 'Бременост' започната од Barbie.Girl, 30 март 2010.

1. anngelique

anngelique Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    2.660
    Допаѓања:
    6.419
    Девојки, не се зафркавајте со Норлевото да го пиете како да е Аналгин. Подобро имајте однос со заштита наместо да го пиете постојано. Има нешто што препорачана доза му е на 6 месеци. Ако се пие почесто настанува хормонски дисбаланс и после е многу тешко да се регулира.
    Пример од една многу блиска другарка, испи две апчиња во рок од 1 месец и после поради хормоните се здебели 15 кг за еден месец и веќе година дена се мачи да се врати во нормала. Претпазливо со апчето.

2. Eleni.S

Eleni.S Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    28
    Да прокрвариш после 2-3 дена откако си го испила апчето, но тоа да не е период на менструација. А јас си добив нормално после 3 недели одкако ги испив апчето . А и не сите го пијат апчето недела две пред да им дојде. Не знам колку имаш пиено норлево, но јас се уште го чувам упатството. Значи вака: Многу чести несакани дејства - вртоглавица, главоболка, гадење, болка во долниот дел од стомакот, преосетливост во градите, доцнење на менструацијата, обилно менструално крварење, крварење, замор. Јас немав ама баш ни еден од овие симптоми. Така да крварењето 2-3 дена одкако ќе се земе таблетата е како резултат на самото земање.

3. Glasna

Glasna Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    2.179
    да не се повторувам,ама откако ќе се испие таблетата се очекува прокрварување,дал после три дена или две недели све зависи од организмот(ама потенцирав најчесто се поклопува со менструалниот циклус),ама дека спаѓа во нус појава како што го условувате,не спаѓа(крварењето).

4. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.238
    Допаѓања:
    13.035
    http://www.cbsnews.com/news/european-mo ... 76-pounds/

Овде пишува што е работата. Не дека не делува, но со зголемување на тежината се зголемува количеството кое е потребно да се содржи во апчето за да има максимална ефективност. Значи колку е поголема тежината, толку му е помала ефикасноста, а не дека не делува воопшто (во текстот погоре пишува дека кај подебели жени шансата да останеш бремена по земањето на апчето е три пати поголема). Ова наскоро ќе биде вклучено како информација во упатството, така рекле произведувачите на Норлево.

5. CIAgirl

CIAgirl Нов член

Се зачлени на:
    21 мај 2014
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    ke saka nekoja da mi odgovori na prethodno postavenoto prasanje?

6. Glasna

Glasna Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    2.179
    а ти се осеќаш како дева Mарија :angel: ? па демек биле големи шансите да останеш трудна!!!
    имавте ли односи или не??? плус на сето тоа норлево таблета си испила :$ ...ако уште ти е црвот во глава,направи си тест или појди на гинеколог.

7. CIAgirl

CIAgirl Нов член

Се зачлени на:
    21 мај 2014
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    pa nemavme odnosi, opisav detalno sto i kako se sluci...ne me skina voopsto, ne ni penetrirase, samo so glavata na penisot mn malce dopirase na vlezot na vaginata :D nitu me skina nitu nisto, no imase od taa predsemena tecnost...mnogu aptekari rekoa deka moze da se zabremeni od taa tecnost, iako sansite se mnogu mali zatoa sto seuste ne sum skinata...:D

8. Glasna

Glasna Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    2.179
    A по која логика би останала трудна,ако не си имала односи :?:

9. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.379
    Допаѓања:
    17.576
    Зар одеше по аптеки и прашуваше аптекари дали си трудна? :x :o
    Кога знаеш што се пенис и вагина треба да знаеш и што е предсемена а што семена течност и како се одвива процесот на забременување. "Голема си", кога знаеш што е пенетрација, треба да знаеш и кои последици може да дојдат од истата.
    Друг пат не си играј игра-секс со дечкото, за да не поставуваш глупави прашања на форум.
    Туку, го одблокираа гламстик, имаш некое сознание? Последно што слушнав е дека бил хакиран.

Абе ептен сте биле возбудени, дури ништо не си осетила :rofl:
    Како владееш со терминиве, немам зборови, уште да се едуцираше малку повеќе. :lol:
    Друг пат, наместо дечкото да ти купува норлево, ти купи му на него кондом и објасни му како се користи, а ако и ти не знаеш, погледни во сликата

На Lovely93, Spidy, Mama25 и 2 други им се допаѓа ова.
  10. samsung12345

samsung12345 Нов член

Се зачлени на:
    2 мај 2014
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    0
    imam edno prasanje dali od norleovo apche kasni menstruacijata ... ?

11. angelova94

angelova94 Нов член

Се зачлени на:
    20 мај 2014
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Девојκи ајде аκо може мислење. Значи пρед тρи недели ишав незаштитен однос, наρедниот ден пив таблета за ден потоа, после две недели ми дојде но сепаκ имам неκој стρав за бρеменост па виκам да напρавам еден тест за да сум миρна имам слушнато неκои случаеви κога имало менстρуација и сепаκ биле бρемени, што мислете дали тестот κе е точен, вчеρа ми завρши циκлусот?

12. parrot

parrot Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    499
    Девојки, вака: на 12 мај имав циклус до 16ти мај. На 17 имав однос но пукна кондомот па се напив Норлево веднаш. По 2 дена почнав да крварам претпоставувам од апчето и крварев скоро цела недела некаде до 23 мај. Е сега прашањето ми е, колкава е шансата да има недај боже нешто ( да сум останала бремена) и под претпоставка дека нема ништо кога треба да очекувам да добијам, некаде месец дена од последниот редовен циклус (12 јуни) или месец дена од крварењето предизвикано од апчето?

Ви благодарам однапред

13. blueteacher

blueteacher Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2014
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    5
    Чим си искрварила мислам дека нема потреба да се плашиш, но да се осигураш направи си тест. Јас да би била на твое место би направила за секој случај, но мислам дека нема место за паника

14. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.622
    Допаѓања:
    10.349
    parrot наредната менструација нема никој да ти ја предвиди. Затоа што таа менструација која ја имаш добиено на 19ти не е вистински циклус како што и сама кажа, а наредниот зависи од тоа како ќе ти се справи телото после толкуте хормони. И наредниот месец, не само јуни туку и јули може да ти дојде порано или покасно, додека ти се стабилизира телото. Единствено е да чекаш да ти дојде нормалната менструација кога ќе ти дојде. Математика нема. Шансите да си бремена се минимални, оти и норлевото не гарантира 100%, ама тоа што си го земала со добро време е многу повеќе веројатно дека не си отколку да си бремена. Сепак, доколку те гриза стерс, можеш да направиш тест за да си тотално на сигурно.

15. veliche.sk

veliche.sk Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2013
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    3
    Не сум баш искусна во овие работи, може ли некој да ми каже каде можат да се најдат и колку коштаат овие апчиња?

16. deckoto

deckoto Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2012
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    138
    во аптека околу 470 денари, :)

17. bickata

bickata Нов член

Се зачлени на:
    25 јуни 2014
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Девојки ве молам ако знае некој кога се јавуваат несаканите симтоми наведени во упатството на апчината
    дали по ден два или подоцна? Многу се плашам да не ми се лоши и ми е неарно ?

18. Glasna

Glasna Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    2.179
    Kој да знае,кога можат да се пројават нус ефектите(порано,подоцна)прашање е ако се појават :geek: ..на крај краева све зависи од самиот организам.A ти со паниката самата можеш да си ги предизвикаш некои нус појави,а да не ти е од апчето.

19. AudreyH

AudreyH Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2013
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    212

Мене ништо не ми беше, така да без паника... :)

20. TNT

TNT Нов член

Се зачлени на:
    28 јуни 2014
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    devojki, da ve prasam nesto. vaka, strav mi e seuste da imam odnosi, so decko mi ne brzame i sakam da prasam cisto informativno. procitav pogore za eden slucaj od ciagirl i isto taka sum slusnala za drug takov slucaj od drugarka si igrale so nejziniot taka, napaleni dvajcata toj samo onaka ja dopiral no so toa prekum ili kako i da se vika potoa se napila norlevo apce za den potoa mislam deka rece go ispila posle 8-9 saata od toa. dali e mozno da ostane od toa bremena, ne e ni skinata ni nisto?