1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Апче за ден потоа

Дискусија во 'Бременост' започната од Barbie.Girl, 30 март 2010.

1. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.622
    Допаѓања:
    10.349
    Δ
    Нема врска дека не делува на подебелки. Две од три се подебелки во поголем дел од најразвиените земји, а за сите е правено апчето. Тоа што и повеќе ради паника си пила норлево плус, не се секирај.

На jasmina00 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. UnknownLadyDi

UnknownLadyDi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2012
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    951
    Јас сум медицинско лице и те уверувам дека нема врска со дебелината, апчето си делува, јас го испив и по 2-3 дена повторно добив мензис..правилата се следните.. доколку повратиш во рок од 24 часа од кога ќе го испиеш препорачливо е да испиеш уште едно.. и ..тие апчиња не би требало да се конзумираат повеќе од 2 пати годишно.

3. srcence1607

srcence1607 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.366
    Допаѓања:
    2.475

Добро луѓе не приметувате дека профилов е очигледно направен за тролање?? |( Дај, не придавајте значење на вакви глупости. Прашајте лице со специјални потреби па ќе ви каже како се затруднува.. ова е чисто тролање.

Мислам, вакви работи колку што сум учела јас, се учат во основно. Има еден предмет, се вика Биологија и таму има една гоооолееемааа тема. Се вика Репродуктивен систем кај човекот. И за контрацепција пишува истоо и полово преносливи болести ако некој не знаее. Вратете се у основно, е*аго прво да научите теорија, па после практична настава на темава.

Уште фали да слушнам дека мочката од вагина протекува :geek:

4. jasmina00

jasmina00 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2012
    Пораки:
    961
    Допаѓања:
    1.377

ФАЛА ВИ МНОГУ - тоа со прочитав, го испив 3 сати после односот, не повратив....
    ФАЛА МНОГУ

5. MalaMedena

MalaMedena Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2013
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    178
    не треба ништо да ти е чудно постојат секакви луѓе. јас завршив медицина годинава . Во 4та година имав предмет Гинекологија. Првата тема е за градба на женски органи. Една моја школска си мислела дека има 2 отвори долу,се додека не ја учевме темата... на 18 години девојка, плус медицина учи,во врска е 3-4 години...а не знае дека има 3 отвори |( :x

6. srcence1607

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.366
    Допаѓања:
    2.475
    не треба ништо да ти е чудно постојат секакви луѓе. јас завршив медицина годинава . Во 4та година имав предмет Гинекологија. Првата тема е за градба на женски органи. Една моја школска си мислела дека има 2 отвори долу,се додека не ја учевме темата... на 18 години девојка, плус медицина учи,во врска е 3-4 години...а не знае дека има 3 отвори |( :x[/quote

Епа тоа и јас викам, еве и јас сум во медицина ама тоа на страна. У осмо се учи ова бре, исто и со отворите, уште ги памтам сликите и текстот божее :tmi: Ја убаво викам, дали 10 посто од тие што учат во медицина, се стварно луѓе од кои утре ќе биде квалитетен кадар, останатото е гола вода :puke: А за другарка ти, не знам брука.. уште еден доказ за претходното.

7. MalaMedena

MalaMedena Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2013
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    178
    ^ Во право си :D

8. jasmina00

jasmina00 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2012
    Пораки:
    961
    Допаѓања:
    1.377
    Да си прашам нешто плус - ве молам да ми објасните

Се напив апче саботата и денес прокрварив, ок знам дека така треба нели пишуваше 2-3 после ...
    Ќе прашам нешто смешно можеби глупо ама морам - дали тоа крварњето значи дека процедурата на зачнување е извршена :) или е од хормонската промена

И колку долго трае крварењето - колку редовен циклус или пократко....
    дали ќе добијам редовен циклус според стариот датум или ќе има промена во датумот на добивање???

Да знам одморот летен да си го испланирам Ч))

9. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Какво зачнување какви бакрачи, од апчето ти е. :D А кога точно ќе добиеш и колку ќе крвариш никој не може да предвиди, хормони се тоа. :)

На imelda и jasmina00 им се допаѓа ова.
  10. suze2846

suze2846 Нов член

Се зачлени на:
    15 јули 2014
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Здρаво . Саκам да ве пρашм нешто.
    Пρед 3 дена имавме однос со дечκо ми но за жал ни се сκина κондомот и тој свρши во мене .Одма после тоа κупив NORVELO апче и го испив 1 саат по односот. На тој ден тρебаше да добијам но еве поминаа 3 дена и ми κасни дали би можело да биде од апчето што ми κасни и дали би имало неκаκви шанси да останам бρемена иаκо имам симптоми κаκо пρедмесечен циκлус (болење на јајниците, болκа во гρадите, надуен стомаκ) κога се деси тоа тој ден не сум била плодна, и после дена може да напρавам тест за бρеменост и κој е најсигуρен ?
    БЛАГОДАΡАМ ОДНАПΡЕД

11. srcence1607

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.366
    Допаѓања:
    2.475
    Мислам дека ти касни ради апчето, сепак е хормонска таблета. Не се секирај, ќе добиеш чим имаш и месечни симптоми. Но сепак после 1 недела, 10 дена направи си еден тест за да ти падне каменот од срце. Sure Chek е мислам еден од најдобрите. За другите не ми текнува мислам Self Clear се викаше, поправете ме ако грешам. :)

12. suze2846

suze2846 Нов член

Се зачлени на:
    15 јули 2014
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Дали може да ми пρесκоκне месечниов циκлус заρади апчето? И аκо може да ми κаже уште неκој мислење за мојата ситуација ? Фала однапρед :(

13. Anakin

Anakin Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Девојки, малку сум збунета. Повеќето од вас тука велат дека прокрвареле неколку дена откако го испиле апчето, а во упатството прокрварувањето е наведено како несакано дејство. И сега не ми е јасно дали треба да прокрварам или не. Апчето го испив во неделата (околу 20 часа по односот) и не ни повратив, ни ништо, тоа значи дека апчето си ја извршило работата или не? Ме загрижува фактот што имам нередовен циклус и не сум сигурна кога треба да добијам, па не знам ни кпга да направам тест за бременост за да си бидам на сигурно. Совет?

14. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.622
    Допаѓања:
    10.349
    Дали ќе крварите или не по земањето на таблетата зависи во кое време од циклусот сте, од нивото на вашите хормони. Не е индикација за ефективноста на апчето или било која друга причина. Наредната менструација е непредвидливо кога ќе ви дојде. Може да ви ја поремети редовноста на мензисот за месец/два. Доколку сте го испиле со време веројатноста е голема дека завршило работа. Доколку не сте сигурни, после 10 дена од ризичниот однос направете тест.

15. Eleni.S

Eleni.S Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    28
    Јас ниту прокрварев ниту пак ми се гадеше. Секој организам различно го поднесува апчето.

16. jasmina00

jasmina00 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2012
    Пораки:
    961
    Допаѓања:
    1.377
    Јас прокрварив на вториот ден после пиење.
    Мензис треба да добијам крај на месец....дали да почекам да видам дали ќе добијам па да направам тест за бременост или....да правам сега???

17. suze2846

suze2846 Нов член

Се зачлени на:
    15 јули 2014
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Zdravo,pak jas.Vcera od sabajleto primetiv nekolku kapki dobieno na gakite no bea malce potemna boja.Posle toa vo tekot na denot mi protece crveno i postojano mi prokapuvaat po nekolku kapki.Denovive imam simptomi kako pred mesecen ciklus,pa najverojatno e toa bidejki mene na toj den koga se desi nesakaniot slucaj trebase da mi dojde pa valjda mi zakasni zaradi apceto.Dali ima sansi da ostanam trudna posle ova?

18. Sexi2390

Sexi2390 Нов член

Се зачлени на:
    7 април 2014
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Здраво девојки, ќе ве замолам за помош бидејќи многу ми е итно! Имавме заштитен секс со дечко ми, но кондомот пукна и тој сврши во мене... :worried: После тоа испаничивме, јас отидов се измијав ама колку е помогнало незнам. А да напоменам дека пред 2 дена ми заврши менструацијата. После неполни 5 часа од односот испив Норлево, сега имам силни болки во стомакот.. Го имам пиено пред 1 година и тогаш имав такви симптоми. Ќе ве молам за ваше мислење,дали е можно да останам бремена?! многу сум исплашена и незнам што да мислам!!! :worried: :worried:

19. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    8.673

Без гајле штом веднаш после односот си испила Норлево(т.е 5 часа после однос). А и земајќи го во предвид дека мензисот ти завршил пред 2 дена нема шанси да останеш бремена бидејќи плодните денови ти поминале во овој циклус, а наредните ти доаѓаат од прилика за 14 дена( од прилика 1-2дена +/-) од денот кога си добила последно мензис.

20. canary

canary Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    60
    Girls, колку часа после односот може да се земе таблетава, и колку е ефикасно ако се земе покасно, а не веднаш после секс? :sweat: