1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Апче за ден потоа

Дискусија во 'Бременост' започната од Barbie.Girl, 30 март 2010.

1. malecko5

malecko5 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    1.591
    Допаѓања:
    1.132
    Zdravo devojki, ve molam nekoj da mi odgovori na prasanjevo....pred dva dena imavme odnosi so decko mi i on svrsi vo mene, megutoa jas imav dobieno t.e. 5 den no seuste mi tecese krv, dali moze da zabremenam i dali da se napijam apce norlevo?

На molikaMk му/ѝ се допаѓа ова.
  2. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.622
    Допаѓања:
    10.349
    Δ
    Апчето за ден потоа е со најголема ефикасност ден потоа. Клу во името. Секс пред два дена, значи денеска трет ден, пишуваш во ниедно време денес, му доаѓа апче за четири дена потоа. Касно е веќе за апче утре да бараш. Дека имало бремености, ретки, но ги имало при секс во менструални денови. Најверојатно не си една во најмалиот број, ама друг пат не му прави ќеф на фраерот.

3. Diina

Diina Нов член

Се зачлени на:
    9 септември 2014
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Овака имав ризичен однос и пив норлево се во ред не повраќав,не ми се гадеше само малце ме болеше стомакот ниското долу..Потоа 5тиот ден од како го испив апчето добив крварење кое траеше (6дена - исто како и менструација) и го преценив како менструација затоа што прочитав дека се јавуваат пореметувања во циклусот сега 4ри дена од како ми помина тоа крвавото пак ми се појави сабајле такво непто,ова не е толку силно како предходното не сеуште ама личи на тоа и незнам зошто толку скоро се јавува пак му се случувало на некој?

4. Mihence

Mihence Нов член

Се зачлени на:
    1 октомври 2014
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Девојки здраво. Имавме секс со дечко ми, ни пукна кондомот и сврши во мене. Бидејќи тој ден ми беше еден од плодните денови купив Норлево и го испив некаде околу 11 часа по односот. Проблемот е што ми доцнеше 6 дена и за да ислучам бременост направив тест. Тестот испадна позитивен а немам апсолутно никакви симпотми (знам дека не морам да значи ништо тоа). Сега ме интересира дали некоја од вас имала сличен случај, односно апчето да не делувало?

5. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Аииии, како тоа позитивен? :o Епа тогаш се е јасно, жал ми е ама апчето очигледно не делувало. Мое објаснување е дека си била сред овулација многу брзо успеала да се оплоди јајце клетката и да стане зигот. Друго објаснување за ова немам, исто така не верувам во лажно позитивни тестови. Тоа е тоа, посети си гинеколог за сигурно и после одлуката е твоја.

На leona83 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. IvanaDzubre

IvanaDzubre Активен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2014
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    45
    Moe iskustvo vo vrska so temava

Norlevo ne sekogas funkcionira,
    jas ispiv vo rok od 24 casa od rizicen odnos i pogodete sto, ostanav trudna. E sega ona objasnuvanje sto go dobiv od ginekolog e:
    dokolku veke doslo do oploduvanje pred da go ispies apceto onie plus hormoni od istoto bas ubavo mu dosle na plodot za zacvrstuvanje na bremenosta.
    PS: nemoj da spiete na toa uvo, najbezbedno koristete si kontraceptivi i glava (za toa) da ne ve boli, moze da ve zaboli okolu hpv triper kandidi i slicni prenoslivi sranja, ama sega ako deckoto NIKAKO nemoze so kondom, odnosno e nesposoben, pa greota ne e on kriv...(ova e sarkazam)

Kisses

7. crazy.you

crazy.you Активен член

Се зачлени на:
    11 септември 2014
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    16
    Михенце, што рече гинекологот? Јас знам дека во случај тестот да излезе позитивен е секако точејн, а во случај да излезе негативен можеш да го повториш повторно. Поздрав :)

8. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Па убаво ти рекол гинекологот... тоа апче можеби е за до 72 часа но ако ептен се погоди цутот на овулација и ако се случи тоа пребрзо... тоа е тоа, не се тие апчиња за абортирање, нормално дека ако веќе настанало оплодување се скроз немоќни.

9. manuela234

manuela234 Активен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2014
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    3
    За време на однос ни пукнал презервативот и дечко ми сврши во мене. Јас имав добиено 5ти ден и во рок од 11 часа се напив норлево. Поминаа 1 недела и повторно добив дали има место за паника или слично? Инаку од каде ги набавувате рецептите. Никој не ни даде па мораше на приватно да одиме на преглед за да добиеме.

10. manuela234

manuela234 Активен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2014
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    3
    ... Препорачајте и некој добар гениколог

11. manuela234

manuela234 Активен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2014
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    3
    некој активен на темава?

12. BurstBerry

BurstBerry Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2010
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    1.463
    Денес треба да вадам заб со анестезија а пред 12 дена пиев Норлево. Го читав упатството и не пишува ништо за ова. Да не знае некој дали би имало некои контраиндикации иако верувам дека дејството му е поминато. Освен тоа и добиено имам.

13. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.170
    Допаѓања:
    83.707
    Dali ima moznost za bremenost na 20 dena od menstracija imavme nezastiten odnos i pukna kondomot dali da piam norlevo a za 8 dena treba da dobijam izvinete na latinicata od mob.pisuvam pozdrav

14. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.168
    Допаѓања:
    177.089
    Ако си имала однос сега можеш да пиеш, ама ако си имала пред 3-4 дена џабе ќе пиеш касно е. Постои можност.

15. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    6.946
    Допаѓања:
    134.537
    Има, и глеај со побрзо да се напиеш, колку повеке време минува поризично е.

16. Miksajlo

Miksajlo Нов член

Се зачлени на:
    15 декември 2014
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Имавме односи со девојка ми и ненадејно свршив во неа и таа испи норлево после 12 часа по односот а и беше 17 ден од првата ден од менструацијата што мислите колкави се шансите за несреќа?

17. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.412
    Каква несреќа????
    Сообраќајна?:)
    Се шалам, нема да има/те несреќа само несреќно ќе биде пореметувањето на менструацијата, да не се паничите ако и доцни или добие предвреме.

18. bootie

bootie Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2011
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    7
    Го испив норлево апчето после 6 часа несигурен сексуален однос. Утрово забележав дека добив втор пат месецов! Ве молам за совет или некоја со сличен проблем да го сподели. Многу сум испаничена :worried:

19. despi95

despi95 Активен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2015
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Здраво девојки, имав однос со дечкото и ни пукнал кондомот, во 12 ден после менструацијата, но бидејки бевме на викенд во бугарија го испив апчето после 50 часа, дали некој имал слична состојба и мислете ли дека ке делува? Фала унапред

20. Faline

Faline Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    549
    Прв пат ни се случува ова :doh: Дечко ми сврши надвор,но некако многу нагло му дојде и сега не е сигурен да не случајно ми свршил и малку внатре.Значи шансите се 1 спрема 99 да не е внатре но еве паника дигнав.Инаку треба да добијам за 1-2 дена.Незнам дали да пијам апче за ден потоа или не.Совет Ве молам... :(