1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Апче за ден потоа

Дискусија во 'Бременост' започната од Barbie.Girl, 30 март 2010.

1. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.735
    Допаѓања:
    323.810
    Може да има секако.Особено бидејки си млада и организамот допрва ти се развива.Едно ако си пиела -биднало веке.За нареден пат повеке пазете се.

На kjukli му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Tinnnna

Tinnnna Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2011
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    50
    Девојки ве молам за одговор.. Пиев апче ден потоа пред 1 недела и сега прокрварев ама не е баш крв,него накај кафеаво е,а треба редовно да добијам на 13-ти мај,зошто вака,ме фати паника сега..

3. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    6.946
    Допаѓања:
    134.537
    Нормално е да имаш крварење, пишува и во упатството

Screenshot_11.png

4. K_bt

K_bt Нов член

Се зачлени на:
    3 мај 2015
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво, ни пукна кондомот ама го видовме пред да сврши сега не знам дали да пијам апче за ден потоа
    зошто знам дека се штетни. Мислење?

5. solnishko

solnishko Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    73
    КАде можам да најдам во Скопје норлево без рецепта?!

6. Silver.E

Silver.E Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    5.276
    Мислам дека овие одат без рецепта..

7. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.766
    Допаѓања:
    32.875
    Без рецепта одат, ќе ги најдеш во Зегин. Околу 500 денари се, ако не се лажам.

8. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.879
    Допаѓања:
    81.144
    Не ги даваат секаде без рецепта, имајте го и тоа предвид.

9. jasmina00

jasmina00 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2012
    Пораки:
    961
    Допаѓања:
    1.377
    Сум пиела апче за ден потоа и не сте свесни колку се каев, но не рекле за џабе после е*ање нема каење. Така да, не туку купувајте норлево не туку вадете се на нив. Цел организам се пореметува, мислам дека едно 4-5 месеци ми требаа да се стабилизира цел организам.
    Не дека не пазевме, не бевме пијани ни ништо, пукна кондом (прв пат ни се деси) и моравме да се осигураме. Иако бевме во врска, сепак користевме кондом но ете ....
    Но свесно да пиете норлево или да си речите ај бе па овие едно норлево што е....
    Е не е така, РАЗМИСЛЕТЕ девојчињаа размислете...

10. Batterfly93

Batterfly93 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    121
    Девојкии, девојкии каде забегувате со паметчето на 16год цццц... 21 имам и сеуште сум немала односи па здрава права сум, и нормално не се тресам вака да не сум останала бремена или што ти знам цццц.. ах бе :!:(facepalm)

11. MademoiselleNoir

MademoiselleNoir Нов член

Се зачлени на:
    25 мај 2015
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    Здраво!
    Да ви раскажам за моето искуство со таблетите за ден потоа. Прв пат ги пиев пред 3 години. Не знам како се викаа, бев во странство тогаш. Тогашниот дечко беше студент на гинекологија :) и подобро од мене знаеше како функционира моето тело. Се случи што се случи а јас бев голема паничарка. Иако тој ме убедуваше дека нема ништо и нема потреба да ги пијам, јас сепак се одлучив да ја земам таблетата. После 2-3 недели уште една. Искрено немав никакви негативни последици иако испив 2 во краток период, освен што се здебелив 2-3 кг после тоа. Но се друго беше во ред. Инаку имам редовен циклус од самиот почеток, 26-27 дена стандард. После 3 години повторно се најдов во ситуација да земам таблета, пред 3 месеци. Значи циклусот ми почна тогаш на 03.02. Имав незаштитен однос на 16.02. не знам зошто се случи но дечкото сврши во мене. Утредента цел ден на работа, не можев да купам таблета порано и толку ми беше мачно цел ден, посебно кога ми текна дека ми се плодни денови. Таблетата ја испив 23 часа после односот. Не се случуваше нешто страшно со мене следните денови, освен што ме болеше половината а тоа ми се случува секогаш пред да добијам. Добив 2-3 дена порано од предвиденото. И се ослободив некако. После некое време ми текна ај да направам тест за бременост, негативен беше. Приметив дека времетраењето на циклусот ми се намали, наместо 26-27 дена, сега е 24-25 дена и менструацијата ми трае 1 ден помалку. Можно е тоа да е поради таблетата? Имал некој слично искуство? Имам нормална тежина, добри пропорции ама стомаче мало си имав од секогаш. После односот и таблетата ми доаѓа 4 пати веќе ,ама не знам зошто ми се врти во глава дека е можно да сум бремена. Некако мешето ми изгледа поголемо а јадам помалку, дури и смалив 1,5 кг. Ништо друго од можни симптоми немам, освен мешето.

ПС: Се извинувам за долгиот пост :)

12. jasmina00

jasmina00 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2012
    Пораки:
    961
    Допаѓања:
    1.377
    нели ти доаѓа 4 пати по ред??? направи си тест ....иначе и јас имав нелагодности 2-3 месеци по ред

13. MademoiselleNoir

MademoiselleNoir Нов член

Се зачлени на:
    25 мај 2015
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    да, се е во ред сега. Проверено. Ти благодарам многу.

На jasmina00 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Leonida2

Leonida2 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2013
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    28
    после испиено норлево апче ако имам крварење значи не успеало да дејствува апчето и јајце-клетката е оплодена или не е точно тоа?

15. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    6.946
    Допаѓања:
    134.537
    Не е точно. Краварењето е една од реакциите на апчето а не дека не дејствувало.

16. Leonida2

Leonida2 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2013
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    28
    а тестот за бременост исто после 2 недели од односот треба да се направи?

17. sloncica

sloncica Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2015
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    4
    Devojki pomos . Dali moze li da se zeme norlevo cetrti den od ciklusot ?

18. BurstBerry

BurstBerry Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2010
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    1.463
    Шансите за бременост ти се минимални,зошто да земеш ?

19. LadyIvvy

LadyIvvy Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    574
    Допаѓања:
    773
    Дали после земање на апчето се добива редовен циклус (не дај боже да ми касни) и дали ако после два три месеци пробаме за бебе ке има некој проблем??? Ве молам нека ми каже некој мн ми се брза

20. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    16.954
    Допаѓања:
    35.839
    Можно е да ти касни. Прочитај еден од постовите на Sesil (на истава страна). Пишува за несаканите дејства на апчето Норлево.