1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Апче за ден потоа

Дискусија во 'Бременост' започната од Barbie.Girl, 30 март 2010.

1. angeleyes1

angeleyes1 Нов член

Се зачлени на:
    16 август 2015
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Денеска ми е 5ти ден од менструацијата и ни пукна кондомот и за да бидеме сигурни да не дојде до бременост ќе земем апче за контрацепција.. но дали има штета нешто да се поремети оти сеуште ми трае циклусот до утре.. ?

2. sloncica

sloncica Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2015
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    4
    Mozes vo bilo koj den od ciklusot da go zemes, ke ti zavrsi najregularno, ciklusot ke ti se poremeti od samoto apce, ne zatoa sto ti e petti den.

3. angeleyes1

angeleyes1 Нов член

Се зачлени на:
    16 август 2015
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Незнам дали да пием апче највероватно нема да има ништо оти секогаш надвор свршува но имам страв од предсемена течност зошто е отворена матката за време на менструација. што да се прави? :D

4. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.385
    Допаѓања:
    38.279
    За време на менструација најчесто не се плодни денови, ако ти е циклусот 28-30 дена и ако ти е редoвен, овулација би требало да имаш на 14-15 ден. Плус не свршил, а од предсемена ретко се останува. Значи шансите се минимални скоро никакви и според мене немаш потреба од апче ама секако твоја е одлуката.

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  5. sloncica

sloncica Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2015
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    4
    Ako imas redoven ciklus na 28-30 dena sansite se minimalni, duri i ako svrsil vo tebe, a ne pa od predsemenata tecnost.

6. angeleyes1

angeleyes1 Нов член

Се зачлени на:
    16 август 2015
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    а од апчето неколку дена откако ќе се испие тече крв или ќе дојде менструација порано од очекуваното ?

7. sloncica

sloncica Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2015
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    4
    Se od ova sto napisa moze da se sluci, i da imas krvarenje i porano da dobies i da ti kasni, plus da imas macnini stomak da te boli

8. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Знам дека касно враќам, ама сакав да кажам само дека тоа е несакан ефект на апчето. Нели прочита во упатството кои се несакани ефекти? Прочитај низ темава има пишувано многу пати за тоа крварење. И не како што знам не се смета за менструација ама за друг пат (што се надевам нема да има) прочитај што пишува.

9. Tutan

Tutan Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2014
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    58
    @x.Daisy.x Го прочитав упатството, но ми остана во мисла тоа дали ќе добие овој месец редовна менструација.

10. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Треба да добие, ама најверојатно ќе и доцни така да немој и тогаш да се тресете. :D

На Tutan му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Tutan

Tutan Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2014
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    58
    Во ред, али фазла од 5 дена не би требало да доцни, нели? :^)

12. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.634
    Допаѓања:
    22.049
    Не е тоа компјутер или дигитрон па точно толку дена треба да доцни. Кога ќе биде организмот спремен, тогаш. Јас еднаш од што настинав така полошо па цел календарски месец немав, односно ми доцнеше едно 12 дена ако добро паметам. Па никому ништо. Значи и да доцни малку повеќе, не се вадете од памет.

Не си ејакулирал внатре, а и таа течност што ја имало, на кондомот била. Да беа сперматозоидите толку семоќни, глава не ќе кренеа луѓе од деца така што chill малце и двајцата, бидејќи од стрес и те како може да доцни. Немало сперма, крварела, мислам чудо треба да се случи за да е трудна.

И нека отиде девојчето на гинеколог чисто за да види дали е сè во ред. За здравјето во случајов треба повеќе да се плаши отколку за бременост.

На joy1, MilaP, x.Daisy.x и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.123
    Допаѓања:
    20.268
    Од кога се пие апче за ден потоа поради предсемена течност??? Јас мислев тоа е за во екстремни случаи ако машкото ејакулира во женското, особено околу плодни денови...
    Знам дека сега ама воопшто не ти е гајле, и спремна си и да си го уништиш телото само да не си бремена, ама да речеме после неколку години кога ќе сакаш деца, и ако не бива така лесно како што си мислиш??? Ќе те јаде грижа на совест да не си испореметила нешто оти си пиела апчиња на секое во случај предсемената течност да не имала нешто???? Нели поефтино ти е кондом отколку апче за ден потоа??? И батали бременост, и отворена матка, туку што ако дечкото има кламидија, или сифилис или херпес, или итн... апчето за ден потоа нема да те спаси.

14. angeleyes1

angeleyes1 Нов член

Се зачлени на:
    16 август 2015
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Значи пукнат бил кондомот и затоа ми беше страв инаку имам редовна менст. и плус 5ти ден не верувам дека ќе има нешто.. поз

15. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.123
    Допаѓања:
    20.268
    Па затоа што и јас не верувам дека има нешто те советувам да не ни помислуваш на апче за ден потоа.

На joy1 и tessie им се допаѓа ова.
  16. Zahir

Zahir Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2010
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    4
    Женски здраво
    имам 22 години, на 3 дена откако ми заврши менструацијата, имав однос,но ни се скина кондомот, 2часа по односот се напив апче за ден потоа, што можам да очекувам? прв пат ми се случува ова, и сум испаничена до бесвест! Совет ве молам :)

17. PinkpankaceM

PinkpankaceM Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2012
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    10
    Беше што беше, испив норлево на 17 август после 20 часа , но само поради пресемена течност зошто ни беше страв, немав никакви негативни последици а треба да добијам околу 25.0., Тој ден шансите за бременост ми е беа минимални(неполодни денови ) дали има тоа врска за дејството на норлево... дали е исто штетно затоа што нели неговото дејство е да ја уничти јајце клетката и колку време треба да се стабилизира организмот во случај на пореметувања на циклусот, ако може некој да напише иако знам дека секој организам е различен и секој различно го поднесува

18. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    16.930
    Допаѓања:
    111.429
    Жени аман норлево не се бонбони!!! После сакате да имате деца.

На joy1, vitamina и tessie им се допаѓа ова.
  19. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.955
    Допаѓања:
    219.247
    Апчињата се составени од јаки хормони и се доста штетни затоа и се употребуваат ептен во крајни случаеви, во твојот случај не си требала да го земаш бидејки немало место за никаква паника.
    Секако дека пореметуваат и циклус и се во организмот поврзан преку хормони, а ќе трае додека му заврши декството и организмот се исчисти од тој хормон.

20. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    6.946
    Допаѓања:
    134.537
    Сите одговори на вашите прашања ги содржи упатството за употреба :)