Да решение има, изборот е индивидуален. Само малце смешно ми доаѓа на фемина место луѓево да се едуцираат цело време се напаѓаат еоние кои одлучиле да пијат апче за ден потоа. Што би рекле кога се работи за друг најголеми судии а лично за нив најголеми адвокати. Да не се разбериме грешно, не го поддржувам абортусот ниту пак можам да обвинам некј кој поради xxx причини бил приморан на таков чекор во животот.
Pozdrav, imavme odnosi bez zastita dva tri dena pred datumot za menstruacija, veke pominaa 7 dena od odnosot a pet dena otkako trebase da dobijam. Ve molam za mislene? Dali ima sansi da sum zabremenila? I dali ovie apcina bi deluvale nesto kaj mene sega ili pak e mn docna?
По 100-ти пат истите прашање , ако е бил сексот без заштита и ако не свршил во тебе што има тука нејасно.Не си бремена.Или бремена си ако свршил во тебе а и не се фака од еднаш секогаш .
1. Кај девојки со редовна менструација, полесно можат да се пресметаат плодни и неплодни денови. Тие се неколку денови пред и неколку по менструацијата. Значи според ова што го кажуваш си била во неплодни денови. 2. Овие апчиња делуваат доколку се испијат најкасно до 72 часа по односот (колку покасно толку помало дејство), значи во твојот случај е мнооогу касно, џабе ќе пиеш. 3.Ова важи за сите со слични постови: Овие апчиња се 500-600 ден. а кондомите се 80-120 ден. Значи, за да не си ја чукате главата секој пат КОРИСТЕТЕ ЗАШТИТА. Ем поефтино ем поздраво
значи се напив норлево во рок од 30 часа и утредента требаше да ми дојде и ми дојде многу по обилно и ми траеше 8 дена а обично по 6 и сега ми доцни 6 дена а не сум имала повторно односи ... место за паника ????
Мислам дека не е стршно. Пообилно и подолго ти траело поради апчето. А сега исто може да ти доцни поради него.
@honey.heart normalno e da custvuvas gadenje,vrtoglavica,glavobolka,zadocneta menstruacija ili pak dosta obilna,zamor i dosta drugi posledici.Zatoa prvo prasajte koi se posledicite a potoa piete.
Девојки, менструацијата ми заврши на 27-28ми август(четврток), во саботата имав ризичен однoс а во понеделникот(за 48часа) пиев апче. Денес, 5 дена откако го испив апчето, прокрварив. Дали да одам на лекар и дали тоа значи дека нр сум бремена??
крварењето е нормална реакција од апчето П:С. Убаво читајте го убатството коа веке пиете нешто, не е ова парацетамол eве ги уште еднаш несаканите дејствија од апчето, пошто тешко е малце неколку страни уназад да прочитате
Јас го зедов без рецепт пред нецела година а и тогаш ми велеа дека зависи од аптека во аптека негде го даваат без некаде му тражат рецепт. Јас купив од Зегин.
Кога читам на темава, стварно мислам дека би било многу поубаво овие апчиња да одат само на рецепт,за да може да се прави контрола колку често се земаат.Не да се злоупотребуваат и да се користат како бомбони.Имаше тука случај каде девојче до сега земала 2 пати Норвело, а времеската разлика меѓу апчињата беше 3-4 месеци .Нели размислуваат какви шокови му прават на телото
Вчера со дечко ми имавме односи, првиотпат со кондом и нормално сврши ама не во мене. После подолга повторна предигра (blowjob), пробавме без кондом ама тоа се на се траеше едвај половина минутка. Е сега мене менструацијата ми заврши вчера сабајлето, па дали има простор за паника и дали да се напијам норлево денес?!
moe mislenje e deka nemas potreba , cim gi znaes norlevo znaes i kako funkcionira, ne e na odmet, no sepak mislam deka nema prostor za panika