Апче за ден потоа

Дискусија во 'Бременост' започната од Barbie.Girl, 30 март 2010.

1. badgirl2

badgirl2 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2012
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    104
    колку е цената одприлика?

2. traveler

traveler Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2015
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    92
    500 denari e norlevo

3. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Jas koga piev norlevo se mi bese normalno nitu mi se potemeti ciklusot nitu imav nekoj simptomi .fala bogu :)

4. The.Complicated

The.Complicated Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    371
    Допаѓања:
    235
    Пред една и пол недела ми заврши циклусот, а апчево го испив пред 3 дена и денес повторно прокрварив. Нормално?

5. CrazyOne

CrazyOne Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    2.085
    Допаѓања:
    19.850
    Да нормално е. Без грижи. :)

На The.Complicated му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Bubamara87

Bubamara87 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    21
    Здраво Феминки,
    Ве молам за помош :( . ..
    Со дечко ми имавме незаштитен секс и поради несакана бременост земав Норлево, 33 саати после сексуалниот однос. Последна менструација ми беше на 1 ви септември, а ризичниот однос беше вечерта на 7 ми септември. Овој месец треба да добијам на 29 ти.. Вчера малку прокварив, а еве и денес повеќе крварам, и имам кафеаф исцедок.. Незнам дали тоа е од апчето .. За да ми биде редовна менструација е рано, бидејќи ми е две недели пред датумот за добивње. Незнам и дали тоа може да се смета како редовен менструален циклус или пак тоа е од дејството на апчето. Дали циклусот ќе треба да го очекувам на 29 ти овој месец или може да се каже дека сега ова крварење е всушност циклусот? Цела сум збунета :( .. Има ли простор за паника ?!? Дали има шанси да сум бременa ?!?! :( :( Ве молам за помош ...

7. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.076
    Допаѓања:
    136.505
    крварењето е нормална реакција на апчето... можно е и пак да добиеш околу 29ти, а можно е и подоцна неколку дена, така да без паники

8. st2007

st2007 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2014
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    797
    И се случило ли на некоја да го испие апчето во наредните 24 часа, а сепак да остане бремена? Можно ли е такво нешто?

9. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Можно е ако во тој период се оплодила јајце клетката. Норлево не може да прекине бременост.

10. veskus123

veskus123 Нов член

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво феминки јас сум нова на форумов и имам едно прашање до вас. Последниот циклус ми беше на 03.10 и ми заврши на 07.10. На 09.10 со дечко ми имавме однос и тој св**и внатре (тоа се случи околу 01 30 вечерта). Утрово јас отидов во аптека и си купив апче Норлево и го испив во 08 30. Може ли некој поискусен да ми одговори дали постои можност да сум бремена иако го испив апчето или нема место за паника.(бидејќи денес ми е 8 ден од циклусот) Ви благодарам однапред и ќе ве замолам ако може побрзо да ми одговорите :*

11. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.583
    Допаѓања:
    76.820
    За сите со истото прашање што се, дали може да останете бремени иако го испиете апчето не можеме да ви одговориме, не сме баба Ванѓа. Само доколку ви доцни и имате позитивен тест ке си знаете :D не ви праи разлика ако дознаете дека сте бремени пред да ви доцни и да ви доцни некој ден, навистина ме интересира зашто толку сакате да знаете пред да ви доцни, што ви прави разлика?

На MilaP му/ѝ се допаѓа ова.
  12. SnowWhite91

SnowWhite91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    1.153
    Допаѓања:
    1.399
    Вчера имавме односи со маж ми и откако се заврши приметивме дека кондомот ни пукнал. Син ми има 9 месеци и го дојам. Дали е дозволено да се напијам од апчињата за ден потоа?
    Никогаш досега не сум пиела од нив, незнам ниту какви ефекти даваат. Матичниот гинеколог ми е втора смена, ќе го побарам подоцна да видам и тој што ќе ми каже, но сакав да се консултирам и тука доколку некоја имала слична ситуација.
    Ќе го поставам прашањево на неколку теми, белким некоја ќе одговори :?:

13. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.449
    Допаѓања:
    37.618
    Штом го доиш бебето, немој да пиеш од апчињата. Не смееш да пиеш контрацептивни апчиња, а камоли вакви апчиња. Ова ми е кажано од мојот гинеколог.

На MilaP и SnowWhite91 им се допаѓа ова.
  14. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.519
    Допаѓања:
    38.731
    @SnowWhite91 еве што пишува на страната на норлево
    Can I take Norlevo® if I'm nursing my baby?
    You can use Norlevo® even if you are nursing. Levonorgestrel passes into the breast milk, so nurse your baby before you take the tablet. Avoid nursing for the next 8 hours following ingestion and dispose the milk from the next breastfeeding.

Можеш да го надоиш па да се измолзиш за нареден пат, па да се напиеш апче и после 8 часа немој да го доиш.

На SnowWhite91 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. bedgirll

bedgirll Нов член

Се зачлени на:
    29 септември 2015
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Може ли да ми кажете дали антибејби апчињата што се за цел месец ги дават и без рецепта

16. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.147
    @bedgirll pred da pocnes da gi pies apcinjata najdobro e da se konsultiras so ginekolog toj najdobro ke ti kazi kako da gi pies i koi se poslednicite,mislam deka ne se izdavaat bez recepta.

17. Panda223

Panda223 Активен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2015
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    5
    Zdravo na site!! Jas sum nova vo forumot i mi treba vasa pomos.. So decko mi imavme odnosi i svrsi vo mene se napiv apce za den potoa ama imase veke 33 casa pominato.. Veke 3 casa ima od koga mi e ispijeno apceto jas nemam uste nikakvo dejstvo.. Mozno li e da ne mi deluva apceto??? Pomognete mi

18. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.076
    Допаѓања:
    136.505
    A какво дејство очекуваш од апчето??? Не мора да имаш никаква реакција на апчето.

19. Panda223

Panda223 Активен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2015
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    5
    Posto vo upatstvoto pisuva deka mozno glavobolki, bolni vo dolniot del od stomakot i dr..

20. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.076
    Допаѓања:
    136.505
    па можно е ама не мора да значи дека ке се појави некоја од тие реакции