Jas koga piev norlevo se mi bese normalno nitu mi se potemeti ciklusot nitu imav nekoj simptomi .fala bogu
Пред една и пол недела ми заврши циклусот, а апчево го испив пред 3 дена и денес повторно прокрварив. Нормално?
Здраво Феминки, Ве молам за помош . .. Со дечко ми имавме незаштитен секс и поради несакана бременост земав Норлево, 33 саати после сексуалниот однос. Последна менструација ми беше на 1 ви септември, а ризичниот однос беше вечерта на 7 ми септември. Овој месец треба да добијам на 29 ти.. Вчера малку прокварив, а еве и денес повеќе крварам, и имам кафеаф исцедок.. Незнам дали тоа е од апчето .. За да ми биде редовна менструација е рано, бидејќи ми е две недели пред датумот за добивње. Незнам и дали тоа може да се смета како редовен менструален циклус или пак тоа е од дејството на апчето. Дали циклусот ќе треба да го очекувам на 29 ти овој месец или може да се каже дека сега ова крварење е всушност циклусот? Цела сум збунета .. Има ли простор за паника ?!? Дали има шанси да сум бременa ?!?! Ве молам за помош ...
крварењето е нормална реакција на апчето... можно е и пак да добиеш околу 29ти, а можно е и подоцна неколку дена, така да без паники
И се случило ли на некоја да го испие апчето во наредните 24 часа, а сепак да остане бремена? Можно ли е такво нешто?
Здраво феминки јас сум нова на форумов и имам едно прашање до вас. Последниот циклус ми беше на 03.10 и ми заврши на 07.10. На 09.10 со дечко ми имавме однос и тој св**и внатре (тоа се случи околу 01 30 вечерта). Утрово јас отидов во аптека и си купив апче Норлево и го испив во 08 30. Може ли некој поискусен да ми одговори дали постои можност да сум бремена иако го испив апчето или нема место за паника.(бидејќи денес ми е 8 ден од циклусот) Ви благодарам однапред и ќе ве замолам ако може побрзо да ми одговорите
За сите со истото прашање што се, дали може да останете бремени иако го испиете апчето не можеме да ви одговориме, не сме баба Ванѓа. Само доколку ви доцни и имате позитивен тест ке си знаете не ви праи разлика ако дознаете дека сте бремени пред да ви доцни и да ви доцни некој ден, навистина ме интересира зашто толку сакате да знаете пред да ви доцни, што ви прави разлика?
Вчера имавме односи со маж ми и откако се заврши приметивме дека кондомот ни пукнал. Син ми има 9 месеци и го дојам. Дали е дозволено да се напијам од апчињата за ден потоа? Никогаш досега не сум пиела од нив, незнам ниту какви ефекти даваат. Матичниот гинеколог ми е втора смена, ќе го побарам подоцна да видам и тој што ќе ми каже, но сакав да се консултирам и тука доколку некоја имала слична ситуација. Ќе го поставам прашањево на неколку теми, белким некоја ќе одговори
Штом го доиш бебето, немој да пиеш од апчињата. Не смееш да пиеш контрацептивни апчиња, а камоли вакви апчиња. Ова ми е кажано од мојот гинеколог.
@SnowWhite91 еве што пишува на страната на норлево Can I take Norlevo® if I'm nursing my baby? You can use Norlevo® even if you are nursing. Levonorgestrel passes into the breast milk, so nurse your baby before you take the tablet. Avoid nursing for the next 8 hours following ingestion and dispose the milk from the next breastfeeding. Можеш да го надоиш па да се измолзиш за нареден пат, па да се напиеш апче и после 8 часа немој да го доиш.
@bedgirll pred da pocnes da gi pies apcinjata najdobro e da se konsultiras so ginekolog toj najdobro ke ti kazi kako da gi pies i koi se poslednicite,mislam deka ne se izdavaat bez recepta.
Zdravo na site!! Jas sum nova vo forumot i mi treba vasa pomos.. So decko mi imavme odnosi i svrsi vo mene se napiv apce za den potoa ama imase veke 33 casa pominato.. Veke 3 casa ima od koga mi e ispijeno apceto jas nemam uste nikakvo dejstvo.. Mozno li e da ne mi deluva apceto??? Pomognete mi