1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Апче за ден потоа

Дискусија во 'Бременост' започната од Barbie.Girl, 30 март 2010.

1. badgirl2

badgirl2 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2012
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    104
    колку е цената одприлика?

2. traveler

traveler Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2015
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    92
    500 denari e norlevo

3. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.036
    Допаѓања:
    4.715
    Jas koga piev norlevo se mi bese normalno nitu mi se potemeti ciklusot nitu imav nekoj simptomi .fala bogu :)

4. The.Complicated

The.Complicated Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    371
    Допаѓања:
    235
    Пред една и пол недела ми заврши циклусот, а апчево го испив пред 3 дена и денес повторно прокрварив. Нормално?

5. CrazyOne

CrazyOne Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    2.058
    Допаѓања:
    19.593
    Да нормално е. Без грижи. :)

На The.Complicated му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Bubamara87

Bubamara87 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    21
    Здраво Феминки,
    Ве молам за помош :( . ..
    Со дечко ми имавме незаштитен секс и поради несакана бременост земав Норлево, 33 саати после сексуалниот однос. Последна менструација ми беше на 1 ви септември, а ризичниот однос беше вечерта на 7 ми септември. Овој месец треба да добијам на 29 ти.. Вчера малку прокварив, а еве и денес повеќе крварам, и имам кафеаф исцедок.. Незнам дали тоа е од апчето .. За да ми биде редовна менструација е рано, бидејќи ми е две недели пред датумот за добивње. Незнам и дали тоа може да се смета како редовен менструален циклус или пак тоа е од дејството на апчето. Дали циклусот ќе треба да го очекувам на 29 ти овој месец или може да се каже дека сега ова крварење е всушност циклусот? Цела сум збунета :( .. Има ли простор за паника ?!? Дали има шанси да сум бременa ?!?! :( :( Ве молам за помош ...

7. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    6.946
    Допаѓања:
    134.537
    крварењето е нормална реакција на апчето... можно е и пак да добиеш околу 29ти, а можно е и подоцна неколку дена, така да без паники

8. st2007

st2007 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2014
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    797
    И се случило ли на некоја да го испие апчето во наредните 24 часа, а сепак да остане бремена? Можно ли е такво нешто?

9. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Можно е ако во тој период се оплодила јајце клетката. Норлево не може да прекине бременост.

10. veskus123

veskus123 Нов член

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво феминки јас сум нова на форумов и имам едно прашање до вас. Последниот циклус ми беше на 03.10 и ми заврши на 07.10. На 09.10 со дечко ми имавме однос и тој св**и внатре (тоа се случи околу 01 30 вечерта). Утрово јас отидов во аптека и си купив апче Норлево и го испив во 08 30. Може ли некој поискусен да ми одговори дали постои можност да сум бремена иако го испив апчето или нема место за паника.(бидејќи денес ми е 8 ден од циклусот) Ви благодарам однапред и ќе ве замолам ако може побрзо да ми одговорите :*

11. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.150
    Допаѓања:
    76.032
    За сите со истото прашање што се, дали може да останете бремени иако го испиете апчето не можеме да ви одговориме, не сме баба Ванѓа. Само доколку ви доцни и имате позитивен тест ке си знаете :D не ви праи разлика ако дознаете дека сте бремени пред да ви доцни и да ви доцни некој ден, навистина ме интересира зашто толку сакате да знаете пред да ви доцни, што ви прави разлика?

На MilaP му/ѝ се допаѓа ова.
  12. SnowWhite91

SnowWhite91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    1.153
    Допаѓања:
    1.399
    Вчера имавме односи со маж ми и откако се заврши приметивме дека кондомот ни пукнал. Син ми има 9 месеци и го дојам. Дали е дозволено да се напијам од апчињата за ден потоа?
    Никогаш досега не сум пиела од нив, незнам ниту какви ефекти даваат. Матичниот гинеколог ми е втора смена, ќе го побарам подоцна да видам и тој што ќе ми каже, но сакав да се консултирам и тука доколку некоја имала слична ситуација.
    Ќе го поставам прашањево на неколку теми, белким некоја ќе одговори :?:

13. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    16.954
    Допаѓања:
    35.841
    Штом го доиш бебето, немој да пиеш од апчињата. Не смееш да пиеш контрацептивни апчиња, а камоли вакви апчиња. Ова ми е кажано од мојот гинеколог.

На MilaP и SnowWhite91 им се допаѓа ова.
  14. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.385
    Допаѓања:
    38.279
    @SnowWhite91 еве што пишува на страната на норлево
    Can I take Norlevo® if I'm nursing my baby?
    You can use Norlevo® even if you are nursing. Levonorgestrel passes into the breast milk, so nurse your baby before you take the tablet. Avoid nursing for the next 8 hours following ingestion and dispose the milk from the next breastfeeding.

Можеш да го надоиш па да се измолзиш за нареден пат, па да се напиеш апче и после 8 часа немој да го доиш.

На SnowWhite91 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. bedgirll

bedgirll Нов член

Се зачлени на:
    29 септември 2015
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Може ли да ми кажете дали антибејби апчињата што се за цел месец ги дават и без рецепта

16. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.146
    @bedgirll pred da pocnes da gi pies apcinjata najdobro e da se konsultiras so ginekolog toj najdobro ke ti kazi kako da gi pies i koi se poslednicite,mislam deka ne se izdavaat bez recepta.

17. Panda223

Panda223 Активен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2015
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    5
    Zdravo na site!! Jas sum nova vo forumot i mi treba vasa pomos.. So decko mi imavme odnosi i svrsi vo mene se napiv apce za den potoa ama imase veke 33 casa pominato.. Veke 3 casa ima od koga mi e ispijeno apceto jas nemam uste nikakvo dejstvo.. Mozno li e da ne mi deluva apceto??? Pomognete mi

18. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    6.946
    Допаѓања:
    134.537
    A какво дејство очекуваш од апчето??? Не мора да имаш никаква реакција на апчето.

19. Panda223

Panda223 Активен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2015
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    5
    Posto vo upatstvoto pisuva deka mozno glavobolki, bolni vo dolniot del od stomakot i dr..

20. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    6.946
    Допаѓања:
    134.537
    па можно е ама не мора да значи дека ке се појави некоја од тие реакции