Би требало апчето да делува, поради тоа што е наведено дека дури до 48 часа е океј да се испие, јас имам еднаш пиено и немав ни главоболки ни некакви последици од тоа. Така да нема простор за паника.
Zdravo sakam da ve prasam dali ima mesto za zagrizenost. Minatiot vikend potocno vo petok zavrsi mojot mesecen ciklus, a vo sanotata imav nezastiten odnos. Vednas slednoto utro zemav pilula za den potoa i ja ispiv 15 casa po odnosot. Do vcera (petti den od pienjeto na apceto) nemav simptomi a vcera imav malo kolicestvo na krv. Sabaljevo imav kafeav iscedok isto taka malku. Dali e normalno i dali ke imam docnenje na naredniot ciklus ?
Nema potreba da se grizis normalno e toa da imas takvi simptomi!! Mozno e da ti docni, a mozno e i po rano da dojde
Го испив апчево во рок од 15-16 часа. Ме интересира кои би можеле да бидат најлошите несакани ефекти, и колку долго би можеле дс траат.
Здраво јас сум нова на форумов.Јас имам шесмесечно бебе и се уште немам добиено менструација. Пред тесет дена имав незаштитен однос и згрешивме. После 48ч се напив апче и наредниот ден имав болки во стомакот ама се уште немам прокрварено.
Жал ми е што се повеќе млади (читај малолетни) користат таблета за ден потоа. Наместо да се информирате за активностите што веќе ги правите вие давате пари за третирање на последиците и за нешто што знаете дека му штети на вашиот организам. Едуцирајте се навреме и ако нешто не ви е јасно слободно прашајте на форумов.
Nikogash ne bi piela apcinja za kontracepcija niti tableti den potoa, seto toa e shtetno. Na majka mi prijatelka piela apcchinja so meseci za kontracepcija, sega ne mozhe da ostane trudna.
Ako bile dobri i korisni site bi gi piele, a ne tuka da prashuvaat po forumi mislenja i dali se dobri!
Точно е тоа дека има многu полоши работи од таблетата ден потоа но не збориме сега за тоа. Не е работата дали се популарни или не туку тоа што младите/малолетните девојчиња си го прават на себе е лошо. Значи проблемот е неедуцираноста за постапките што ги превземаат и последиците од истите.
Ми го зеде зборот! Вакви муабети само зборат на кое ниво сме. Сигурно и одење на гинеколог е срамота.
Не, не напишав убаво, зборев за контрацептивните апчиња јас, не за норлево. Ама во право си. Туку кој да ги едуцира? Ми доаѓаат во средно школо и за сида зборат? Не спомнаа ни една друга болест какви знаци има ниту пак каде може да одиш да се провериш, ниту пак дека треба да се појде кај матичен гинеколог на тестови. Не, ништо од тоа не е битно само сидата, болест која ја користат само да ги заплашат младите, а всушност е многу поретка од тоа што го кажуваат они. И секако единствена заштита при секс која ја спомнаа се кондомите, а за апчиња ниту трага ни глас.
Минатата сабота ми заврши циклусот па во средата имав секс и сврши во мене. Четвртокот, значи одма утредента, се напив Норлево. Освен болки и мала зашеметеност тој ден, немав никакви други симптоми се до денес кога како пак да добив, си имам нормално крварење. Знам дека апчето може да предизвика порано да ми дојде ама волку? Некоја со слично искуство и мислења, дали е во ред?
Свашта! Оди едуцирај се некаде па потоа доаѓај да солиш памет. Свесна си што кажа? Мислам дека не си. Не туку потресувај народ со вакви "бабини муабети" ќе те молам. Ти ја знаеш нивната намена? Изгледа ништо не знаеш, леле под што живееме ејјј.
Lele lele izvini sto raskazav sto i se slucilo na zenata, ne rekov deka ja znam namenata kazav go kazav samo moeto mislenje. Izvini so ne ni se sovpagjaat! Pffffff
Едуцирана сум околу секоја можна нивна употреба и немора одма да се класифицираат како бабини муабети. Има многу примери каде што апчињата направиле проблем со плодност откога се прекинало користењето,а и има исто така многу примери каде што истите тие помогнале во средување на менструалниот циклус и со тоа и до полесно оплодување после нивно прекинување. Како и да е, едно апче за глава е штетно, а не па одма да се покажува одбивност на муабетот дека е можно да е штетно апче кое е полно со синтетички хормони ? Немора такви реакции, возможно е тоа што го има напишано @ena93 , секое тело е различно.