И јас ова го помислив прво ама пред една недела пиела од овие апчиња и незнам дали доаѓа до некакво пореметување во организмот поради овие апчиња, поместување на плодни денови. Знам дека другите хормонски прават вакво пореметување...
ме исплашивте сега со тоа дека може да ми се поместени плодните денови а инаку нека крварам колку сака, само да прокрварам, само да добијамм!!!!
Ти останува само да чекаш да добиеш, верувај дека сега ни гинеколог не може да направи ништо , затоа што е мноогу рано, исто и тест се прави после две недели. Ти држам среќа да добиеш, напи се еден Б витамин, опушти се малку, пробај да не мислиш многу.
И јас мислев дека се ефиксни, ама се помбандирав со 2 предходните 2 месеци и сега сигурно сум со пореметени хормони... И така имав нередовна менструација, сега чекам да добијам, ми доцни, а последните 2 вечери не спијам воопсто од стрес, па насабаеле ми е многу тешко, не знам дали да го земам тоа како можен знак за бременост или од неспиенје, дека не ми се собираат ни 4 часа во вечер... стварно не знам што да правам... Се мислам утре да направам тест за бременост. вечер ќе дојде дечко ми кај мене, па ќе видиме што ќе правиме. Тој цело време ме убедува дека нема причина за паника, ама јас...
Пиеше 2 пати во последниве 2 месеци? Јас никогаш не сум ги користела овие апчиња, но од тоа што го прочитав тука - не се препорачува пиење на повеќе од 1 на 6 месеци, така да по некоја логика имаш направено хаос со хормоните па затоа ти касни. п.с. другарка ми би рекла - хормониве ми се понашаат ко да се на журка
Си знаеше она дека не се препорачуват повеќе од две годишно, ама марфи ја зафати DAngles, тоа неспањето и доцнењето ти е од стрес и евентуално некое пореметување од апчињата. Нема шанси бременост, како што се сеќавам ги пиеше одма. Ти пак направи си тест за да ти бидеш сигурна. Ама не се нервирај, се тоа ти е најмногу од нервоза. Опушти се и ќе си се средат работите, ионака си немоќна да смениш било што
Значи овие два дена ми беше ужасно, ми се лошеше и повраќаше нон-стоп, ама си направив тестче сега и е негативно, а од тогаш помина скоро месец. Сега не се нервирам воопшто и ќе си чекам да си добијам
Паметно Другаркиве секогаш кога ќе направт тест и одма после добиваат ваљда така посмирена си, и нема напнатост веќе
Dali nekoj moze da mi kaze od prilika koja cena se apcinjata ? Do sega sme imale nezastiten seks, no vcera toj ne svrshi vo mene megjutoa bese isplasen deka pri vadenjeto nesto se slucilo !! Ja sum pod stres!! Zatoa ve molam, ako moze nekoj da mi pomogne, dali da gi pijam apcinjata, ili pak nema opasnost od bremenost ?!
Aко мислиш дека има шанси да свршил во тебе напи се ако досега не си пиела не е страшно јас имампиено еднаш.Иначе 495 е апчето и е без рецепта.
Девојки сакам да прашам, значи само чисто информативно (огромна паничарка сум, сакам се однапред да ми е испланирано), бидејќи не сум сексуално активна и нормално не сум имала потреба од апчињава. Мислите ли дека ако се случи да се скине кондомот без при тоа да свршил во него дечкото, треба да се напиете Норлево? Нели поради предсемената течност? Кога ќе имам односи секако ќе биде со кондом и свршување надвор, но што ако дојде до таква незгода?
Норлево не се аналгин, аспирин, па да се напиеш секогаш кога малце ќе те стегне глава. Значи, се пијат ако партнерот свршил ненамерно внатре, се скинал кондомот ( а притоа свршил внатре мислејќи дека има заштита). За тебе чисто информативно-во твојов хипотетички случај нема потреба да се пие Норлево.