1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Апче за ден потоа

Дискусија во 'Бременост' започната од Barbie.Girl, 30 март 2010.

1. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    16.954
    Допаѓања:
    35.846
    Младиве ги пијат апчињава за ден потоа како да се бонбони. Не сфаќаат дека нивно често користење може да има последици. Свесно имаат секс без заштита и после тоа пијат апчиња. Прво информирајте се, па после пијте ги апчињата. Наместо да давате пари за апчињава, дајте ги за кондоми. Тоа е подобра варијанта.

На Elaria и lovely91 им се допаѓа ова.
  2. BadBoysLover

BadBoysLover Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    17
    Девојки денес околу 8 имавме незаштитен и незнаеме дали свршил навреме незнам што се случи тој вика оти кога се тргнал тогаш му протекло како и да е јас после еден час се напив норлево прв пат ми беше па сум исплашена некако што да правам

3. Bruneta

Bruneta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    91
    Дејство

Најдобро е да се зема таблетката до 24 часа по сексуалните односи. Како што времето минува, така и нејзината ефикасност се намалува. Таблетката не делува ако сте веќе бремени! Тогаш единствено што може да направите, е да го посетите вашиот лекар и да одлучите што понатаму. Делувањето на таблетките за „ден подоцна“, го оневозможува оплодувањето на јајце-клетката, т.е. го спречува ослободувањето на јајните клетки (овулација).

4. Bruneta

Bruneta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    91
    Toa znaci deka apceto deluvalo :o

5. icona.pop

icona.pop Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2013
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    27
    Какви негативни дејствија има апчето ? И кога се добива менструација ?

6. Bruneta

Bruneta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    91
    Несакани ефекти

Како несакани ефекти може да се појават мачнина, повраќање, главоболки, болки во стомакот и дојките. Понекогаш се јавува и вртоглавица. Ако се јави повраќање, во рок од три часа треба да се земе уште една таблетка. Итната контрацепција исто така може да го поремети менструалниот циклус, во смисла дека следниот „период“ може да се појави порано или подоцна за разлика од вообичаено, и може да биде пообилен или послаб за разлика од вообичаено.

Единствениот доказ за ефикасноста на итната контрацепција, е добивањето на следната менструација. Ако следната менструација доцни повеќе од 5 дена, посетете на лекар.

На icona.pop му/ѝ се допаѓа ова.
  7. icona.pop

icona.pop Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2013
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    27
    дали ќе има дејство ако е испиена после од 24 до 72 часа од ејакулацијата и ако женското е веќе во ден на овулација?

8. Bruneta

Bruneta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    91
    Дејство

Најдобро е да се зема таблетката до 24 часа по сексуалните односи. Како што времето минува, така и нејзината ефикасност се намалува. Таблетката не делува ако сте веќе бремени! Тогаш единствено што може да направите, е да го посетите вашиот лекар и да одлучите што понатаму. Делувањето на таблетките за „ден подоцна“, го оневозможува оплодувањето на јајце-клетката, т.е. го спречува ослободувањето на јајните клетки (овулација).

9. Bruneta

Bruneta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    91
    Безбедност во рок од 72 часа?

Сексуалниот однос без заштита е секогаш потенцијална опасност од несакана бременост, но и сексуално преносливи болести (гонореја, сифилис, ХПВ вирус). Исто така, има шанси да пукне кондомот при сексуален однос или оралната контрацепција не е дозирана редовно или правилно. Во сите тие случаеви, решението е итна контрацепција, односно таблетката за „ден подоцна“. Тоа се посебни контрацепциски таблети со хормонот прогестерон, кои треба да се земаат до 72 часа најдоцна по извршувањето на сексуалните односи, а најдобро е во првите 24 часа. Запомни дека таблетката има високо количество на хормони, затоа не смее да се користи како редовна контрацепција. Колку порано се земе, толку нејзината ефикасност е поголема.

10. icona.pop

icona.pop Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2013
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    27
    Да ама ако спречува овулација, што ако се испие за време на овулацијата или после овулацијата?

11. FoodLover

FoodLover Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2015
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    469
    Некаде читав дека може да дојде до зголенување на тежината и поддуеност.Дали му се има случено на некој? :worried:

12. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    6.946
    Допаѓања:
    134.537
    Не може. Еве ги сите несакани ефекти од апчето.
    Screenshot_11.png

На FoodLover му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Laurynhill

Laurynhill Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2016
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    12
    Пo кoлку време ви кaснелa менструaцијaтa пoсле пиење нoрлевo? И дaли имa улoгa тoa кoгa е испиенo пред, пoсле или зa време нa oвулaцијa?

14. despin4e05

despin4e05 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 октомври 2013
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    14
    Здраво девојки.
    Значи вака... Со дечко ми имавме незаштитен однос, не сврши во мене но јас сум во плодни денови, па ме фаќа паника од таа предсемената течност? Ве молам за совет дали да се напиам апче за ден потоа?

15. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    6.946
    Допаѓања:
    134.537
    ај скокнете ги сите статии, постови, се кај што стои термин предсемена течност.

16. Bruneta

Bruneta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    91
    Mislam deka nema potreba do sea nie drugite so sme imale nezastiteni odnosi koj zna kolku deca ke imavme spored moe mislenje ne e mozno, ipak tie ne se bomboni pa da pies za bezveze, ako se plasis pij si apcinja za zastita sekoj mesec I gotovo ]:)

На Sesil му/ѝ се допаѓа ова.
  17. mcluckie

mcluckie Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    105
    Имав сексуален однос со дечко ми, но пукна кондомот. Он сврши малку во мене. Испив Норлево но после 48 часа. Немав никаков ефект (главоболка, повраќање итн), малку само почувствував чудно во стомакот. Дали тоа значи дека не делувало или?

18. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.503
    здравоо
    да ве прашам нешто малку глупавоо прашање , дали апчево делува доколку се има два незаштитени односи ?

19. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    6.946
    Допаѓања:
    134.537
    значи немаш никаков несакан ефект

20. Spicygirl

Spicygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2016
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Имав незаштитени односи на 22-ри дечко ми (веќе бившиот) не се осетил дека ќе сврши, осетил болка само на главичката и го извади, а во меѓувреме прснало и внатре денес се напив НОРЛЕВО само што не знам колку ќе делува, а менструацијата ми заврши на 15-ти 16-ти. Можно ли е да има нешто...