Zdravo decki, sakav da ve prasam nesto..pred nedela dena piev norlevo, no deneska pak ni se desi nezgoda potocno ni pukna kondomot. Odma bev na ginekologija, im ja raskazav situacijata i mi prepisaa povtorno norlevo ama ne mi spomnaa nisto za posledici.. Kazete mi dali znaete za posledicite posto neli sepak se pie na 6 meseci..vi blagodaram odnapred
не е препорачливо ама не значи дека воопшто не смееш. ке ти го побрка малце повеке хормоните ке ти треба повеке време да се средат
Fala ti mnogu..a dali ima sansi norlevo da ne deluva bidejki denes mi bilo ovulacija? Go zemav posle maksimum 1 saat
Здраво дечки, Имав незаштитен однос со дечко ми (01.02) и кога си дојдов дома, приметив некој кафеавкаст секрет.. е сега, последна менструација имав 13.01, ама не ми се ба редовни, па не можам сигурно да си пресметам плодни денови :/ Дали секретов е поради овулација? И дали има ризик за бременост ако тој не ејакулираше во мене, туку морав рачно да го задоволувам за да сврши после тоа? дали да пијам апче за ден потоа и ако да, какво? никогаш не сум пиела, од каде да земам без рецепт и која цена се? Почнувам да паничам Фала Ви многу
Па да, ама малце ми е страв, пошо може ми се плодни денови... не знам дали да пијам додека уште имам време... одеднаш почнува и стомак да ме боли, и лошо да ми е, и се....
Ќе си умрам додека да добијам, плус и пошо не ми е редовна менструацијава...ќе се пореметам тие денови.. хахах... Фала ти многу
Немаш потреба од апче, сепак не свршил во тебе, без разлика што ти биле плодни денови. СПоред мене нема шанси да останиш бремена.
Дали смеам да пијам апче за ден потоа додека дојам? Ќе пукнам од нервоза, Малечката е 5 месеци. Викам купи ми утре апче да испијам, вика греота ќе плаче нема да можеш да ја доиш. А она од цуцла ништо не знае да пие, ни вода, ни сокче, се со лажичка и давам. Вика ако останеш бремена има после начин, демек мисли на малата, нема да може да ја чуваш бремена, ќе треба да ја креваш, носиш, она поголема ќе биде.... Ја не би сакала да абортирам никогаш, не сум толку јака личност да издржам еден абортус, не би можела да живеам со тоа... Е сега што ќе се прави не знам..
Levonorgestrel-от се излачува во мајчиното млеко. Препорачливо е детето да се надои пред да се земе таблетата и во наредните 8h по земање на таблетата доењето да се прескокне.
Здрaвo феминки Јaс имaм еднo крaткo прaшaње сaмo, ме интересирa тие симптoми кaкo крвaрење oд вaгинaтa и бoлки вo дoлниoт дел oд стoмaкoт штo имaaт нaпишaнo некoи декa се чести при земaње нa нoрлевo aпче, oд земaње нa aпчетo пoсле кoлку време се пoјaвувaaт тие симптoми? Мене ми е јaснo декa кaј сите не е истo и декa кaј некoи и вooпштo не се пoјaвувaaт, aмa ете пoшo јa испив сaбaјле и сегa чекaм бaрем нештo дa се деси. Фaлa ви, пoздрaв