1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Апче за ден потоа

Дискусија во 'Бременост' започната од Barbie.Girl, 30 март 2010.

1. homealone

homealone Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    1.286
    Допаѓања:
    361
    негрижи се тоа е само реакција од апчето ќе ти се нормализира и јас кога го испив еднаш ми дојде многу порано и траеше само 4 дена а обично ми траа е 6 дена така да немаш потреба да се плашишза ништо.

2. anonimenn1

anonimenn1 Нов член

Се зачлени на:
    30 март 2016
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    5
    Значи вака, машко сум и пошто нема машки форуми кај што можам да се консултирам, морав тука да пишам/прашам. Имавме незаштитен однос со девојката кој траеше максимум 2 минути, а ејакулирав надвор од неа после 3-4 минути. Но еден саат пред тоа имавме и однос со кондом. Отворив на гугл отпосле и видов дека имало минимални шанси да забремени од предсемената течност, и плус дека можело да остане нешто од претходниот однос. Се испаничив кога го прочитав тоа, па и кажав и на неа и одлучивме да го испие апчето Норлево. Го испи 20 часа после односот. Но после 20 минути од кога го испи почна да има скоро сите од несаканите дејства освен гадењето и крварењето... Значи имаше вртоглавица, главоболки, омалаксаност, болки во стомакот, болки во кичма, отежнато дишење, минимален нагон за повраќање... Веќе пројдоа 40тина часа од кога го испи Норлевото ама уште има болки главно во стомакот и кичмата, а и отежнато дише... Кога би престанале тие болки пошто едноставно се мачи и не е ич добро... фала однапред

Последна измена: 30 март 2016
  3. T-e-s-a-kam

T-e-s-a-kam Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2011
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    17
    veke 9ti den nz so a pramm

4. homealone

homealone Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    1.286
    Допаѓања:
    361
    odi togas na lekar nz sto da ti kazam

5. anonimenn1

anonimenn1 Нов член

Се зачлени на:
    30 март 2016
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    5
    Пројде една недела од кога го испи девојка ми апчето и конечно и престанаа болките, ама уште нема добиено... ќе биде како што треба?

На EdnaDevojka21 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Maculence13

Maculence13 Нов член

Се зачлени на:
    5 април 2016
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Ве молам за помош!!
    Имавме односи со дечко ми на 26 Март, не сврши во мене, по 2 дена ми дојде менстуација! Еден ден по завршувањето на 2 Април имавме повторно незаштитен сексуален однос, повторно сврши надвор од мене. Но бидејки сум многу паничарка морав да го испијам апчето Норлево. Апчето го испив 30 часа после сексуалниот однос. Иако тој е сигурен дека ништо не направил. Веќе 3 дена ми се гади и имам запек, а прочитав дека тоа е симптом за бременост. Дали е можно да сум бремена или пак симптомите се од таблетата. ВЕ МОЛАМ ЗА ПОМОШ!!!! ПСИХАТА МЕ УТЕПА

7. Maculence13

Maculence13 Нов член

Се зачлени на:
    5 април 2016
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Имам испиено апче за ден потоа и ми е прв пат, Поминаа 4 дена од пиенјето и осеќам боли во пределот на стомакот и грбот, дали се тоа симптоми од таблетата или пак можно е да се симптоми на бременост!! Ве молам за помош :/

8. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.390
    Добро стварно си глупа или тренираш? Кога појма немашо од секс тогаш зошто практикуваш? Прво седни информирај се, па еби се.

На eloves и marama им се допаѓа ова.
  9. SexiLy

SexiLy Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    500
    Допаѓања:
    2.108
    Апчињава идат на рецепт од матичниот гиниколог?

10. anonimenn1

anonimenn1 Нов член

Се зачлени на:
    30 март 2016
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    5
    Ваљда не треба рецепт, јас го земав од аптека и не ми побараа ништо.

11. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Ќе биде.
    Друг пат не експериментирајте.

едит...
    не експериментирајте додека не бидете сигурни во тоа што го правите.

12. anonimenn1

anonimenn1 Нов член

Се зачлени на:
    30 март 2016
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    5
    Фала на советот :D иначе доби пред 2 дена, онака обилно и овие два дена често се дешава да мења улошки на саат време ради обилно крварење... Ама се надевам се е средено сега само да помине крварењето. И се поремети целиот организам од тоа е*ено Норлево...

На EdnaDevojka21 и sanjaeva им се допаѓа ова.
  13. najmila447

najmila447 Активен член

Се зачлени на:
    7 април 2016
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    80
    Здраво дечки! Пред 14дена имав малер ситуација,пукна кондомот.Бев во плодните денови и секако се напив Норлево.Вчера ми дојде 13 дена после ризичниот однос.Ми траеше пола ден само и тоа многу малку.Јас и без тоа имам многу слаба менструација но првиот ден секогаш сум имала највеќе а сега премалце имав и прекина.Дали ова е ради хормонските ефекти од апчето и дали има потреба да направам тест за бременост ?!

14. najmila447

najmila447 Активен член

Се зачлени на:
    7 април 2016
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    80
    Уште нешто сакав да пишам..
    Ни ми даде да едитирам..морав вака да додадам..Значи морам да напоменам дека кондомот ни пукна од прва а бевме отидени со дечкото на еден прекрасен викенд . Штом се случи грешкава викам и онака ќе се пукам со хормони дај барем да ја искористам грешкава и да се изнауживам со љубовта моја.Ја заредивме следните два дена без кондом и преку 15 свршки во мене.Дојдов во Скопје и секако купив Норлево и го испив околу 60 саати после првата ризична свршка. Муабетот ми беше дсли 60 саати е предолг период и има можност да забременам или хормонскиот ефект од апчето направи само оскудна краткотрајна менструација?!

Последна измена: 14 април 2016
  15. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.401
    Допаѓања:
    200.953
    Само да си знаеш дека постои шанса да останеш трудна и покрај Норлевото. Не е 100% ефикасно. Ако не сакаш да забремениш, не требало да се опуштите толку.

16. najmila447

najmila447 Активен член

Се зачлени на:
    7 април 2016
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    80
    Не ми е јасно што има врска колку сме се опуштиле со норлевото?! Таму немаше ни од кај да се купи апче, сигурно немаше да ги спакувам куферите и да си го расипам викендот..Пишува на апчето до 72 часа,поминаа 60.дали имал искуство некој со ефикасноста после толку часа? Гледам по форумов дека повеќето го испиле после саат два од ризичноит однос..Ви го пренесов искуството малце посочно за малце да се опуштите и да го искористите правилно ако веќе и онака ќе го пиете.Гледам паничите без врска и го пиете пола саат или саат после грешката. Дај малце опуштено..пишува 12 саати после ризичниот однос е најефикасно.. Искористете ги тие 12 саати барем :).и јас ќе се напиев порано да имав од каде да купам.Но што е тука е ..испаднаа 60 саати..затоа паничарам и ве прашувам дали некој имал искуство после 60 саати? и моментов со добивањево и дали уопште ми беше добиeно тоа ?!!

17. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.401
    Допаѓања:
    200.953
    Јас ти кажувам како медицинско лице дека ниедна day after pill не е 100% ефикасна, секогаш постои можност за бременост, макар и само еднаш да свршил во тебе. Инаку, тоа крварење што си го имала, може да било од апчето, ама може да било и имплантациско крварење, кога оплдената јајце клетка се вгнездува во матката. Најдобро да си појдеш на гинеколог и да си се прегледаш, бременост не е исклучена.

На Tgirl и EdnaDevojka21 им се допаѓа ова.
  18. najmila447

najmila447 Активен член

Се зачлени на:
    7 април 2016
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    80
    Сакам уште ова да прашам .одлично што сте медицинско лице..во случај да сум останала бремена,дали норлевото може да му наштети на мојот плод?

19. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.401
    Допаѓања:
    200.953
    Па целта на Норлевото е да спречи оплодување и вгнездување на оплодената јајце клетка. Во таа смисла наштетува. А ако не го спречило тој процес, тогаш не верувам дека би наштетило.

20. najmila447

najmila447 Активен член

Се зачлени на:
    7 април 2016
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    80
    Благодарам ќе тркнам и до гинеколог да видам што беља сум напраила :)