Нормално е, ама избегнувај да доаѓаш во ситуации каде што ќе мора да пиеш такво апче. Кажи му да го вади пред свршување, без разлика дали има кондом или не. Дури и да не е пукнат кондомот има шанси да забремениш ако ти сврши внатре.
Devojki najprvo dobar den imajte. Samo sto se zacleniv na forumov. Apceto Norlevo se kupuva samo na recepta pred nepoln saat barav duri vo sedum apteki bev I site mi baraa recepta. No se najde edna fina devojka vo edna apteka koja mi izleze vo presret. Go ispiv pred malku no pomina 48 casa od nezastiteniot odnos . Vtorpat go pijam za dve godini. Go imam procitano upatstvoto, no me maci nesto I sakam da ve prasam. Denta koga go imavme nezastiteniot odnos mi bese 7 mi den polseden seuste se cistev mi tecese kafeavo, znaete kako za posleden den. Koga se sluci odnosot otidov vo vc za da mi isteci I kafeavo mi tecese pak, no toa bese toa veke dva dena nemam kafeavo presmetuvav plodni denovi ako vcera mnogu me bolea jajnicite. Mozebi e od misla neznam no do sega nekolku pati I vo plodni denovi koga sme imale nezastiten odnos I svrsuval vo mene bez apce I bez nisto ne sum ostanala trudna. Iako so mene e se vo red. Taka mi kazuva maticniot ginakolog. Bi sakala da mi kazete ako nekoj znae kolkavi se sansite da ostanam tridna( nesakam) sega, ne sum spremna seuste. I koga bi trebalo da napravam test najrano da si se osiguram? Vi blagodaram odnapred.
за тест за бременост најрано 14 дена после ризичен однос со тест преку мочка а со тест преку крв некаде после 10 дена најсигурно Не си бремена не си ја оптеретувај психата непотребно ако не се чуствуваш спремна за бебе ич не дозволувај такви излети да свршува во тебе и без кондом
500 denari no sega go davaat samo na recepta. Neznam dali e poevtino so recepta, mislam deka isto e 500 denari.
Девојки помош... Денес се случи од тоа што се плашев. Дечко ми кога се тргна од мене виде дека кондомот е скинат и малку свршил во мене, веднаш отидовме во аптека и купив норлево таблета. Значи после половина час од ризичниот однос јас ја испив таблетата. Прв пат ја пијам па сакав да прашам добро ли направив што веднаш ја испив тавлетата или можеби требаше да почекам до савајле. Инаку да напоменам менструалниот циклус ми заврши во петокот што значи дека шансите за забременување се многу мали. Ве молам кажете ми, ете се случи, многу сум испаничена.
Девојќи како што напоменав вчера ја испив норлево теблетат после половина час од ризичниот однос. Бидејќи ова ми се случува прв пат и многу ми е страв, сакам да ве прашам како да знам односно како да препознаам дека норлево делува. Сабајле ме болеше малку стомакот и имам диареа, малку ме болеше главата но помина. Ве молам за мала помош. И пак ќе прашам добро ли направив што веднаш ја испив таблетата (значи после половина час од односот) или можеби требаше да почекам неколку часа повеќе???
Ne se plasi, dobro e sto si se napila vo rok od 12 saati, ti si go ispila posle pola saat, sto e uste podobro bidejki dejstvoto e poefikasno. I jas se imam napieno pred nekolku dena. Simtomite se razlicni, individualni kaj sekoja zena no po cesti simtomi se da prokrvaris malku nekolku kapki, malku da ti se vrti, da ti se povraka. Efikasni se 97% a drugite 3% e bozja sila. Jas vtorpat gi pijam no nemav ni prviot pat ni sega nikakvi simtomi. Nase e sega samo da cekame. Ne se plasi ke bide se vo red.
Devojki vo sabotata se napiv apce za den potoa tocno na 48 casa od nezastiteniot odnos na 17ti imav dobieno a na 23 bese nezastiteniot odnos, denovive mi se plodni. Vtorpat go pijam za dve godini no prviot pat nikakvi simtomi nemav ni do sega. No vcera pocna malku rozevo da mi tece a denes krvaram kafeavo. No ne bas obilno I me boli malku dole kaj stomakot I kicmata. Ciklusot mi e redoven .ima li mesto za panika nemozam da napravam test zosto e sedmi den od rizicniot odnos.
Toa znam no neli ima moznost ova da e da sum dobila ili ne. Zatoa velam ke pocekam uste nekoe vreme da napravam test. Uste 7 dena za da bidat 14 dena preku mokraca
Нели последен пат доби на 17, па потоа на 23 ти беше ризичниот однос, како може во рок од 12 дена пак да добиеш?! Не ди ги фрлај парите за џабе, почекај до 17 ако ти доцни тогаш земи тест.
Da imas pravo malku glupavo bese toa sto go kazav no zaradi simtomite sto gi imam se uspaniciv. Tolku imam citano I educirano, no koga ke dojde vakov moment panicime I se odnesuvame zatucano. Ne bi trebalo da sum trudna. Fala ti na odgovorite.
Нели во понеделникот вечерта испив норлево после половина час од односот, е сега веќе 3 дена се поминати а јас немам никакви симптоми, како крварење, имав само во вторникот од сабајлето мала вртоглавица, а еве вчера имав малку поголема болка во долниот дел на стомакот како и сабајле но беше тоа поблага болка. Нормално ли е сето тоа? Според календарот треба да добијам околу 17 јули, последната менструација ми беше на 21и ми траеше 4 дена, значи до 24 овој месец.
nemora da imas nikakvi simptomi jas prviot pat nemam a sega krvaram kako da imam dobieno, moze da ti dojde porano ili da ti kasni malku ciklusot ako se plasis ke si napravis test no sigurna sum ke bide negativen ne se zamaraj I jas panicev I uste sum pod stres cekam da napravam test no krvaram tri dena kako da imam dobieno iako treba I jas na 17 ti da dobijam no cim sum krvaram ne bi trebalo da sum trudna. Toa e od apceto sto ima hormoni jaki I mi poremetija se ocigledni zatoa ubavo vikaat treba da se cuvame I pazime) ne panici se ke bide ok eden test nakaj 16 ti napravisi I ke vidis se ke e ok