Здраво на сите. Ве молам за ваше мислење. На плоден ден ми остана кондомот внатре и кога дечко ми го извади цел беше истечен. Одма се напив норлево. 3дена ми доцни и вчера земав да правам тест и ми излезе позитивен. Можно ли е од апчето зошто е хормонско да пикажува така? Во среда ке проверувам крв ама ке пукнам од мака до среда.
Сега читав на интернет за составот на Норлево. Пишува дека ако се прави тест за бременост, тоа да биде 3-4 недели по пиењето на апчето.
Можно е да си бремена. Апчето не е 100% сигурно, туку 99%. Пиша дека ти доцнело 3 дена, така што не верувам дека тестот е грешен.
Лажно позитивен тест има во екстремно ретки случаи, така што најверојатно си бремена. Ќе видиш најдобро со тестот преку крв, најточен е.
Zdravo na site.Nova sum na forumot.So napravi devojkata neka pise kako pokazal testot na krv. p.s.so da napravam za da pisuvam na mk
Devojki eden mal sovet ako moze od nekoja od vas. Na 23 juni bese rizicniot odnos posleden den od ciklusot koj go imav na 17 ti juni se naviv norlevo posle 48 chasa nee mi bea plodni denovi I posle tri cetiri dena karvarev kako da sum dobila 6 dena. Vcera napraviv test sure chek izleze negativen no otposle sfativ deka toj test se pravi po docnenje na ciklusot. Sovet eden koj test da go kupam za da go napravam 14 dena se pominati od rizicniot odnos no sakam da si olesnam. Pretpostavuvam toa sto krvarev tolki dolgo I sto ne mi bea plodni denovi ne bi trebalo da sum bremena. No sepak sakam da si ja olesnam pshikata, iako nee ocekuvam da dobijam tocno na 17 ti mesecov, znam deka moze da dobijam a I da nedobijam sepak hormonite se poremeteni. Malku sovet I iskustvo ako moze da spodelite. Vi blagodaram
Testot se pravi 3nedeli od pienjeto na norlevoto ama mislam ne si bremena opusti se.ne ti bile plodni denovi,si se napila apce,si krvarela.pozdrav
Napraviv test 3 pati negativen e. Bas sum srekna I zadovolna. Devojki ve molam vnimavajte. Odbegnuvaj te gi norlevoto. Jas se napiv vtorpat I zazaliv haos mi napravi so hormonite. Haos ke mi prestoi so ciklusot. Eden den ke posakame da sme majki, a zaradi edno nevnimanie se trueme so hormoni. Se nadevam nikogas poveke nema da treba da se napijam. Pamet vo glava za drugpat.
Имам прашање. Норлево апчињата т.е апчето дали има некаквс врска да се пие на гладно или? Ве молам кој знае нека ми одговори итно ми е потребен совет. Со дечкоми имавме однос сврши и после го проверивме кондомот скинат. Утре од сабајле ќе ми земе апче но ве молам кажете ми дали предтоа треба да исполнувам некои услови како тие со јадењето.
Сите прашања и сите милсења од тебе се на ваков начин пишани толку си неписмена и неупатена во врска со сексуални односи, што мислам под итно треба да се воведе на школо да се учи. Ти си најголем пример во македонија дека треба сексуално образование да се воведе ама баш секундарно, во оваа секунда. Не знам веќе како не ти е срам и глупо секоја втора недела вакви глупости да пишуваш. Или се зезаш или ставрно си толку без памет. Битно не може без дечко, мора да ги задоволи своите потреби а врска од животот си немаш. Еднаш пишуваше татко ти те казнувал...па го жалам човекот со ваква ќерка....засрами се малку. Не само казна туку и каиш треба да заигра кај тебе На памет научивме кога си имала секс, кај ти свршил, во која поза те е*ел, на кое место, дека газот те болел...друго што треба да знаеме? А, да, утре ќе пиеш апче...друго? Што ќе појадуваш? Хммм, може предлог од мене ѓеврече со јогурт земи. Срам. Тешко на родителите што те одгледувале.
Па без рецепта се продаваат, околу 500 ден. Инаку, за дејството, и во образложението во кутивчето, јасно пишува дека не гарантираат ништо. Тоа ти доаѓа како прва помош, па што биде нека биде после. Се пијат само по потреба, и тоа од една до друга употреба треба да има поминато 6 месеци.
Вее долго време го следам форумов,па решив и јас да се најавам бидејќи ми треба мислење од вас. Последен пат добив на 27.06 , вчера со партнерот имавме незаштитен однос(веќе две годино но секогаш внимаваме и тој свршува надвор) тој вели дека само што го извадил свршил но сепак не е сигурен да не нешто останало внатре.имам редовна менструација, па според календарот плодните денови ми се завршени пред една недела, а вчера беше последниот ден од medium шанса. Не сакам да се трујам со лекови(а не па хормонски) па ми треба постручен совет. Ви благодрам
Zdravo na site , mi treba vase mislenje. Otkako se napiv norlevo posle 24 casa izminati povrativ. Vo upatstvoto pisuva deka dokolku se povrati vo rok od tri casa da se zeme povtorno. Moeto prasanje e dali do togas dejstvuvalo, bidejki imav glavobolka, sega povtorno imam, ili mozebi sum go povratila pred da dejstvuva, no sepak mislam deka 24 casa se dovolni za da pocne da dejstvuva i so ogled ba toa sto imav glavobolka i sega povtorno. Ve molam za mislenje i voedno vi blagodaram mnogu za odvoenoto vreme i vaseto mislenje. Imajte prijaten i ubav den
Ne znam kolku vreme pominalo od odnosot, mozebi veke si upotrebila norleva tableta, zatoa ke ukazam na neshta koi vo idnina treba da ti bidat jasni. Treba sekogas da se imaat dve neshta vo predvid, koga vo prasanje e zabremenuvanjeto. Prvo - moze da se posakuva zachnuvanje, a da bide potrebno vreme, no moze da ne se saka, a da se zabremeni koga najmalku se ocekuva. Vtoro - sekoj nezastiten odnos (osven za vreme na ciklus) megju plodni maz i zena, e potencijalna sansa za zacnuvanje, a broenjeto neplodni denovi ne e nikakva garancija, bidejki ciklusot znae da se pomesti poradi bezbroj pricini, a od druga strana, toa poveke dava nekakva sigurnost, kaj zeni koi se pred zavrsuvanje na nivnata reproduktivnost. Cesto gledam deka na forumot se pisuva - ejakuliral nadvor i toa znacelo deka se' e vo red - pogresno. Koga kanalcinjata vo penisot ke se ispolnat so sekret od prostata, pri prviot odnos iako se mali sansite za zalutani spermatozoidi (koi ne se zatvoreni zad blindirani vrati) postojat, a nivniot broj e se' pogolem pri vtor, tret,... posledovatelen odnos. Dali sekogas znaci deka samo pri orgazam se ejakulira sperma? Ne, ima i predorgazmicni izlevanja, na samo sekunda ili dve pred da se pocustvuva deka ke se ejakulira, a toa e vo slucai na povekednevna apstinencija, po koja normalno pri odnosot doagja do ekstremi na vozbuda. Dobro napisa deka ne sakas da koristis kontraceptivni lekarstva, vo toj slucaj, dokolku vrskata ne e vo faza, koga bi mozela da se prifati neplanirana bremenost, koristete kondom pri odnosite. Pozdrav
Vi blagidaram na sovetot, iako sum medicinsko lice i sive ovie raboti gi znam, nikogash porano se nemashe sluceno toa i neznaev sto da pravam.Norlevo ne se napiv cisto poradi toa sto ako ne sega moze pokasno da sozdade nekoi posledici, kako sto rekovte nekoj moze da posakuva a da nemoze da zacne. Vo idnina veruvam ke vnimavam poveke.I se nadevam nepotrebno sum ispanicila i nema da ima niśto