Ве замолувам за помош и совет! Пред три месеца ( значи во Април ) имав односи со мојот партнер но се случи кондомот да остане и да истече внатре во вагината - поради непогодување на величината на самиот кондом. За превенција во рок од 24 часа се напив Норлево таблетка. Помина се` во најдобар ред... Е сега.. Вчера повторно се случи многу незгодна ситуација. При однос кондомот приметивме дека е развлечен на едно место и пукнат( немаше свршено во него) па го извадивме и следните неколку партии ги продолживме без кондом. Тој практично не сврши во мене - но се случи да се тргнам баш во моментот кога проба да сврши надвор, но и ради целиот тој чин на незаштитен сексуален акт - во мене се роди ненормална параноја и паника.( да не случајно капнало и внатре во мене и слично) Знаејќи дека не смеам да се напијам Норлево додека не поминат 6 месеци од последниот пат кога сум пиела, јас сепак во таа параноја - вчера, после 3 месеца поминати - се напив таблетка Норлево. Ве замолувам, има ли некој што бил во слична ситуација како мојата? Која може да биде најстрашната последица?
Ne postoi covek na planetava, koj moze so tocnost da ti odgovori, bidejki eventualnite posledici zavisat i od samiot organizam. Melisa96, se nadevam deka nema da imas problemi, no ke recam - od sega dokolku sakas da go socuvas zdravjeto na reproduktivniot sistem, ne smees da si dozvolis greski. Pred se' te potencirav tebe, bidejki moras da bides svesna, deka so sprecuvanjeto na nesakana bremenost ili so eventualen abortus koga istata bi se slucila, tvoeto zdravje kako reproduktivno ili psihickoto mozat da bidat zagrozeni. Ako ne vnimavas, retko koj ke vnimava na tebe poveke od tebe licno. Duri i da ne se ejakulira vnatre, pri posledovatelnite odnosi, prisustvoto na spermatozoidi vo (kako sto ja narekuvaat) predsemenata tecnost, koja vsusnost e sekret od prostata, e se' pogolemo i pogolemo, a istiot toj sekret se odleva kako mali iscedoci. SO BREMENOSTA NIKOGAS NE SE ZNAE, MOZE DA SE ZABREMENI DURI I KOGA NAJMALKU SE OCEKUVA. Zatoa kondomite treba da se koristat na sledniot nacin: Da se kupuvaat od apteka, bidejki tamu se cuvaat soodvetno; Da ne se cuvaat do upotrebata vo dzeb od pantaloni ili vo pregrada od kola, tuku vo chanta kaj tebe ili torbichka kaj nego (ako koristi takva); Pozelno e da se koristi lubrikant, za da se onevozmozi trienje; Duri i so kondom, da se izbegnuva ejakuliranje vo vagina. Pozdrav
Ти благодарам Колумбо на исцрпниот одговор. А, мене ме копка уште ова..Дали дејството на апчето ќе биде како што треба, т.е дали ефикасноста се намалува со оглед на тоа што поминаа само три месеца од последното конзумирање или нежа врска тоа? Ве замолувам некој што е повеќе запознаен да ме просветли.
Норлево се зима еднаш во 6 месеци, почесто не зашто има огромна количина хормони. Употребувајте кондоми, поевтини се и не предизвикуваат хормонски хаос во организмот. Ова нека ти биде памет за друг пат, Норлево не е апче кое се зема секој месец. Ако пак не сакате да користите кондоми консултирај се со гинеколог и нека ти препише соодветна контрацепција.
Molam. Efikasnosta ne se namaluva, tuku problemot e vo toa sto se zgolemuvaat rizicite od eventualni posledici po zdravjeto. Bidi vnimatelna, odnosite se ubav no i odgovoren chin, vo koj greskite mozat skapo da chinat. Pozdrav
Zdravo na site bi sakala da ve presam ako znae nekoj kolku pari e NORLEVO i dali go ima vo site apteki? -Fala mnogu odnapred.
Едно прашање девојки. Седум дена откако се напив Норлево добив - т.е ми подрани 8 дена од предвидениот датум. Ми траеше како и секоја нормална моја менструација. Е сега ме интересира дали си сигурност можам после менструацијава да ја исклучам бременоста како опција?
Da vi kazam od moe licno iskustvo,deka apceto Norlevo ne stiti 100 % od bremenost,jas ispiv Norlevo,bev vo plodni denovi togas i pak ostanav bremena,taka da si znaete i ginekologot mi kaza deka ne se sigurni nikogas 100 %,pred nekolku godini zemav prv pat od apcevo mi deluvase,ama sega ne, zatoa pretpazlivo!!!
Zdravo ja imam eden problem pa sakam mislenje. Seksualno sum aktivna so deckoto. bevme na odmor imavme i dobiv menstruacija i togas nemavme toj period. Se vrativme od odmir denta i jas nemav voopsto dobieno i imavme seks no nekako mi bese strav da ne ostanalo nesto od spermata bidejki svrsi nadvor no pred da prodolzime ne se izbrisa partnerot i si prodolzivme, mene nekako me fati otposle strav i ispiv apce za den potoa neli sto e. Se bese okej i po dva dena imav krv pak kako dobieno i toa si traese deset dena skoro. Eden cel den nemav dobieno i utre denta pak po malce se pojavuva tri dena taka. Nemav den ipol i pak mi se pojavi ama pretposledniot pat i sega poslrdniot pat ne e crvena krv tuku temno kafeava crna takva nekako. Pa dali na nekoj mu se ima vakvo nesto sluceno i dali znaete mozebi mislenje da mi kazete. I sekako da mi dadete nekoj sovet za ginekolog koj maticen da odberam za da otidam da proveram sto e rabotata. Vi blagodaram mnogu.
Najdobro e da pojdes na pregled, bidejki krvavite iscedoci mozat da bidat znak za infekcija, polipi vo reproduktivniot sistem, duri i moznost za kancerogeni kletki. Mozno e iscedocite da se posledica na zemenoto apce, no i vo taa varijanta e pozelen pregled, bidejki tie apcinja ne se tolku bezbedni, kolku sto se misi deka se.
Fala mnogu za odgovorot. Inaku bev i iskoci deka imam cista na jajnikot i toa nastalo poradi apceto den potoa. Zatoa iskreno bi vi kazala podobro da ostanete trudni otkolku da se ispanicite i da piete takvo apce koe bespotrebno kje vi sozdade samo problem.
Molam. Bi dodal dve nesta, prvo za cistata, a potoa vo odnos na tvojot odgovor. Postoi suplement Viusid, so koj terapijata trae tri meseci, vo posledno vreme e mnogu preporacuvan i e so visok procent uspesen vo spravuvanje so cisti na jajnici i gradi. Celata terapija chini okolu 200 evra, konsultiraj se so tvojot ginekolog. Vtoroto, velis - podobro da zabremenat..., jas bi rekol podobro da imaat zastiteni odnosi, se' dodeka ne bidat vo sozreana vrska, koja so radost bi docekala bremenost. Neka e so pomin, pozdrav
Da da se soglasuvam so tebe za toa dokolku se vo nekoja zrela vrska. Sekako deka treba zastita no ete ne bi im preporacala apce od samoto moe iskustvo. Da mozebi uzivanjeto so kondom i bez kondom ne e isto ama podobro da se zastitat dokolku seuste taa vrska e nezrela. Iskreno ja ne se ispaniciv radi vrskata, poso mojata e super i se ama koga ne ste finansiski spremni seuste togas se panicis i zatoa. Inaku blagodaram i za toj sovet za terapijata no jas finansiski malce sum slaba od toj aspekt. Ginekologot kazada napraam krvna slika i eho na gradite, bidejki saka da mi dade terapija koja e so hormoni za da moze da prestane dobienoto i da pukne samata cista. Deneska cudna rabota iskreno bev davav krv i nemav krv nekako pa se vpustiv vo odnosi bidejki tesko e da trpis 20 dena dobieno i pokraj toa da nemas seks. Mi bese strav da ne krvaram no nisto od toa. Duri i drugarka mi kaza deka nejze ginekologot koa i kazal deka ima cista i rekol kke pukne taa sama uzivaj i povise seksaj se. Mene smesno mi dojde no neznam dali ima vistina vo toa. Jas iskreno nacekav prilika i resiv da ja iskoristam deneska poso ne se trpi 20 dena
Kako i da e ti blagodaram na odgovorot. Kje vidime so samite rezultati kako kke izlezat. Moram do ponedelnik da cekam za snimanje bidejki doticniot doktor e na odmor a ja so prioriteten upat