So partnerot vo sabotata navecher imavme nezastiten odnos ii mi imashe kapnato sperma ali ne vnatre tuku odnadvor i sabaljeto vo nedelata se napiv norlevo tabletka,od togi vo nedelata vecerta pocna da me bole dolniot del na stomakot pocnav da me bole i da me pece koga odev vo wc,od koga go ispiv apceto cesto odam vo wc normalno e ?
Tie apcinja voopsto ne se naivna hemija, taka sto pokraj nivnoto nameneto dejstvo nosat i nus pojavi. Sledi ja sostojbata i ako ne pomine za den-dva, pojdi na pregled. Od sega bidi vmimatelna, kaj tebe nema razlika vo odnosot dali e so kondom ili ne, taka sto ke insistiras na zastiten odnos, a ako partnerot se buni, togas seti se deka posledicite od Norlevo sekogas doagjaat na tvoja smetka, a ne na negova. PRAKTIKUVAJ SAMO ZASTITENI ODNOSI.
Болката во долниот дел на стомакот е веројатно последица на апчето, затоа што така и делува апчето: треба да направи низа хемиски реакции во матката кои ќе спречат оплодување на јајце клетката, а тие реакции најчесто се манифестираат како менструални болки... Печењето и честото одење во вц не би требало да е предизвикано од апчето. Најверојатно станува збор за воспаление на мочни патишта, цистит, уретрит, кои се чести кај жени поради кратката уретра, а можат да бидат предизвикани од физичкото растривање при однос, микробиолошки поради пренос на бактерии од партнерот или од др. Делови на твоето тело и хемиски од користење на разни кремови, лубриканти... Мој совет е прво да посетиш матичен лекар и да испиташ крвна слика и урина, а по потреба и уринокултура за да се реши едниот проблем, а потоа да појдеш и на гинеколошки преглед за да си испиташ брисеви и за советување и едукација околу контрацептивните таблетки, нивните сакани и несакани ефекти и едукација за преносот на полови болести, бидејќи ефектот на незаштитен однос не е само бременост, туку не дај боже, може да биде и далеку полош....
E sega pred malce pocna da mi teche kafeno a menst trebase mi dojde na 5-6 septemvri,menst e ili ushte neshto od apceto?
Zdravo samo sto se zacleniv i neznam kako se koristi bas ova :/ Vaka imam problem i mi treba sovet prv pat imav seks pred edna nedela a po vtor pat vcera kondomot ostana vo mojata vagina koga go izvadi decko mi bese rastecen dvajcata bevme vo panika posle 3 casa se napiv Norlevo tabletka imam mnogu malku bolku i na dolniot del od stomakot i polovinata gledam nekoj vika ne e tolku efikasna tabletava moze da se zabremeni mnogu sum vo panika i sto e najvazno treba da dobijam ovie dva tri dena deka menstruacijata ne mi e redovna nekad mi kasni nekad porano, posleden pat dobiv na 1vi avgust.Ve molam za sovet od nekoj iskusen
Се што требало си направила, без паника, таблетите во висок процент делуваат. Доколку не добиеш за една недела посети гинеколог, не само за моменталниот проблем, туку и за гин. Преглед бидејќи си започнала со сексуални односи. Од напишаното можам да заклучам дека и ти и партнерот сте неискусни, затоа не е на одмет поголема едукација, начин на употреба на контрацептиви, презервативи, големина на презервативи...
Девојки да прашам, дали мора рецепт за да се купи апчето за ден потоа? Некои викаат дека треба, некои не..
Zavisi vo koja apteka ke go pobaras nekoi davaat ,a nekoi baraat recepta probaj si ja srekata pa ke vidis
Zdravo (se izvinuvam za mojata latinica) se napiv norlevo pred 4 dena prviot den nemav nesto bolki vtoriot pa i denes imam kako menstrualni bolki i eden kafeav iscedok neznam dali e menstruacija ili sto ...prasanjeto glasi dali moze da napravam test za bremenost ili moram da pocekam 10 dena od odnosot? I uste ova prasanje kolku vreme se poremetuva menstruacijata
Имав незаштитен однос, сврши надвор од мене но ме изеде помислатата да не има некоја капка капнато и внатре, а ми беше плоден ден па затоа по скоро 27 часа се напив апче за ден потоа. Е сега знам дека ова смешно ке ви звучи ама чувствувам како да ми е залепено апчето долу во грло Помина скоро недела дена и уште така го осеќам залепено секогаш кога ке голтнам.. Најверојатно е психата ама сакам да слушнам мислења дали е веројатно така да ми се залепи, а и да се залепи за колку време би се растопило?
Nikoj ne moze da kaze dali i kolkavo pomestuvanje bi predizvikalo apceto, toa e individualno, secij organizam razlicno reagira. Ako sakas da si sigurna, test se pravi najrano po 14 dena.
Ти девојче си претерала однадвор тешко дека ќе ти влезии внатре никогаш не сум го пробала апчето ниту сум имала потреба.. не паничи толку друг пат каналот е долг и не можи едноставно да си влези спермата внатре размисли..
Со користењето на овие таблети, добро е да се знае на кој принцип тие делуваат и контраиндикациите кои истите може да ги предизвикаат. Можеби кога би се знаело ова нема овие таблети да се пијат како бонбони, и за секој случај, дури кога и "надвор ќе капне". Апчињата за ден потоа прават хормонски дисбаланс и можат да доведат до ановулаторни циклуси во иднина и стерилитет, исто и контрацептивните пилули. Да не бидам погрешно сфатена, сакам само да укажам на неинформираните неискусно сексуални девојки да се информираат за тоа што конзумираат.
Имам уште едно прашање.. Откако го испив апчето добив 3 дена порано на 20ти ама беше многуу послабо за разлика од вообичаеното. Траеше 6 дена од кои последните беа само малце кафеав исцедок, но како што читам гледам дека најверојатно е нормално. Е сега ме интересира колку време траат ефектите на апчето како што се главоболки, гадење и слично. Последниве неколку дена многу сум гадлива едвај јадам па се мислам дали е можно да е до тоа или не.. Иначе апчето го испив на 8ми скоро пред месец дена.
Nus pojavite imaat intenzitet i traenje razlicen kaj site, sekoj organizam reagira razlicno. Si imala cikus 12 dena po odnosot, koj iako ne bil obilen, trael dolgo, sto vo princip bi znacelo deka ne si bremena, no, dali moze da se kaze so sigurnost? Ne mi e celta da ti vleam strav, tuku sakam da ostanes fokusirana, zosto? Apceto nema 100% efekt, se slucuva bremena zena da ima ciklus koj ne e obilen, a treto - custvuvas gadenje po treta nedela od rizicen odnos, koga e najran period za prvi simptomi na bremenost. Mozebi se' toa sto ti se slucuva e posledica na stresot, no mozebi i ne e taka, zatoa budno sledi ja sostojbata, ne e loso da si napravis i test, ima pominato dovolno vreme za rezultatot da bide verodostoen.