И како што прочитав по форумов само 2 пати годишно смее да се пие. А инакѕ несани ефекти малку главата те стега, и некоја топлина во пределот на половината,можеби малку омалаксаност. Ако дојде до тоа и имаш некои вакви симптоми да не се секираш
Видете вака ... Во голема паника сум и ве молам за брз одговор.. Пред 2 дена имав секс со дечко ми .. ни се скина кондомот и сврши во мене .. БЕВ ВО ПЛОДНИ ДЕНОВИ !! Уште другиот ден отидовме на гинеколог и ни рекоа да ги купиме НОРЛЕВО .. го купивме апчето и го испив на 12 часа после сексот ....... немав многу јаки симптоми на болка ... но сепак чуствував замор .. слаби болки во стомахот !! ДАЛИ АПЧЕТО ДЕЛУВА ???? ЗА КОЛКУ ВРЕМЕ ТРЕБА ДА МИ ДОЈДЕ ???? На упатството пишува најмногу до 7 дена а тука прочитав друго ... неможам да чекам ... ВО ГОЛЕМА ПАНИКА СУМ ВЕ МОЛАМ ЗА БРЗ ОДГОВОР ... Благодарам
Треба да искрвариш доколку се фатило.....треба да пукне јајце клетката, затоа е крварењето. Си ги испила за брзо време така да не би требало да има проблеми.
колкави се шансите да не фати апчето .... да кажам уште еднаш...го испив после 12 часа од односот !!!!!!!!!! поmошш
Не мора да искрвариш, крварењето е само еден од најчестите несакани ефекти. Инаку се многу ефикасни, ама не треба да ги пиеш 2 пати во ист менструален циклус, зашто во тој случај второто апче нема да ја спречи бременоста, а содржат и многу хормони па не е препорачливо да се пијат 2 пати во рок од 6 месеци. Едит: А за добивање, би требало да добиеш на истата дата, можеби и порано, а и подоцна, можно е да биде намалена или згомена. Ако ти доцни повеќе од 5 дена направи си еден тест, макар да штом си го испила апчето немаш причина за грижа.
знам .. го прочитав вашиот проблем погоре....Дај боже да помине ова па после не ми текнува на уште едно вакво не па да пиам .... значи ефикасноста е голема и ќе успее ?
Без паника . Ова апче е многу ефикасно, можеш мирно да спиеш. Не мора да искрвариш за да видиш дали дејствувало. Ова апче не предизвикува абортус па да чекаш крварење. Тоа спречува да дојде до оплодување затоа што оплодувањето не се случува за 1 секунда. Има ефект како да си внела поголема доза на контрацепција.
Е добро де, па не ни треба да има крварење. Може само порано да ти дојде менструацијата, зависи кај кого како. Јас првиот пат кога го пиев ми каснеше, а вториот пат ми подрани. Без паника само
1 недела по земањето на апчето ... нема никакви симптоми....за една недела би требало да ми дојде па се надевам дека се ќе биде ОК
Ефикасно е, и доколку сврши во тебе,или слично, не остануваш бремена. Секако доколку го испиеш ден потоа,или одма.Како сакаш.
Eфикасно е, ама според мене, доста ги пореметува хормоните, сепак, кога немаш друг избор... подобро е отколку да ризикуваш.
i jas se napiv apce norlevo 10 casa otkako ni pukna kondomot.e sega dali moze da mi kasni menstruacijata trebase da dobijam na 28...moze li da se poremeti ciklusot?aj pisete