1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Апче за ден потоа

Дискусија во 'Бременост' започната од Barbie.Girl, 30 март 2010.

1. Justice.Girl

Justice.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    294
    Допаѓања:
    213
    Done, негативен :dance::D

2. Kolumbo

Kolumbo Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2015
    Пораки:
    761
    Допаѓања:
    2.365
    Kazi mu bye na stresot i vo idnina praktikuvajte zastiteni odnosi. :)

На Justice.Girl му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Паничарка15278

Паничарка15278 Активен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво на сите,во голема паника сум. Пред скоро две недели имав незаштитен однос и од причина што бев страшно многу пијана не сум сто посто сигурна дека дечко ми сврши надвор иако он 100 % гарантира. во рок од 26 часа се напив Норлево,ги почувствував сите оние симптоми од болка во долен дел од стомак и слично. Еве сега после недела дека имам кафеав исцедок речиси 4 дена и имам болки во гради издуван стомак,болки во половина сите симптоми на пред добивање,а менструација уште нема иако и реално рано ми е би требало после 12ти да добијам. Па било каков совет да паничам да не паничам. Прв пат пијам норлево и не сум упатена и не спијам мирно две недели ако ми верувате.

4. Kolumbo

Kolumbo Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2015
    Пораки:
    761
    Допаѓања:
    2.365
    Panikata nema da pomogne.

Za momentalnite slucuvanja moze da se kaze deka se povrzani so apceto, no poradi toa sto sekoj organizam razlicno reagira, ne moze da se kaze dali e normalna reakcija koja se javila po edna nedela od zemanjeto na apceto ili za negova nus pojava. Dokolku sostojbata trae poveke od 5 dena, dobro bi bilo da pojdes na pregled, tie apcinja mozat da predizvikaat sostojbi od hormonalen disbalans, duri do pojava na cisti za mnogu kratko vreme.

Otkako ke pominat dve-tri nedeli, za sekoj slucaj napravi si i test, bidejki apceto nema 100% uspesnost.

Se nadevam deka panikata i stresot ke bidat najmala posledica, sto isto vo nikoj slucaj ne e korisna, osven ako ne ja sfatis kako pouka za vo idnina, za praktikuvanje zastiteni odnosi do periodot koga eventualna bremenost bi bila posakuvana.

5. sad-girl-1

sad-girl-1 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2014
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    11
    Zenski,na 13ti ovoj mesec mi zavrsi mens a na 15ti imav poluzastiten odnos,nekoe vreme bez zastita bese pa potoa stavivme zastita a na kraj se sluci mala nesrekja nesakajki me isprska dolu kaj nogata i na bluza i ne bev sigurna dali mi imase poteceno i dolu a i na pocetokot bidejki bese bez zastita.Pa posle 12-13 casa se napiv norlevo.I nekoj den posle toa me bolese stomakot vo dolniot del a vcera nautro imav krv i denes isto ama ne mnogu tuku po malku.Dali e toa od apceto ilishto ve molam kazete nekoe mislenje mn sum vo panika.

6. Kolumbo

Kolumbo Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2015
    Пораки:
    761
    Допаѓања:
    2.365
    Treba da prestane, ne e kako normalen ciklus, ako prodolzi poveke od tri cetiri dena, napravi pregled. Skoro imase slicen slucaj, kade poradi apceto doslo do brzo razvivanje na cista. Tie apcinja so sebe nosat golem broj na rizici, zatoa e najdobro da se praktikuva zastiten odnos, a ne da se posegnuva lesno po niv.

7. LittleGirl626

LittleGirl626 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2016
    Пораки:
    156
    Допаѓања:
    267
    Јас имав незаштитен однос и партнерот малку сврши во мене а останатото надвор.. се напив апче за ден потоа норлево и од тогаш минаа 4дена, а јас немам никакви симптоми од апчето освен една мала кратка главоболка.. А ччитам овде дека сите сте ги добиле симптомите од апчето.. Сега загрижена сум што јас немам никакви симптоми.. дали делувало апчето??

8. Kolumbo

Kolumbo Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2015
    Пораки:
    761
    Допаѓања:
    2.365
    Moze da pominat nekolku dena, za da imas neobilen ciklus kako rezultat na apceto, no ne mora da znaci, moze da ne se sluci nisto do redovniot ciklus. Sekoj organizam reagira razlicno.

Sepak, poradi toa sto apceto ima efekt od 99%, po dve nedeli od odnosot napravi si test, za da bides sigurna deka ne si taa edna od sto zeni.

9. Iva6

Iva6 Нов член

Се зачлени на:
    16 мај 2016
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Вчера имав секс, стаивме кондом он некако испаднал незнам како а ние си тераме раб и сврши во мене. Одма рипнавме значи цела бев со сперма дури од мене течеше се напињав и ми истече од мене се.Од тука одма у аптека и испив после два, два ипол саата апче норлево по односот. Еве сеа ме болат јајнициве, првпат пијам такво апче. И сакав да прашам вечер ако имам секс може да ми биде нешто ради апчево?

Последна измена: 13 ноември 2016
  10. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.050
    Допаѓања:
    168.232
    вечер ако имаш однос да си користите заштита и не мора да свршува внатре и проверувајте го кондомот чат пат дали е таму тие ефтините неквалитетните знаат така да испаднат на сред однос

11. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    Јас прв пат читам дека кондом може да испадне... Како бе така? :?:
    Ептен сте се внеле вие штом не сте забележале дека еден цел кондом испаднал. Туку кај го најдовте после тоа?

На kjukli му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Iva6

Iva6 Нов член

Се зачлени на:
    16 мај 2016
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Незнам човек ни ја како испаднал, го најдовме испаднал, незнам како не осетил дека го нема кондомот. Си сврши најнормално одеднаш,, Кааајјј е кондомот свршив во тебееее идии мочај одмааааа,, Ја лом бев, од шо го пиев апчето сеа ми е страв дури да јадам.

13. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    Е ми објаснуваш како јас да не сум имала секс до сега. Каде, на кое место беше кондомот? Ако не го вадел алатот, логично дека во госпожата твоја испаднал. Ама ако кондомот бил негде надвор од тебе, пример на креветот, значи го вадел од тебе и тука сте требале да забележите дека нема кондом.
    Значи или си тооооолку необразована или си трол.

П.С. Со мочање нема да спречиш бременост, ни ти, ни било која девојка. Образувајте се. :!:

14. Kolumbo

Kolumbo Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2015
    Пораки:
    761
    Допаѓања:
    2.365
    Uriniranjeto ne mozelo da pomogne, toa se dva odvoeni sistemi.

Nema vrska kolku od ejakulatot izlegol kako iscedoci, dovolen bi bil eden spermatozoid koj bi stignal do svojata cel.

Apceto nema vlijanie na eventualni odnosi po negovata upotreba.

Zosto ispadnal kondomot?

Mozebi bil pogolem vo odnos na dimenziite na partneroviot organ, mozebi vo tek na odnosot malku opadnala erekcijata, pri sto povtorno poradi nesoodvetnite dimenzii na kondomot toj mozel da ispadne.

Kondomite kupuvajte gi od apteka, kade ke odberete soodvetni.

15. mary123101

mary123101 Нов член

Се зачлени на:
    13 ноември 2016
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    0
    Здраво,пред 10 дена имав однос со дечко ми(ако може така да се каже)бидејки сеуште сум невина односно никогаш до сега немало пенетрација.Тој сврши но пред да биде во било каков контакт со мојата вагина.Се избриша и после 5 мин имаше контакт.Несвесни за последиците по 3 дена повторно имавме однос и тој сврши надвор блиску до вагината.Утредента се напив Нолерво.И веке тогаш бевме сфесни за првиот пат односно за тој што се случи пред 3 дена.Испаничени сме веке цела недела.Тие 2 односи беа во плодните денови.После 8 дена од првиот однос направивме тест преку крв и излезе негативен.Денес 10 дена по првиот однос и 6 дена откако е испиено нолервото ми потече крв.Не е само една капка туку тече по малку ама константно.Треба да ми дојде за 2 3 дена.Дали може некој да ми каже дали е можно да сум бремена?Дали веке ми е дојдено порано или пак е од нолервото?Напоменувам уште еднаш дека сум невина.

16. BlondPrincess

BlondPrincess Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2016
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    125
    Е заради вакви работи треба да си едуцирана и да прочиташ пред да имаш "однос а да си невина". Како прво ако си невина и ако нема пенетрација како можеш да си бремена? Дали воопшто знаеш што е норлево апче и како функционира истото врз организмот?

17. mary123101

mary123101 Нов член

Се зачлени на:
    13 ноември 2016
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    0
    Значи секаде на интернет пишува дека може да се остане бремена дури и ако си невина,иако шансите за тоа се многу мали,но постојат и затоа користев норлево.Сега стравувам од тоа да не сум бремена и затоа ако некој е упатен повеќе или е бил во слична ситуација да ми каже дали е можно крварењето да е од апчето бидејки е 6 дена после неговото конзумирање бидејќи во несаканите ефекти е наведено крварењето,или пак можеби ми е дојдено порано од предвиденото?

18. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.390
    (facepalm)
    Господе, зошто влегоФ на темава?

На teffi.tkm му/ѝ се допаѓа ова.
  19. mary123101

mary123101 Нов член

Се зачлени на:
    13 ноември 2016
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    0
    Znaci baram pomos i sovet od nekogo ako moze da mi kaze.Nema potreba od ironija

20. mary123101

mary123101 Нов член

Се зачлени на:
    13 ноември 2016
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    0
    Pomos?Sovet?