1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Апче за ден потоа

Дискусија во 'Бременост' започната од Barbie.Girl, 30 март 2010.

1. Анна131299

Анна131299 Активен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2017
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    41
    Мене сега брзо ми купи дечко ми од Зегин. Му побарале рецепта, но им објаснил дека е итно и без проблем му дале.

2. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.285
    Допаѓања:
    2.581
    Во која најде без рецепт?

3. Katty-Lolly

Katty-Lolly Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2013
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    6
    Здарво девојки ве молам за совет. Епа вака скоро секогаш имам редовна менструација (се случувало 1-2дена пред или по дата да ми дојди). Сексуално не бев активна повеке од 2години па пред еден месец имав односи неколку дена пред да ми дојди. Ми каснеше 2дена и кога добив тоа всушност не ни беше крв некоја темно кафеава течност првиот ден,вториот ден малку по обилно и третиот ден исто малку, и тоа беше се (обично менструацијата ми трае 5-6дена). По 10тинна дена имав потворно односи (овај пат користевме кондом,но се скина) не бевме сигурни дали има завршено нешто во мене па испив апче Норлево (за ден потоа). По ден или два почна да добивам некаков си кавеав исцедок (личи на бело прање само што е во многу темна кафеава боја и густо,на неколку дена имам по 1капка крв).Направив тест за бременост (Self clear)беше негативен (но не му верувам многу,а и не бесе со првата утринска мокрача). Градите ми се чуствителни отечени и ме болат на неколку дена добивам силни болки во стомакот (како ментртруални) но ништо од менструација само си продолжува да ми течи тој кафеав исцедок, а обично стомакот ме боли од како ке ми дојди, ова се накако како лажни менструални болки...Наредна менструација треба да добијам на 14ти Март. Знам дека норлево се хормонски апчиња, знаам дека можи да искрварам од норлевото (што е нормално) и дека можи да ми ја пореметат менструацијата, исто имам и лошење. Но незнам што е причината за овај кафеав исцедок..Преплашена сум немам одено на гинеколог, дури наредната недела имам шанси да одам но до тогаш ќе полудам. Ми рекоја дека истите симптоми можи да ги имам и за бременост.. Би мислела само дека се работи за пореметување од норлевото, но и предходниот месец не добив нормална менструација. Ве молам за некаков совет?!
    П.С. извинете за долгиот пост но сакав се убаво да објаснам ве молам за помош!

4. Katty-Lolly

Katty-Lolly Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2013
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    6
    Здарво девојки ве молам за совет. Епа вака скоро секогаш имам редовна менструација (се случувало 1-2дена пред или по дата да ми дојди). Сексуално не бев активна повеке од 2години па пред еден месец имав односи неколку дена пред да ми дојди. Ми каснеше 2дена и кога добив тоа всушност не ни беше крв некоја темно кафеава течност првиот ден,вториот ден малку по обилно и третиот ден исто малку, и тоа беше се (обично менструацијата ми трае 5-6дена). По 10тинна дена имав потворно односи (овај пат користевме кондом,но се скина) не бевме сигурни дали има завршено нешто во мене па испив апче Норлево (за ден потоа). По ден или два почна да добивам некаков си кавеав исцедок (личи на бело прање само што е во многу темна кафеава боја и густо,на неколку дена имам по 1капка крв).Направив тест за бременост (Self clear)беше негативен (но не му верувам многу,а и не бесе со првата утринска мокрача). Градите ми се чуствителни отечени и ме болат на неколку дена добивам силни болки во стомакот (како ментртруални) но ништо од менструација само си продолжува да ми течи тој кафеав исцедок, а обично стомакот ме боли од како ке ми дојди, ова се накако како лажни менструални болки...Наредна менструација треба да добијам на 14ти Март. Знам дека норлево се хормонски апчиња, знаам дека можи да искрварам од норлевото (што е нормално) и дека можи да ми ја пореметат менструацијата, исто имам и лошење. Но незнам што е причината за овај кафеав исцедок..Преплашена сум немам одено на гинеколог, дури наредната недела имам шанси да одам но до тогаш ќе полудам. Ми рекоја дека истите симптоми можи да ги имам и за бременост.. Би мислела само дека се работи за пореметување од норлевото, но и предходниот месец не добив нормална менструација. Ве молам за некаков совет?!
    П.С. извинете за долгиот пост но сакав се убаво да објаснам ве молам за помош!

5. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    2.872
    Допаѓања:
    17.989
    @Katty-Lolly Не сфатив што како со датумите и деновите.
    Почекај 14ти, ако не добиеш после 2-3 дена каснење направи пак тест.

6. boo3

boo3 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    1.454
    Допаѓања:
    5.089
    Немаш шанси за бременост затоа што си испила Норлево и сепак тестот бил негативен. Не се плаши ако не добиеш сега на 14ти поради тоа што може да се поремети циклусот како резултат на апчето, исто и исцедокот што го имаш е од него.

7. spacegirl92

spacegirl92 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2016
    Пораки:
    532
    Допаѓања:
    2.763
    Девојки во сабота испив Норлево и сега на гаќичките имам кафеав исцедок, нормално ли е тоа?

8. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    2.872
    Допаѓања:
    17.989
    Нормално е. Од апчето е.

9. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.779
    Допаѓања:
    32.938
    може, но што побрзо го испиеш, толку поефикасно. :)

10. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.866
    Допаѓања:
    25.313
    Епа јас да ви кажам имам едно лошо искуство со Норлевото . Пиев апче после 12-13 часа пд розичен однос ( немаше аптека за порано да пијам па морав да чекам ) . Испив апче , но еве го син ми , 3 гпдини има , здрав , жив и насмеан до уши :D
    Сакам да кажам , ако се случи инцидент , побрзо пијте Норлево , во првите 6 часа . Бидејќи кај мене не делуваше , иако пишува дека делува до 72 часа :)

На SummerGirl и elimkd им се допаѓа ова.
  11. sad-girl-1

sad-girl-1 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2014
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    11
    Женски во средата во 9 сабајле пиев апче норлево,дали може вечерва да пијам алхохол или да почекам да помине уште некој ден.Дали може да се прекини дејството на апчето ако вечерва пијам алхохол?

12. boo3

boo3 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    1.454
    Допаѓања:
    5.089
    Aпчето веќе треба да си ја има завршено работата. Нема да ти штети алкохолот на неговото делување. :)

13. LadyyGaga

LadyyGaga Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2012
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    146
    Ве молам доколку има некој активен на темава да ми пише итно ми треба совет

14. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.725
    Допаѓања:
    172.713
    Ако пишеш на темава ќе добиеш многу повеќе и подобри мислења. За тоа и служи темата ...

15. LadyyGaga

LadyyGaga Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2012
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    146
    Dust ова е моето прашање, минатиот понеделник имав однос - првиот пат со заштита, вториот (едноподруго со кратка пауза без). Тоа беше 4- дена после завршување на циклусот. Ме фати паника и после 24 часа испив норлево. Цели 6 дена немав никакви реакции. Седмиот ден повторно имав однос (исто како минатиот пат и тоа е најголемата глупост што ја направив ама ете назад нема) а по мојата пресметка баш тогаш ми беа плодни денови. Одма после тој однос до сега (скоро два ипол денови) имам крварење. Не е обилно ама сепак имам. Ме фаќа паника закажав на гинеколог ама термин дури во понеделник. До тогаш ќе се мрднам од умот, Дај пишете имал ли некој вакво искуство?

16. boo3

boo3 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    1.454
    Допаѓања:
    5.089
    Прво и основно, Норлево не ти било потребно штом не свршил во тебе. Крварењето ти е од Норлевото затоа што апчето го пореметува менструалниот циклус. Верувај тие хормонални апчиња не се пијат туку така. Друг пат не паничи и не избрзувај. Сега немаш простор за паника. И друг пат ако веќе имате однос без кондом нека уринира обавезно после свршување.

17. sad-girl-1

sad-girl-1 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2014
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    11
    Pred 1 mesec piev apce norlevo i potoa mi dojde menstruacija,vo nedelata imavme odnos ne primetivme kondomot puknal a toj svrshi vo mene,a pred edna nedela mi pomina menstruacijata..vo ponedelnikot ,odnosno posle 7-8 saati od rizicniot odnos ispiv pak norlevo :( ...morav...Aptekarkata mi kaza deka mozelo da umam hormonsko poremetuvanje samo.Ne prasav dali e mozno da ne deluva posto pred 1 mesec imav pieno i sega pak ...sho mislite vie ??? Vcera imav dijarea i malku bolki u stomakot a deneska glava me naboluva...?

18. Shugarspice

Shugarspice Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2017
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    1.867
    Јас како што имам читано,а мислам но не сум сосема сигурна дали пишува на упатството на самото Норлево дека препорачливо е да се испијат најмногу до две апчиња годишно затоа што сепак нели се многу јаки хормонски,значи едно на 6 месеци..Но,според мене да ќе има ефект само пази немој уште едно да пиеш за многу краток период.Поздрав

На sad-girl-1 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. sad-girl-1

sad-girl-1 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2014
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    11
    Уште некое мислење некој ве молам ?

20. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.725
    Допаѓања:
    172.713
    Шансите за хормонско пореметување се повисоки од било кога, а апчето би требало да си ја заврши работата. Симптомите ти се гарант од норлевото, ама опушти се и без стрес. Да не ти касни уште толку на крај..