Мене сега брзо ми купи дечко ми од Зегин. Му побарале рецепта, но им објаснил дека е итно и без проблем му дале.
Здарво девојки ве молам за совет. Епа вака скоро секогаш имам редовна менструација (се случувало 1-2дена пред или по дата да ми дојди). Сексуално не бев активна повеке од 2години па пред еден месец имав односи неколку дена пред да ми дојди. Ми каснеше 2дена и кога добив тоа всушност не ни беше крв некоја темно кафеава течност првиот ден,вториот ден малку по обилно и третиот ден исто малку, и тоа беше се (обично менструацијата ми трае 5-6дена). По 10тинна дена имав потворно односи (овај пат користевме кондом,но се скина) не бевме сигурни дали има завршено нешто во мене па испив апче Норлево (за ден потоа). По ден или два почна да добивам некаков си кавеав исцедок (личи на бело прање само што е во многу темна кафеава боја и густо,на неколку дена имам по 1капка крв).Направив тест за бременост (Self clear)беше негативен (но не му верувам многу,а и не бесе со првата утринска мокрача). Градите ми се чуствителни отечени и ме болат на неколку дена добивам силни болки во стомакот (како ментртруални) но ништо од менструација само си продолжува да ми течи тој кафеав исцедок, а обично стомакот ме боли од како ке ми дојди, ова се накако како лажни менструални болки...Наредна менструација треба да добијам на 14ти Март. Знам дека норлево се хормонски апчиња, знаам дека можи да искрварам од норлевото (што е нормално) и дека можи да ми ја пореметат менструацијата, исто имам и лошење. Но незнам што е причината за овај кафеав исцедок..Преплашена сум немам одено на гинеколог, дури наредната недела имам шанси да одам но до тогаш ќе полудам. Ми рекоја дека истите симптоми можи да ги имам и за бременост.. Би мислела само дека се работи за пореметување од норлевото, но и предходниот месец не добив нормална менструација. Ве молам за некаков совет?! П.С. извинете за долгиот пост но сакав се убаво да објаснам ве молам за помош!
Здарво девојки ве молам за совет. Епа вака скоро секогаш имам редовна менструација (се случувало 1-2дена пред или по дата да ми дојди). Сексуално не бев активна повеке од 2години па пред еден месец имав односи неколку дена пред да ми дојди. Ми каснеше 2дена и кога добив тоа всушност не ни беше крв некоја темно кафеава течност првиот ден,вториот ден малку по обилно и третиот ден исто малку, и тоа беше се (обично менструацијата ми трае 5-6дена). По 10тинна дена имав потворно односи (овај пат користевме кондом,но се скина) не бевме сигурни дали има завршено нешто во мене па испив апче Норлево (за ден потоа). По ден или два почна да добивам некаков си кавеав исцедок (личи на бело прање само што е во многу темна кафеава боја и густо,на неколку дена имам по 1капка крв).Направив тест за бременост (Self clear)беше негативен (но не му верувам многу,а и не бесе со првата утринска мокрача). Градите ми се чуствителни отечени и ме болат на неколку дена добивам силни болки во стомакот (како ментртруални) но ништо од менструација само си продолжува да ми течи тој кафеав исцедок, а обично стомакот ме боли од како ке ми дојди, ова се накако како лажни менструални болки...Наредна менструација треба да добијам на 14ти Март. Знам дека норлево се хормонски апчиња, знаам дека можи да искрварам од норлевото (што е нормално) и дека можи да ми ја пореметат менструацијата, исто имам и лошење. Но незнам што е причината за овај кафеав исцедок..Преплашена сум немам одено на гинеколог, дури наредната недела имам шанси да одам но до тогаш ќе полудам. Ми рекоја дека истите симптоми можи да ги имам и за бременост.. Би мислела само дека се работи за пореметување од норлевото, но и предходниот месец не добив нормална менструација. Ве молам за некаков совет?! П.С. извинете за долгиот пост но сакав се убаво да објаснам ве молам за помош!
@Katty-Lolly Не сфатив што како со датумите и деновите. Почекај 14ти, ако не добиеш после 2-3 дена каснење направи пак тест.
Немаш шанси за бременост затоа што си испила Норлево и сепак тестот бил негативен. Не се плаши ако не добиеш сега на 14ти поради тоа што може да се поремети циклусот како резултат на апчето, исто и исцедокот што го имаш е од него.
Епа јас да ви кажам имам едно лошо искуство со Норлевото . Пиев апче после 12-13 часа пд розичен однос ( немаше аптека за порано да пијам па морав да чекам ) . Испив апче , но еве го син ми , 3 гпдини има , здрав , жив и насмеан до уши Сакам да кажам , ако се случи инцидент , побрзо пијте Норлево , во првите 6 часа . Бидејќи кај мене не делуваше , иако пишува дека делува до 72 часа
Женски во средата во 9 сабајле пиев апче норлево,дали може вечерва да пијам алхохол или да почекам да помине уште некој ден.Дали може да се прекини дејството на апчето ако вечерва пијам алхохол?
Dust ова е моето прашање, минатиот понеделник имав однос - првиот пат со заштита, вториот (едноподруго со кратка пауза без). Тоа беше 4- дена после завршување на циклусот. Ме фати паника и после 24 часа испив норлево. Цели 6 дена немав никакви реакции. Седмиот ден повторно имав однос (исто како минатиот пат и тоа е најголемата глупост што ја направив ама ете назад нема) а по мојата пресметка баш тогаш ми беа плодни денови. Одма после тој однос до сега (скоро два ипол денови) имам крварење. Не е обилно ама сепак имам. Ме фаќа паника закажав на гинеколог ама термин дури во понеделник. До тогаш ќе се мрднам од умот, Дај пишете имал ли некој вакво искуство?
Прво и основно, Норлево не ти било потребно штом не свршил во тебе. Крварењето ти е од Норлевото затоа што апчето го пореметува менструалниот циклус. Верувај тие хормонални апчиња не се пијат туку така. Друг пат не паничи и не избрзувај. Сега немаш простор за паника. И друг пат ако веќе имате однос без кондом нека уринира обавезно после свршување.
Pred 1 mesec piev apce norlevo i potoa mi dojde menstruacija,vo nedelata imavme odnos ne primetivme kondomot puknal a toj svrshi vo mene,a pred edna nedela mi pomina menstruacijata..vo ponedelnikot ,odnosno posle 7-8 saati od rizicniot odnos ispiv pak norlevo ...morav...Aptekarkata mi kaza deka mozelo da umam hormonsko poremetuvanje samo.Ne prasav dali e mozno da ne deluva posto pred 1 mesec imav pieno i sega pak ...sho mislite vie ??? Vcera imav dijarea i malku bolki u stomakot a deneska glava me naboluva...?
Јас како што имам читано,а мислам но не сум сосема сигурна дали пишува на упатството на самото Норлево дека препорачливо е да се испијат најмногу до две апчиња годишно затоа што сепак нели се многу јаки хормонски,значи едно на 6 месеци..Но,според мене да ќе има ефект само пази немој уште едно да пиеш за многу краток период.Поздрав
Шансите за хормонско пореметување се повисоки од било кога, а апчето би требало да си ја заврши работата. Симптомите ти се гарант од норлевото, ама опушти се и без стрес. Да не ти касни уште толку на крај..