Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Аристократски тен или а ла Африкана?

Дискусија во 'Тело' започната од yawn, 28 март 2011.

1. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.837
    Аристократски тен природно сум бела па многу и ми викаат зошто си толку бела |( ( пфффф Едвард Кулен ми е татко можеби затоа ]:) ]:) ]:) ]:) ) ахаххаа

На Kristinna92 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. kolovoz

kolovoz Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    1.666
    Допаѓања:
    6.224
    имам бел тен ко снег а црно-кафена коса,...си го сакам тенот но има денови кога сакам да сум ко африканка....незнам немам определено мислење за ова
    ке ви кажам една случка која се случи одамна со мојот бивши дечко,... му гледала некоја цура на кафе и машко како машко да се пофали дека му гледале фати да ми прераскажува што се му кажале.... му рекле- имаш една црна девојка во филџанот оваа девојака постојано е до тебе но можно е да имаш некои проблеми со неа ...и типот продолжува да кажува -некоја смеѓа многу ме сакала.. ..и застана така замислен... а ти која боја си???
    се згазив од смеа, и му реков ај сега кажувај која е црната а која е смеѓата оти јас неопределена сум :lol:

3. Saxobeat

Saxobeat Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2011
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    99
    Јас сум а ла Африкана природно имам темен тен а кога ке излезам на сонце баш су како Африканка само зелениве очиња ми светкаат :D

4. andy96

andy96 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    13
    јас сум многу многу бела. Кога некој ќе ја види сликата од полуматура или некоја друга групна слика значи секогаш прво јас паѓам во очи и мора да ме прашаат зошто си толу бела и јас... |(
    Многу сакам да имам темен тен, од секогаш сум сакала.. А на лето дури не можам да се исунчам .. само црвена и ќе се излупам :(

5. CIA

CIA Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    3.029
    Многу повеќе ми се допаѓа а ла африкана бидејќи црните женски ми се посекси :)...инаку јас не сум мн бела ама не сум ни црна ама ако отидам некаде на одмор сигурна сум дека ќе поцрнам мн :)

6. Sweety55

Sweety55 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2011
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    414
    Нешто помеѓу. :) :P :D

7. NightAir

NightAir Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2011
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    491
    Јас мислам, се си има своја убавина :) Јас сум снег :D

8. LittleDevil

LittleDevil Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    1.701
    Допаѓања:
    1.919
    Светол тен имам. Но има една добра работа кај тоа што имам светол. Можам да потемнам со сончање :D а со потемен тен, со сончање не се добива посветол :D

9. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.790
    Допаѓања:
    25.261
    Не можам да решам баш..
    И јас мислам се си има своја убавина. Темниот тен делува егзотично и секси, но тие со светол тен изгледаат нежно, па уште ако е комбинација со црна коса и сини учи, многу убаво..
    Јас лично немам многу темен тeн, но дааалеку ми е од светол..Не можам да го дефинирам.
    Али ајде, нека биде а ла Африкана ми се допаѓа повеќе..

10. Nika666

Nika666 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    321
    Допаѓања:
    217
    Аристокартски тен си имам и си го сакам ма да обожавам кога сум исунчана... :)
    Секогаш ми префрлаат леле колку си бледа, леле па како така, лелее ич не подрнуваш, зашто не одиш во солариум? .. :rofl:

11. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    ^ Имам една другарка која е така природно бледа и на училиште професорите секогаш мислеа дека не и‘ е добро, па секогаш имаше изговор да си оди дома :D

12. Sanniii

Sanniii Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.293
    Допаѓања:
    3.114
    Јас сум нешто измеѓу и баш си го сакам тенот. :)
    Не сум многу бела ( ко сиренце ) ниту па многу црна.
    Ама затоа кога ќе се вратам од одмор сум а ла Африкана :D

13. Beauchamp

Beauchamp Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    5.608
    Аристократски :) Aли не е дека несакам ни потемно,само да не биде ептен темно,црно :x
    вака нешто сакам,како на сликата :) секси е :$
    А и ја сум прилично светла,али не бела,и тешко фаќам боја |(

Прикачени фајлови:

• Imaaage.jpg
      Imaaage.jpg
      Големина на фајлот:
      90,6 KB
      Прегледи:
      336
  14. DeMelo

DeMelo Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    455
    Допаѓања:
    1.405
    Средно накај темен тен, кој во лето веднаш потемнува уште првиот ден на плажа си ја факам боичката за цел лето. 8) Само што живци вадам со лицето нема благе везе со тој тен по телото ни во лето ни во зима.Ма не шлапам по лицето на плажа кантарионови масла , масла за сончање, за потемнување
    чуда вграгови, јок, за џабе е све.
    Прикривам некако во лето со потемна пудра и бронзер ама не е тоа тоа . :envy:

15. Lilablau

Lilablau Активен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2011
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    19
    Бела бела бела, никако боја не добивам!! А за солариуми и слично не ни помислувам..

16. beached

beached Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.697
    Аристократски тен,апла. И никогаш нема да се исончам.
    Ма џабе пржење на сонце,џабе кремови,џабе све. И тоа што ќе фатам боја(претежно ко ракче се правам),со првата депилација отиде јабана...
    А солариум,нешо не ми прави ќеф. Се навикнав..и се зезам на сопствена сметка.

17. drugarka

drugarka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    4.992
    Имам темен тен... :(
    Сакам да сум бела ко Снежана! :)

18. Special.Someone

Special.Someone Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2011
    Пораки:
    943
    Допаѓања:
    635
    јас сакам чоколаден тен ама не претерано темен измеѓу ми викаат ако кожата ми била малце потемна ќе сум била иста чичек од љубов и казна :)

19. QueenN

QueenN Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    342
    Многу сум бела..Летно време што и да правам никогаш неможам да се иссончам. ;(

20. EmGreen

EmGreen Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2011
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    189
    До пред некое време преферирав бронзен ден, а и ден денес мислам е најзаводлив и дека девојките со истиот се пресекси, ама за себе си заклучив дека ваква бледуњава повеќе си се допаѓам отколку исончана (и тоа релативно многу бидејќи премногу лесно фаќам боја и долго време ми стои). По нежно ми е вака, ми одговара на начинот на шминкање, облекување ... и кај ја знам.... до наредно лето може ќе се премислам :D :D Е сега тоа што на секоја (групна) слика делувам како ghost е друга приказна :lol:

Не преферирам солариум, а девојки што преку лето менуваат тен за 16 нијанси потемен не ги сфаќам.....
    Светол тен, темна коса, румени образи и убаво ми е :D

:D