Лелее јас многу ги обожавам дечкиве, ептен се срцки. Отпрвен и јас само така Do I wanna know им ја знаев, ама после и други им најдов. И пред да им ја слушнам таа песна, слушав претежно поп музика (One Direction, Taylor Swift, Miley Cyrus), а сега, благодарение на нив, си слушам рок музика. И ко некој хипстер сум станата, ме нервира шо секоја турбофолкерка им ја знае Do I wanna know... И не ми се верува дека темава има само 2 страни а за Тајзи, Слаткар темите... И да не се пофторувам со другите постови, и мене претежно ми се свиѓаат песните шо се ставени погоре..
Јас најпрво ги запознав со песната ,,Do I Wanna Know,, . Е, потоа, на ред беше ,,Arabella,, и така го пронајдов цел албум и едно време ми беше нон стоп на repeat. Одамна не сум ги слушала, всушност лажам, пред некој ден слушав некоја песна, ама утре ќе го слушам целиот албум.
Во последно време ми станаа омилени Многу се добри и имаат супер песни, од кога за прв пат ја слушнав "Snap out of it" се заљубив во нивната музика
Во последно време ептен се опседнувам со сите песни по ред на вакви alternative/indie rock бендови, сега баш на ред ми се Arctic Monkeys Според мене можеби и најавтентичен ваков бенд се, и многу ми се допаѓа нивната музика. Тој препознатлив звук, прекрасни текстови, па и совршениот секси глас на Алекс Тарнер во комбинација со британски акцент... They're truly a definition of cool! Омилени ми се Do I Wanna Know, Arabella (текстов, леле!!! ), Stop The World I Wanna Get Off With You, Snap Out Of It, One For The Road, R U Mine... и од постарите When The Sun Goes Down и Fluorescent Adolescent. A да, и песните од Алекс за саундтракот на Submarine ми се перфекција.
И мене ми се еден од поомилените бендови . Не знам дали знаете дека летово доаѓаат во Атина, на Rockwave фестивалот (јас бев пресреќна кога дознав и многу малку време размислував пред да купам карта). На 6ти јули се одржува концертот. Доколку има некој кој е заинтересиран за концертот (уште подобро ако веќе имате купено карта) и бара превоз, нека ми пише. Ние сме собрани 6 души ама ни требаат уште двајца за да ни биде поевтин превозот со комбе.