битно би пуштиле луѓе во Украина Не е дека Русија не се втори.. Ало една Индија е на четврто место.Пола држава вода у очи нема,уште во Ганг се оправаат од болести… Страшно
не знам за арм (сем еден дур чекав за вакцина што ми се закачи фин ми изглеаше), ама од волцине како би си зела еден за дома
помладите не ми се сигурни. ова повозрасниве генерации се бре да ти е милина таа нивна принципиелност секогаш ми била
Не е вистина тоа дека @Abracadaver не ги сака Србите, ете на пример го сака Марко Арнаутовиќ. А ако другите Срби не ги сака, па можеби ги сака Србинките. Се извинувам за оф топик, но досадно ми е.
Жално е што се е испримано во Армија искрено, партиски и со познаник. Чест на исклучоци, секаде ги има. Не дај боже да се запука, никогаш да не дојде до тоа и да не се врати, но ќе ги нема на радар исто ко што ги немаше Лавовите во 2001, па беа регрутирани затвореници и наши соселани, татко ми, вујковците...
Додека имаме во АРМ момченца на кои им паѓаат панталоните (а имам видено), нема да бидеме држава. Многу жално.
Тоа не сум читала, за Марко ако некаде нешто пишал, само се изјасни дека не ги сака Србите, а Куманово има Срби. Овде Србите си живеат со векови, и си обавуваат секакви функции и пред Рамковен, така да да сакале да направат нешто лошо и против државно, ќе направеле. Тие немаат претензии, и не само тоа туку и дел навистина им е криво што сме Северна на пример.
Џизс... летото кога сите го напаѓаа Марко, членот го бранеше и одбивам да верувам во ова. Јас имав сосема спротивен впечаток, но се си бидува.
Ама па тој не негираше. Цела Македонија го мразела Куманово, сме биле србомани. Ако е така да бараме референдум за припојување со Србија? Ќе се симнат од македонското конто едно 70.000 Македонци, за „доброто“ на другите Македонци кои не се србомани и не се комуњари. Може ќе не прими Вучиќ, затоа што и онака тој ем не вакцинира, ем пожари ни гасне и пак не чинат Србите. Се шегувам ова секако. Болницата во Куманово е дело на Никола Спасиќ, ја проектирал Србин, а потоа е доградувана. Си дале свој придонес луѓето овде и ништо посебно не бараат. П.С. ти @Аргентина * се исплаши од мене и си го затворила профилот да не можам да ти го видам или да ти пишам порака. Не сум бе до толку страшна.
Доколку има некој што е офицер/офицерка/подофицер во АРМ нека ми де обрати безразлика во која касарна е
Дали оваа година ќе има конкурс за ПФВ на 71 бод ли се направени сега приемните дали има некој овде што работи во АРМ? Нека ми се обрати во порака
Имам прашања за интервјуто и тестовите за психофизичката способност и интегритет. Доколку некој бил на конкурс во последните 3-4 години ако може да ме контактира.