Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Арогантни продавачки

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од prettygirl, 27 ноември 2009.

1. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.113
    Допаѓања:
    67.094
    ^Па мислиш дека немаат завршено факултет? Повеќето од нив се со факултет, но работат нешто колку да не седат дома. Затоа и се исфрустрирани. Јас ова го разбирам, но не го оправдувам. И ја сум работела било што, келнерка, продавачка, ама нејсе, чим си решил да работиш барем изработи ја работата како што треба. На крај краева никој не е должен да трпи нечии фрустрации.

На Magnolija и LivingGlam им се допаѓа ова.
  2. ElleS

ElleS Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2011
    Пораки:
    625
    Допаѓања:
    210
    Па не дека факултето гарантира некое достојно работно место. Никогаш незнаеш дали ќе се вработиш по струката или како што е на денешницава работиш за да земаш плата додека чекаш и се надеваш за подобо. Иима премногу што работаат по бутици, кафиќи и сл. немаат завршено факултет па се многу попријатни и знаат како да работаат отколку некои што завршиле факултет а работаат на такво место.
    И да не ја оправдувам ароганцијата и некултурата без разлика дали имаш тежок ден или не, земаш плата за таа работа и сите проблеми остави ги дома, без разлика што и купувачите знаат да бидат преееемногу напорни и заслужуваат такво однесување.

3. Blumarine

Blumarine Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2011
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    188
    Да, постојано ми се случува ова :)))
    Продавачките во Битола се катастрофа (поголемиот дел од нив) - не те поздравуваат, не те прашуваат дали ти треба помош, ако ги замолиш да ти покажат нешто, мрзоволно ги покажуваат работите! Ако не купиш ништо, најверојатно ќе заработиш непријатен поглед затоа што беспотребно си ја намачила и се разбира, нема поздрав :)

Последно шопингував со една другарка и на излог во еден бутик видовме исто фустанче како тоа што го купи другарка ми претходно од друг бутик и решивме да прашаме за цената, чисто за споредба.
    Влеговме во бутикот и јас ја прашувам жената колку чини фустанчето, а таа ми вика - немам број од него, нема да ти чини! |( На излогот имаше уште едно убаво фустанче, прашав за него и повторно ми рече дека нема број!

За разлика од овие, продавачките во Прилеп се сосема друга приказна! Љубезни се, секогаш се насмеани и расположени, постојано прашуваат што ти треба, за каква пригода, како планираш да го комбинираш нештото итн! Многу се убедливи и може да го купиш нештото само поради нивната сугестија. Можеби не им е до смеење, можеби во приватниот живот и не се така слатки, но мене ми е битно дека како муштерија, го добивам третманот што го заслужувам, сепак, за мои пари се работи.

На macysh му/ѝ се допаѓа ова.
  4. kankus

kankus Популарен член

Се зачлени на:
    31 декември 2010
    Пораки:
    1.472
    Допаѓања:
    871
    немам коментар не за друго туку затоа што сум продавачка :rofl: :rofl: и мискам дека сум ок и коректна ..........мислам :lol:

5. Missy16

Missy16 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2011
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    17
    uff najmn me nerviraat kaj se prodavacki ili takvi stvari,(kelnerki edno dr) uste mi se obrakjaat so ti,znam dete sum ama sepak sum nad niv ja sum im musterija a oni treba da me usluzat fino ,ljubezno a najmn se nerviram koga i na moite im se obrakjaat so ti,a sepak tie se lugje povozrasni cccc svasta ,mn se zaenesuvaat ovie :^)
    [mod-kirilica:3pqq7ehp][/mod-kirilica:3pqq7ehp]

6. Peperutka90

Peperutka90 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2010
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.083
    девојќи не е дека толку се арогантни продавачките колку што арогантни и безобразни може да се купувачите!
    не е дека ги бранам продавачките зошто ние имаме бутик, туку не е секогаш проблемот во продавачките! Значи сум се нашла и во двете улоги и како купувач и како продавач, и гледам секогаш да сум љубезна, без разлика дали ми е денот или не!
    еве мене што ми се случи
    Девојчето што работи кај нас мораше итно да замине (братчето нејзино скрши рака, и немаше со кој да иде во болница), па мене мајка ми ме прати на 2 саати да поседам во бутик. некаде беше 18 часот до кај 20 и 30 значи имав задача јас да го затворам. Седам и одеднаш доаѓа една типка и ми вика ЕЈ КАЈ Е ФУСТАНЧЕТО ОД ИЗЛОГ САБАЈЛЕ ГО ГЛЕАВ (и ми го објаснува). го побарав не го најдов и и викам ЕПА ВЕРОЈАТНО СЕ ПРОДАЛО, ЖАЛ МИ Е! НЕШТО ДР ДА ВИ ПОНУДАМ? и типкава без грам осет почнува мене да ми се дере И СЕА ШТО ЌЕ НОСАМ ЈАС ВО САБОТА НА СВАДБА А??? и ја тресна вратата и искочи. Ме извади од такт. Па ако си сакала да го купиш што не си кажала ке ти го тргнеле на страна (така фино ја опцув од коа излезе, мајки шајки све по ред :lol: )
    И дојде скоро 8ипол јас уште нервозна заради оваа првава, треба да затворам, земам да пребришам, ги гасам сите светла само тоа во излог го оставам, веќе цел бутик изџогиран и ми влагаат две "госпоѓи" и ми викаат ЗАТВАРАШ ДЕВОЈЧЕ. Викам ДА!
    ме гледаат ко теле и ми викаат АЈ САМО ДА ЅИРНЕМЕ ШО ИМАШ НА ПОМИНУВАЊЕ СМЕ, АКО НИ СЕ БЕНДИСА НЕШТО ПА И ЌЕ СИ КУПИМЕ... (значи гледат дека е затворено дека е избришано и мака немаат влагаат внатре)
    Го исшетаа цел бутик, ми направија еден куп кал, уште поголем куп од облека што ме тераа да им ја симнам иако се глеаше дека немаат намера да купат и на крај ми рекоа ЧАО! ме малтретираа пола саат, прередував после, пребришував доле пак, ми кидна автобусот, си идев со такси дома... за што??? за џабе!
    Јас разбирам никој не може да е 24 часа весел и услужлив, сите имаат bad day но тоа не ги прави арогантни. А за тие што шетаат во евроазија, верувајте ни они не сакаат да бидат душкало едносавно им е наредено така! Што да прават си го чуваат лебот!
    Сепак не викам дека нема такви што се незаинтересирани и дрски, има :!: !
    ама и купувачите реално се каде каде побезобразни :!:

7. Missy16

Missy16 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2011
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    17
    abe pa sea sekogas e razlicno,ama i prodavackite mn si davaat sloboda ,ako nesto ne im e denot doma problemi ova ona i se isturaat na kupuvacite,normalno koga ke vlezes u prodavnica i da te preceka tazno lice namurteno i drsko ,nema da bidam i ja fina .ednas idam vo prodavnica i baram nesto i prasuvam kade imate i ovaa tamu na krajot posledniot raft ja baram baram ama nemozam da se snajdam i ovaa uste si sedi i me glea kako tele...isto taka ednas mi se sluci si probuvam farmerki i uste ne sum se oblekla vlaga prodavackata da vidi so kako mene farerkite ne mi se zakopcuvaat do kolena mi se skoro i ovaa mi vika super ti se ajde kupi si gi,a ne e ova samo ednas mnpati mi se ima deseno..isto koga otidov u BAta da si kupam czni do kolena prdavckata mi vika super se ovie za tebe ke te napraat da licis povisoko vizuelno zs si niska.( a jas sum nad 1.74) a ona do nos mi bese ccc togas kako se iam iznervirano aj debela da mi rece nekoj ova ona ajde ama niska mislam helloy ?! :^)
    [mod-kirilica:2zkvfodp][/mod-kirilica:2zkvfodp]

8. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Изгледа дека вие не сте виделе во странство како се работи, таму се е самопослуга. Бараш, земаш и носиш на каса се самиот не ти треба ничива помош.
    Мислам дека така е правилно да работи секоја продавница, бидејќи тие не се должни да ти бараат нешто за тебе и да ти покажуваат мислам хелооууу не сме на пазар, но тука Македонија сме навикнале на таков принцип и ај ако не ни понудат нешто самите продавачки ги сметаме како арогантни. Мислам тие се платени само да ја средуваат робата и за на каса, а не да трчаат по тебе, тоа само на пазар го има.

9. Shana

Shana Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    1.505

10. Shery

Shery Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.054
    Допаѓања:
    5.085
    :o :o :o :x
    Не си требала да се јавуваш туку пред нејзе да го побараш бројот на менаџерот и да ја утепаш со зборови

На Shana му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.975
    ^Точно, па да се замисли таа малку за нејзиното јадење кое ти го плаќаш со твоите пари! :!:

На Shana му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Shana

Shana Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    1.505
    Работава е што не сум од Скопје а дотичната е одговорна за продавницата во мојот град. Нејзините претпоставени се во Скопје. Не сум човек кој размислува злобно и искрено бев затечена во момент од муабетот. Ми требаше време да процесирам што се случи. После си мислам, требаше да ја прашам од кај знае таа колку јас јадам и дали таа има загубено три деца, пиено хормони со месеци па да видиме како би изгледала она. Ама бидна, нека и служи на чест.

13. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328

Срамота, што и е гајле неа колку јадеш ти ? Зошто не и рече, што ти е гајле ма. Гледај си ја работата тука и не мери ги луѓето кој каков е... Нека се засрами.
    Иначе ако се плашат дека некој ќе ги покради, нека стават аларми пред врата, така нема никој да ни виси над глава...

14. Jovanna.I

Jovanna.I Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2011
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    20
    Стварно некои се безобразни ако се такви нека не работат и готово а не да се однесуваат како да се тие газдарици и не ги интересира за муштериите . Jас бев во една слаткара инаку на една роднина моја порачав сладолед од овошје а таа ми носи од сосем трето и јас и реков дека не нарачав од тоа таа ја тресна чаша со сладолед и си замина ама више не дојде на работа

15. maca99

maca99 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    1.691
    ^ во контекст на муабетот на сестра ми една иста продавачка и се има испонашано така и она веќе нејќе ни да помисли да влезе таму.Сестра ми е покрупна и кога ќе влезевме кај дотичната велеше-а за тебе нема тука броеви :doh: ми текиња за фармерки така и направи.Сестра ми душиче и се плачеше,грев ми падна ;( а кокошкава сакав да ја задавам :@ :@ :@

16. mina

mina Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    638
    Ме испровоцира коментарот!
    :o Дали убаво те разбрав?А што дека тие се продавачки??? Што лошо има во тоа, едни морат да бидат продавачки бре? Бараш да ти персират, можеби и да ти се поклонат треба???

Ќе те замолам да ми кажеш во што ти се осеќаш над нив??? Што си повеќе од нив? Имаш 16 години и не знаеш што професија ќе бидеш принудена да работиш во животот, затоа не скокај пред време те молам!
    И уште ова, твојот коментар укажува на тоа дека во случајов ти се занесуваш е не продавачките кои не ти се обраќаат со ,,вие,,

На bittersweet и maca99 им се допаѓа ова.
  17. babyblond

babyblond Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2011
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    1.548
    сакам продавачки кои се самоуверени и продаваат навистина квалитетена роба, и не се свртени кој агресивна продажба, туку ке ти ги понудат сите можни парчиња облека за ти да ги пробаш иако, и за сите искрено ке ти кажат кое каде убаво , акадене убаво ти стои, ама прво ке ти дозволат сам да го заклучиш тоа пред огледало, и се спремни да јапредиплат цела продавница после тоа иако ти ќе купиш само едно парче облека, аам после тебе усте недодеиплени влегува друг аи и таа купува , и така кога иаш толку љубезни продавачки кои на мајка ти ке и понудат да седни, ќе те натераат секогаш прво во таа продавница да влегуваш и , шопингот да не е толку напорен. сепак денес наидов на една продавачка кога ја замолив дами понуди или да ми покажи некои кожни новчаници , таа почна да ги мириса за да види кои се кожни или не.(тоа беше навистина одбивно). Сепак најповеќе ме енревираат продавачки кои кога имаат друг муштерија не те ни забележуваат, па мораш сам да се послужиш. сепак за се погоре, зборуав за помалите приватни продавници, додака во големите бутици , каде пробваш и одиш на каса,односно се е самопослужување, ми се омилени.

18. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Не би споредувала,продавачки во странство со продавачките тука,прво во странство повеќето ја работат таа работа бидејќи сакаат да ја работаат,а тука повеќето затоа што мораат,бидејќи не можаат да се вработат по струка.

Сум се сретнала со секакви продавачи ама и со секакви муштерии.

Ми се има случено да дремам 20мин во Нептун,каде има 10тина вработени,за некој да ме услужи,да ме измерка продавачката од глава до пети и да се однесува како да немам право да влезам и да пазарам,продавачката да не ја крене главата од огледалото и да продолжи да си се чупа,да бидаат неинформирани а да се однесуваат како јас да сум ретардирана затоа што барам производ за кои тие не слушнале.

Е сега ми се има случено и касиерката во Тинекс да ми врати 1000 денари кои не ни знаев дека сум и ги дала,мислев 10 денари и дадов и се забагодарив и ја пофалив и на шефот кој се погоди во тој момент таму.
    Имам видено и баба која ја малтретира девојката во месарата во Веро да и мери кременадли 15 минути,овие ги сакам,оние ги сакам за на крај да не ги ни земе :swear:

Не очекувам кога ќе влезам во продавница никој да ме третира како кралица,ниту сум ниту ќе бидам,ама еден добар ден очекувам и ако не сум задоволна од услугата или однесувањето едноставно си излегувам.

19. Missy16

Missy16 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2011
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    17
    ko prvo da tocno e deka nekoj treba da bide i prodavacka i hirurg da,ama vo red toa ama da se odnesuvaat arogantni i da se zanesuvaat,toa ne ide u nikoj slucaj,tie bas treba fini nasmeani da bidat taka i poveke musterii ke privlecat,na pr ja taka koga ima nekoja fina prodavacka ke mi objasni ova ona i zal mi e da ne i kupam promet da ne napraam,a isto treba i da imaat bon ton vospitani da se ,a ne drski ..koj im e kriv na kraj kareva so ne zavrsile fakultet i za mala plata rabotat ,ako veke se nafatile toa da go rabotat ubavo neka go rabotat,a ti 1000%si prodavacka so si se prepoznala i sea mi komentiras tuka ( i za kraj ne planiram da se karam,tuku svoe mislenje kazuvam)

[mod-kirilica:inligm0t][/mod-kirilica:inligm0t]

20. faye

faye Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2011
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    687
    ^ the customer is always right, right?