Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Арогантни продавачки

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од prettygirl, 27 ноември 2009.

1. rozy

rozy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    121
    има многу ткви досадиии: ке купите, сакте ли да пробате, многу убаво ти стои (иако ми стои како на бабами пижамата)....

2. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    леле ми иде да ги испотепам ваквите арогантни прости и неуслужливи...
    ми се има случено пред некој ден ...требаше да одам на роденден кај другарка и немав купено ништо цел ден немав време така излезе и викам ај ќе свртам до тинекс успат ми е ,беше 9 и 15 саатот ,а нели работното време им е до 10 и уште на вратата таа ми вика кај најде сега да влегуваш ,ако си за брзо вика влези ако не назад ...јас ја игнорирав дека ако започнев да се карам тешко неа ,и земав вакво нивеа за миење лице ми текна дека немам и парфем зедов значи вкупно се фаќаше околу 900 и нешто денари и давам 1000 како сакаше да и дадам ситни не ми е јасно и ми се дере вика неможе јас си го изброев прометот неможе ништо да купиш ако дадеш точно пари ок ако не изглегувај ,ама со таков тон што ми доаќаше да ја плукнам и и викам јас смирено ок еве наплати ми со картичка ако е таква работата и ми вика неможе и неможев да издржам и викам или наплати ми или ќе си излезам со овие без да ми наплатиш си ги ставив работиве во ташна бидејќи ги беше отчукала и виде не виде зеде таму 5-60 ден ми врати и си излегов аууу каква простотија во тинекс ,сакав никогаш да не влезам повеќе но дека ми е најблиску понекогаш немам избор :/
    а со таа во бисер исто ми се има случено со другарка бевме она сакаше фустан да си купи кој предходно го пробала и бевме само да го земе и да го плати и таа уште од врата ни вика ако сте за купување ок ако не не ме замарајте и намерно не го купи ,шетавме уште цел ден за да си бендиса друг
    исто во бата одвратни се демек они многу пари имаат а работат за оскудна плата ,ми вика девојче тие не се вас и викам молам ? и упорна ми одговара вика цената им е 5900 аман бе демек ме процени дека немам пари ,ама стварно ми се допаѓаа премногу и бев решена да ги купам уште кога изглегов ама за инат и побарав уште 10 модели да пробам и на крај и кажав што беше работава ги земав тие и и ги платив викам реди сега ти а јас ќе се шетам со моите нови чизмички :)

3. MaCa-J

MaCa-J Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    604
    Допаѓања:
    135
    Многу мразам арогантни продавачки, ако не ти се продава не продавај, а не така да се понашаш пред купувачите. Иначе има разни продавачки, али највеќе ме нервираат оние што цело време ти викаат абе убаво ти стои, купи си го, а уствари нема врска, на ништо не личиш, или оние цело време што одат по тебе и гледаат што правиш, не можеш на раат да си разгледаш.

4. no.name6

no.name6 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2012
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    57
    Прв пат налетав на многу арогантна и безобразна продавачка и ме извади од такт...Секогаш пазарам од една продавница долен веш и секогаш беше иста продавчка значи но последниот пат некоја нова изгледа се погоди и ние со другарките влеговме и почнавме да си одберваме што да купиме(а купувам по многу секогаш)и таа арогантно ни вика значи по 2 сек одкако влеговме ајде девојчина побрзо не правете гужва :devil: и јас се изреволтирав и му реков-нема проблем пријатно иначе редовно пазариме од овде а благодарност на вас повеке нема...и таа,ама...Нема ама,Чао.. Значи пукнав но нареден пат ке одам и ке ја кажам на газдарицата па нека ја избркаат :devil: :devil:

5. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629
    Поради ладното однесување не ми се влегува во продавница!

6. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    ЛЕЛЕ...ама ме нервираат таквите.........уфффффффф леле мајко ме знаете колку. :devil: Мразам кога ќе ме `избркаат`демек ајде побрзо немаме време или пак ако не сме за купување пријатно. |( Не сум се сретнала со многу такви, но еве ќе ви раскажам пример:
    Влегувам во *****(несакам да ја рекламирам) инаку сама бев.
    Помина 2-3 минути и таа ми вика девојче ајде побрзо ќе затвараме за пола саат ако не купуваш излези.И јас се правам дека не сум ја слушнала и и викам еве овој капут ќе го купам.И после и реков а извинете како да рековте нешто??И таа ми повтори, и јас и реков сакав ова да го купам (не беше ниска цената)
    ама штом така штом затварате ќе одам на друго место.И таа целата ваква.. :doh:
    Хах..незнам од каде таа ароганција! ??

На sweet-star и lola-86 им се допаѓа ова.
  7. dalika1

dalika1 Активен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2012
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    7
    Кај мене во маало продавачката е таква и затоа избегнувам да влегувам таму

8. butterfly33

butterfly33 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.100
    Во супермаркетот продавачките се такви... |( Намќори, неуслужливи... Нешто да ги прашаш ќе те погледнат како душман да му си |( А ако сум со мајка ми или татко ми се прат како ангелчиња :envy: Одбегнувам да влегвам таму, не ќе си ги трошам нервите за џабе :D

9. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.263
    Една продавачка да е 1000000000000000000000000000000000000000 се |(
    1)Одам по патики со мајка ми и ја прашувам продавачката колку се патиките и ми вика не ја знам цената и ваква фаца |(
    ма е*и се ако не ја знаеш друг ја знае и ја треснав врата и заминавме со мајка ми.
    2)Во маалото имаме една продавница и сестра ми оди и и вика бренд меко и пордавачката и вика немаме, и сестрами само што ја отворила вратата за да излезе и продавачката и рекла ај зашто си наша еве ти :fubar: боже боже значи толку безобразни луѓе има им се чудам на газдите како ги примаат :x
    3) Одев на роденден и отидов прво да раситнам 500 по 100 и и викам јас на продавачката да ми раситне и ми вика немам ситно а касата полна :| и оттгоаш избегнувам да одам таму :!:

10. Miss666

Miss666 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.365
    Допаѓања:
    3.698
    Баш вчера со другарка ми бевме да ископира нешто и успат застанавме пред еден бутик од излог да видиме што има.. На другарка ми и се завиѓа едно фустанче а мене еден комплетич и викам ај да ја викнеме продавачката да влеземе бидејќи таа не беше тука. Ја викнавме и она доаѓа до пред бутикот и нормално чекаме да отклучи и да влеземе..

Дур отклучуваше таа, на мене и другарка ми погледите ни беа свртени накај излогот и она ни вика: -Имате потреба да влагате у бутиков или можете и од излог да разгледате?? Jас и другарка ми вакви |( :o

Aј влеговме и она ја остава вратата отворена и остана на прагот.. Mене ми беше незгодно прашав само колку е комплетот и реков ај да идеме, да не досаѓаме.. Е сега, за инает не и го купувам неа, ќе најдам на друго место..

Само не знам, како очекува некој да и купува нешто ако не го види од блиску и не го проба? Сигурно нема од излог да го купам!! |(

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  11. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    ...па да знаеш колку крадат ќе го сфатиш и ова до некаде.
    Во бутик е малку потешко, ама јас кај што сум во парфимерија често наоѓам празни кутивчиња маскара, пудра, забележувам фалат лакчиња....па нормално дека мора да им гледам во раце цело време. Несакам ни јас ама...не секаде има камери.

Знам дека тебе ќе ти е незгодно зашто немаш во план да си ставиш нешто во џеб, ама јас незнам кои се тие што ставаат, не им пишува на чело, па мора да се влечкам по сите и да ги пратам што фаќаат и што прават :)

Секогаш гледајте ги работите од двете страни, не фаќајте се при срце.
    Ви објаснив и поназад зашто некои несакаат да раситнат. Разбирливо е

На Peperutka90 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.814
    Допаѓања:
    25.443
    Пред некој ден бев со дечко ми во еден бутик, ај да не го именувам, и одбра кошула што му се допаѓа и ајде сега да ја проба. Си влезе таму кај што се пробува,како ли се вика тоа :lol: и по некое време ме викна да видам како му стои,за мислење.. и се приближив до него,го анализирав и додека да му кажам мислење поминаа некои 30 секунди и девојката што работеше тука ми се обрати и ми рече: Девојко, не смееш да седиш тука, мораш настрана и подалеку,ајде тргни се.. :o
    Не знам какво правило е ова,што правев лошо со тоа што бев застаната блиску до тоа кај што се пробува(?)облекава уште не можам да сфатам,безврска..

13. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    Од такви не ми се влегува у бутик. Размрцани, нерасположени, мрачни, ко да си дошол да им згрешиш. |(

14. kikav

kikav Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    2.711
    Допаѓања:
    2.034
    најглупо нешто што ми е кога ке влезам во продавница е влегуваш и значи те мерат од глава до пети најмизерна работа

15. Eleonorastrumica

Eleonorastrumica Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2010
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    196
    Не само што те мерат од глава до петици,па кога ќе прашаш нешто посакпичко колку пари е вика па тоа е скапичко,си мислиш ја питувам а скапичко ли е или ја питувам колку пари е хехеххе,колку ми се смешни со тоа нивното,и после тебе обавезно оговарање за тебе како си облечена и демек е за тоа праша а се гледа колку пари има не може тоа да си го купи ,али никој уствари не знае колку имаш ти али тоа е проститалокот на некои продавачи,секој чест на исклучоците кои стварно ги има и кои не те изгледуваат и не те оговараат позади грб

16. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    2.553
    Најомилени ми се таквите продавачи посебно кога не ми е денот па да можам на нив да им ја истурам лутината иако со една за малку еднаш ќе се степав иако на крајот испадна дека и на двете не ни бил денот :D
    Инаку највеќе ме нервираат оние продавачки што ме следат низ цела продавница кога разгледувам е тие ми се смрт.

На anabel-a му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Sunday-Rose

Sunday-Rose Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    349
    Допаѓања:
    123
    Абе во некои продавници не влегувам то4но поради вакви фаци, мислам дека за да си продава4ка треба да си барем љубезна ако не друго, а во некои продавници влегувам оти мн ми се допаѓа односот на продава4ките...

18. macence85

macence85 Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2010
    Пораки:
    1.217
    Допаѓања:
    822
    Охоо ги нема овие другите, неарогантните, а од арогантните има на претек. Сите мои купувања почнуваат со добар ден и фала,пријатно, ама скоро сите завршуваат со Море ајде у ПМ, ако и се работи нека работи, ако не нека си оди дома, има луге кои молат за работа. :lol:

19. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
    Се имам и претходно изјаснето во темава дека страшно многу ме нервира арогантноста како особина кај продавачките. Они вртат очи, вртам и јас. :D

Во евроазија пред месец, два, влегувам со другарки и разгледувавме. И нели сеа се распоредени сегде
    продавачкиве низ просторијата и другака ми беше у соблекувална пробуваше нешто и јас да не дремам таму, отидов во тој делот кај што има накит, чевли итн итн. И разгледував новчаници, накит..
    И еден новчаник го поземав да го видам и таа што надгледува доаѓа ми го зема од раце и вика еве девојче сега ќе ти го однесам на каса, ми го зема од раце и стварно го однесе на каса. :o
    Јас почнав по неа да одам да викам, Извинете, не ми е за купување тоа, и дур ја стигнам таа замина на каса, го остави новчаникот и штрафта на другиот дел од евроазија замина. Бреј..
    Ова можда не може да се декларира како арогантност, ама крајно непријатно и некултурно од нејзина страна беше. Фората не можам да и ја сфатам.

Друга ситуација, пред некое време одам во трговски, небитно која продавничка и разгледував марами. И оп цената супер, марамата убава, си викам ќе си ја купам. Таа дотичната застанала позади мене и дреме. И добро јас ја земам таа што ја одбрав а на местото од кај што ја земав имаше уште неколку убави. И ја држам во рака, шетам со неа низ продавницата и си мислам а таа другата да ја земам, со се' ќе ми одговара. И ај одам да ја оставам таа марама и да си ја земам другата. И продавачкава ме гледа и ми вика: ,,Што правиш?'' (проследено со морничав и одбивен глас), јас се вртам и насмеана од 6-ка до 6-ка и викам ,,Се одлучив за другата'' и ме гледа накриво, врти очи и ми вика: ,,Па што бараше таа да ја земаш?'' И испушти еден здив у стилот Шо замара оваа.

И пред неколку месеци, поточно во зимата, кога бев да си купам штикли во трговски исто, влегувам во Х продавничка и пробувам. Точни ми беа, убави, се тоа, и ај ќе ги зеам си викам.
    Ги облекувам уште еднаш и таа ме гледа продавачката и ми вика нешто ...Ти девојче тежината си ја имаш. А пред и после тоа што рекла не можев да дослушнам се изнервирав многу. Почнав очи да и превртувам за малце што не и ги треснав штиклите од глава. Знам само уште минимум 5,6 пати ја спомна тежината!
    Па добро бе жено, сите имаме тежина. Што ти од воздух да не живееш?
    |(

20. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.975
    Лани во Грција, заборавив како се викаше гратчето. Беше мало, ништо посебно, и имаше 2-3 продавнички. Дека ние бевме сместени во близина на него, кога навечер немаше што да се прави, одевме до таму да прошетаме и слично.

Една вечер, во баш тие смотани 2-3 продавнички, забележав едно фустанче и ми се бендиса. За беља, затворено беше. И викам, ај добро,секако утре си одиме накај дома, ќе поминеме и до овде. Видов, отвораат после 9, си викам супер. Значи по нивно време пресметано, да нема забуни. :D

Стасуваме наредниот ден, саатот 15 за 10, продавничкава затворена. И гледам од другата страна на улицата една ми мафта. Нешто почна на грчки да ми зборува, кога виде дека не сме од таму, наместо нешто да се насмее или да проба да се разбереме, се намршти и си продолжи на грчки. Океј, може не знаеше англиски,ама секој може да каже јес/ноу или што ти знам. И ај се разбравме дека сакаме да влеземе....

Значи толку безобразно створење немав видено. Ај да дојдевме во 8 и пол па да чекавме, таа требало да си отвори уште пред 1 час што се вика. Го чистеше излогот со сапун и го минеше со тие за стакло, а ние ја чекавме надвор. Па и текна да мете. Па ѓубрето да го фрла. Не ми се веруваше, ја завлеков мајка ми да одиме :devil: ... ми вика мама, остај, чекавме 15тина минути, ќе почекаме, нека отвори, да не ти биде криво па после оти не си го пробала. И доброоо, отвори некако после добри 20-25 минути, па нејќеше бројче да ми даде, да сум си нашла сама... заради ИНАТ кој ме надвлеадеа, земав едно 5-6 работи да пробам, во гардароба само и ги превртев наопаку, и ги оставив на пултот и си испаднав без чао. :tmi: