Колку злоба има во некои луѓе, страшно. Повеќе би рекла дека има поарогантни муштерии отколку вработени во маркет. Кај работат за џабе плата па и да ги услужуваат муштериите нон стоп. АКо нешто не знам, ако нешто не можам да најдам, културно ќе ги прашам, ако нема, ќе ги поздравам и ќе влезам во друг маркет. @Meckicja убаво ти беше кога остана без работа, м?
Poentata na ovie razgovori e da vi se pokaze slika od vaseto odnesuvanje koe e krajno necovecno. Za edna sitnica koja moze i ne ve ogovarale, moze si zborele nesto megu sebe... Morate da se naucite na poniznost i tolerancija bidejki vasiot inaet ve pretvara vo vesterka. Zatoa e najpametno da se povlecete od ovaa tema sega za sega bidejki nikoj ne aplaudira na vaseto odvratno 'odmazduvanje'. Na kraj kraeva ako ne vi se dopagalo, ne odete veke tamu ili ke im kazete kako trebalo - i toa ne e sramota, da im kazete vo lice kako sto, a ne odma klevetenje ili drugi strasni raboti, bidejki se se vrakja se se plakja!
Znaci I drugi pravea poplaki od niv I ne se naucija I ne se naucija oti ne e vo red toa znaci ne samo jas a ako Vie trpete arogancija trpete vase si e ama sekoj ne trpe gi isklevetija I drugi siromasni luge sto istoto Im go pravea kako na mene oti Im gi brkaat musteriite na gazdite
Ti citas ili ne jas ne ostanav bez rab nikogas a ako na vas vi odgovara da ve ogovaraat trpete si arogancii I ne gi prijavuvajte kaj gazdite
И мене ме нервирале продавачки, па ќе излезам од маркетот ќе отидам во друг. Да одам да се карам да ги избркаат сериозно ни иам време ни нешо корист ќе имам.
Vie mnogu gi branete be niv izleda ste nekoj od niv I ste zasegnati mnogu sto narodot ve iskleveti na gazdite
Имаш пишано дека си останата без работа и зависиш од свекрва ти. Некои немаат свекрви за да ги издржуваат и затоа нее во ред да посакуваш на некој и местиш да остане без леб. Тоа ти се збори цело време.
Па што да правиме ако работат за џабе плата? Не им се виновни купувачите. Има продавачки што кога ќе им влезеш во маркет ни добро утро, ни повелете, ни пријатно, т.е. ќе те погледнат ко да си им убил некој член од фамилијата. Не клеветам јас,ама не ги правдајте демек земаат минималец и може да се однесуваат арогантно.
Точно дека има, секој ден се среќавам со такви. Затоа и сметам дека треба да се прават изненадни контроли за да се види кој како си ја работи работата. Но има некои вработени што се ептен фер и коректни а муштериите знаат ептен лошо да се однесуваат кон нив.
Ne Im bev samo jas nekni vleguvam I go gledam eden covek mnogu e siromasen covekot I istoto mu go napravile znaci ima tamu I ok vraboteni sto me usluzile kako sto treba ama na tie toa ne Im cini