Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Арогантни продавачки

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од prettygirl, 27 ноември 2009.

1. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    21.181
    Факт е дека на многу места продавачките ниту имаат општа култура,ниту пак се однесуваат професионално.
    Ниту знаат да поздрават,ниту да помогнат ако треба,а недај Боже во бутик да треба да ти дадат да пробаш,а да не купиш,готов си.

Пред муштерии продавачките не треба да си разговараат,да раскажуваат секојдневие или да ја оговараат претходната муштерика.
    Ниту пак да се ѕверат на секој што ќе влезе и да го меркаат од глава до пети и притоа да шепкаат.
    Купувачите не им се криви на вработените ниту за малите плати,ниту за работење без одмор,во недела и сл.
    Едноставно,на места кај што се вработени вакви ендемски видови избегнувам да одам,освен ако морам.

Бев и јас продавач,и ми доаѓаа секакви луѓе,ама секогаш сум била културна и насмеана,иако работев за минимална плата.
    И знаеа некогаш да се испонашаат,и по 100000 пати соблекував кукла САМО за да пробаат нешто,и барав броеви само за да видат колку е големо нештото,и проверував од илјада модели фармерки од кои има пример М број за да ми кажат фала многу ќе дојде ќерка ми за 3 дена па ќе проба,само јас сакав да видам од кои има,и уште многу вакви примери кои кога не ти е денот или се погодат се вакви истиот ден многу нервира,ама никогаш не сум дозволила да се извикам или да се изнамќорам на некого. Дали ќе вријам во себе или ќе го искоментирам кога ќе си отиде и кога ќе нема никој, е мој проблем,ама во никој случај не сум дозволила да приметат дека сум изнервирана.

Има арогантни продавачки,ама има и многу терсене муштерии |(
    Треба и двете страни да се контролираат и да имаат осет.

На awkey, PaLaVa, Vikktorr и 8 други им се допаѓа ова.
  2. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.309
    Допаѓања:
    19.657
    Работев во продавница за чевли, секој ден доаѓаше една жена ни добар ден ни ништо и буквално по 20 пара чевли пробуваше. И тоа едно по едно наместо да ми каже наеднаш да знам што да донесам она еден по еден пар, магацинот ни беше со многу скали и буквално горе доле цело време. Ќе ги испомешаше едвај ги средував ќе станеше ни пријатно ни ништо и излегуваше. Очигледно намерно го правеше тоа не знам зошто секаков народ има, ама јас не дозволив да види дека ме нервира напротив иако вриев и у магацин ја терав у три лепе со неа бев фина. Кога ќе ја видев дека доаѓа ми се темнеше иако знаев дека ништо нема да земе сепак ја услужував. Има и некој се расправаа со мене за цените скапо им било како божем јас цените ги ставам... многу терсене народ има ќе се изнервира нешто и се истресува на продавачките. А, има и продавачки кој не те рецкаат кога ќе влезеш во дуќан секакви има.

На mal.ecka, poi, thelittle17 и 7 други им се допаѓа ова.
  3. Annakrembanana

Annakrembanana Активен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2020
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    90
    Ама ти не трпиш озборување а се утепа од озборување тука, сто пати истото го кажа, напна. Ако тука вака напнуваш, па нејќам да знам во маркет што правиш... освен што клеветиш нели... 21 век ок

На thelittle17, tinka-mace, mode-kristina и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Neda997

Neda997 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    1.999
    Допаѓања:
    17.439
    @Meckicja како можеш да и кажеш на газдарицата такво нешто?

И јас одам во Здравец кога сум во Мк, и таму кај што печат леб стојат фрижидерите со кашкавал и сувомеснати работи, од кај да знаат они можеби таму си гледала си се мислела што да земеш, знаат они оти ти леб чекаш нели, цц..

На thelittle17, mode-kristina, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.591
    Допаѓања:
    40.020
    Е ова со чевливе баш ме потсети на случка пред некој ден.
    Влагаме во продавница, на крајот на улица кај Даре Џамбаз и гледавме некои модели. Ти и викаш добра вечер таа блее. Ај си викаш накурчена е од луѓе цел ден.
    И мајка ми зема еден да погледне сакаше да ги проба, а на нив си пишуваше дека се 600. Таа и вика на мајка ми, тие се 800. Ја прашувам а зошто пишува друга цена? ЗНАЧИ ЈАС ТИ КАЖУВАМ ДЕКА СЕ 800 И ТОА Е ТОА, ШО СЕА???
    И јас работам со луѓе и има денови кога имам 10000 проблеми, сум имала блиски во болница, а ваму ме напињаат за некоја бизарна работа, па никогаш не сум му се испонашала дрско на никого, нити би.
    Никој не ми е крив што поминувам низ што поминувам.

На thelittle17, noteforself, mode-kristina и 5 други им се допаѓа ова.
  6. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.202
    Jas izbrzav sé izviniv ama nez zasto se menuvat cesto prodavackite tamu se novi Ima ne e kako drugite marketi kade sto ne se menuvaat tolku cesto prodavackite

7. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.202
    Preeska stvarno se iznervirav od kasierkata na kam market vo strumica vlegovme so koleskata od rab da si pazaruvame I jas plastiv se si ja zemav mojata fiskalna smetka i si ja skenirav dodeka ja cekav koleskata da dojde na red koleskata da si go naplate toa sto go e pazaruvala I taa kasierka taka mi se iznavika sto sum cekala fiskalni smetki koga site si gi zemale a nema vrska jas ja cekav koleskata a ne fiskalni taka se iznervirav od ovas zena malku falese da ja oteram u pm

8. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.883
    Подобро арогантни отколку нападни досадни.

На Autumn Love му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.453
    Допаѓања:
    5.060
    Во парфимериите кога влегував пред короната, се лепеа продавачките за мене. Ме следеа, буквално во врат ми дишеа. На крај ќе купев и одма радосни, се тепаа која да наплати. Најверојатно добиваа процент од продаден производ или сум ги шармирал. :lol::$

10. "Zoki"

"Zoki" Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2016
    Пораки:
    1.032
    Допаѓања:
    9.127
    Тоа се вика услуга на ниво.
    Не гледам ароганција во пишаново:D

11. Компир Манџа

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.453
    Допаѓања:
    5.060
    За мене е лошо тоа да ми се лепат и да ме следат цело време, створува одбивност. :worried:
    Ако ми треба ќе ја викнам. :x

На Autumn Love му/ѝ се допаѓа ова.
  12. mode-kristina

mode-kristina Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2014
    Пораки:
    1.155
    Допаѓања:
    4.092
    И мене ме имаат следено по бутици, по парфимерии, ама имам слушано дека така им било наредено, а не дека сакаат да те следат. Во спротивно добивале откази. Плус, се краде на големо, посебно во поскапите продавници.

На Mikha4, Bezimenka90, "Zoki" и 2 други им се допаѓа ова.
  13. "Zoki"

"Zoki" Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2016
    Пораки:
    1.032
    Допаѓања:
    9.127
    За тебе е лошо ,за некој така сака.
    И на секој неможе да му угодат.
    Посебно под нашево поднебје.
    И како што кажа Моде Кристина...

На mode-kristina му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    5.434
    Исто и мене тоа многу ме нервира. Одма излегувам.
    Океј може стварно сакаат да помогнат, ама во најголем дел од случаите ни јас не знам што сакам и што барам, а и тоа го што рече - ако ми треба помош ќе побарам.

На Mikha4 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Компир Манџа

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.453
    Допаѓања:
    5.060
    Па тогаш оние пластичните детектори што се на секоја кутија од парфем и камерите за што служат? :?:
    Значи се вработувам во Космо, ми кажува менаџерот/шефот дека мора да се следат сите муштерии, колку нападно тоа да звучи и изгледа, а ако одбијам ме брка...:|

16. LovelyGirl3

LovelyGirl3 Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2013
    Пораки:
    1.365
    Допаѓања:
    10.477
    Не знам што се чудите, нема во сите продавници аларми, само во поголемите како Зара, Ваикики и сл. и таму никој не ве следи, ако ви треба помош вие ги барате продавачките и ќе ви помогнат.
    А да знаете и дека со аларми па има премногу кражби во ваквите,а камо ли без аларми. Ни камери ни ништо не помага,кој сака ќе најде начин да украде.
    И мене ме нервира некој кој ме следи и не можам на раат да си разгледам, ама ги разбирам не се лутам, сигурно така им е кажано.

Иначе, може и јас некогаш сум арогантна продавачка, ако на пример сум го здиплила цел реон и ќе дојде некој/а и цела маса ќе ми ја направи партал,ќе ми ја растури,дури ќе фрл аалишта на земја и на крај ќе ми рече "можеш да ми нјадеш број од ова?" Епа тогаш, од цела маса средена направена ко алишта во машина за перење ела сам/а сега најди си :) мојот труд пропаднат за 5 минути и така по цели денови извините ама само ради тоа што сте купувачи не ви дава за право алиштата да ги фрлате на сите страни а некој се окозил реонот да го здипли и среди.

И кога ќе видам во гардероба алишта фрлени на земја и газено на нив при соблекување, и уште ќе сака да и барам броеви па да и ги носам во гардероба при толкава продавница и не знам главата кај ми е, извини ама нема.

Кога ќе видам дека некој отворил маица од маса и ја вратил на место нормално дека и сама ќе прашам дали треба помош, бидејќи таквите купувачи се едвај 5%, а другите што газат алишта и фрлаат на земја и ги прават масите лом само затоа што можат и никој не смее да им каже ништо, е ако сте едни од нив не се жалите за лоша услуга.

Последна измена: 6 март 2021
    На sparklie, Luminary, Ugly Duckling и 6 други им се допаѓа ова.
  17. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.403
    И мене од такт ме вади кога ме следат. Тоа во ДМ најчесто. Ми создава чувство како да крадам и правам злодела. Воопшто не ми е пријатно. Има камери, има аларми и си го барам правото да пазарам на мир. Во ДМ не следат продавачките, туку обезбедувањето. Нека седи некој на камера цело време, има решение. И не се криви тие, туку самиот менаџмент, што не знае да се справи со кражби.
    Ама воопшто не сакам да ми дише некој на врат и да гледа што земам од полица. Приватност?!? Јок....Имам и реагирано на фејсбук за истото, едно време пазарев на мир, сега пак се влечат по мене.
    Исто во Џамбо ме нервира што не ми даваат да влезам со ранец. Ранецот мој е како нечива ташна, а со ташна макар и огромна може да влезеш. Што има да го оставам доле на рецепција, кога новчаник, телефон, клучеви носам во него. Еднаш го оставив, ама после си кажав што имам и секој пат истото, се расправам за да влезам. Логика, никаква, ако не гола да влезам.

На Luminary, Waverly Raven, Konfetka и 4 други им се допаѓа ова.
  18. Компир Манџа

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.453
    Допаѓања:
    5.060
    А ние муштериите платени ли сме за диплење на маици?
    И зошто ако не сакате да ви ги оставаат така на маса нездиплени, не си ја ставите цела роба на закачалки?
    Прво треба да имате количка со простор за закачалки, каде што пробаната роба можеме да ја оставиме таму, за да не ја фрламе по земја, а штом нема каде да ја оставиме, тогаш ќе се остави во соблекувалната на закачалка.

Сакам да кажам дека не сме ние виновни што ви ја газат гардеробата и ви стои на земја несредена и не сме ние тие што треба да ја диплиме и средуваме, има платени вработени за таа работа. 8)

На Elen4e_sonce му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.591
    Допаѓања:
    40.020
    Не се сложувам со ова.
    Ако сме муштерии не сме стока ваљда.
    На неколку места ми се случило да нема закачалка пред гардеробер и си ги враќам сама кај сум ги земала.
    Кога се здиплени така убаво, кога ги разгледувам ги диплам назад.
    Не дека мора да се дипли ама може да се припази кога се бара број, нема потреба како бесни волови да расфрламе.
    А фрлањето на земја и газење ми е дно.
    Не ми е работа тоа ама културата, воспитувањето и совеста не ми дозволуваат да се однесувам така.
    Вработените не ми се слуги, сепак и они се луѓе нели.
    Значи ок е, нема круната од глава да ни падне ако здиплиме маичка или кренеме парче облека.
    Chill people

На IRBBB, sparklie, bicycle и 17 други им се допаѓа ова.
  20. tinka-mace

tinka-mace Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    16.464
    Јас па секогаш која облека и да ја земам да ја разгледам ја враќам здиплена на место. Не ми паѓа круната и не сметам дека тоа е некоја многу голема работа. Исто така и тие работи што сум ги пробувала во гардероба а не ги купувам ги враќам на место од каде што сум ги земала. Тоа го правам најпрво бидејќи така сум навикната, не сакам да го оставам тоа и да го газат во гардероба па некој да го купи такво. Второ, мене ништо нема да ме чини да потрошам пола минута плус и да ја вратам облеката на место. :?:
    Да, продавачките земаат плата за тоа ама и они имаат душа, треба малку милост и почит да се покаже кон нив, некои муштерии се понашаат како стока, расфрлаат, буткаат цели рафтови за да си најдат бројче, а не размислуваат дека еден саат треба за да се нареди тоа пак. Ова најчесто се случува по големиве бутиви како Coton, Terranova, Waikiki, Zara...
    Ни фали култура кај народот, тоа е. ^_^

На Abel, IRBBB, GirlLove и 16 други им се допаѓа ова.