Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Арогантни продавачки

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од prettygirl, 27 ноември 2009.

1. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.982
    Допаѓања:
    59.651
    Смотана а картичката во рака за што сии ја дала да ја подржи?
    Како не им текнува јас незнам.
    Па уште му рекла на девојчето ти фалат пари.

На eliesaab, Angie1432, Luciferka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    2.688
    Допаѓања:
    7.062
    Што се праите на две ипол, кој ја сака работата у маркет? И грешка си, нема способни за работа повеќе, сите отидоа у Малта и Њемачка, наскоро нема ни да има кој да не услужи.

На Nikolina35 и Mnik им се допаѓа ова.
  3. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Грешка си. Доколку маркетот има обезбедување,обезбедувачот смее да врши претрес со тоа што потрошувачот сам ќе ја отвори торбата. Доколку одбие и се бунтува тогаш обезбедувањето повикува полиција.

Освен тоа секој маркет има камери,секоја потрошувач има право да побара преглед на камери. И секој потрошувач има право да побара разговор со менаџерот на маркетот.

Во случајот со членката не требала воопшто да дозволи касиерка да и прави претрес туку можела да побара разговор со менаџерот и полиција. Нема што да се отвораат туѓи торби и чанти касиерки и други вработени во маркетот,си има надлежни за тоа.

На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.
  4. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Законски касиерка не смее да и отвори торба, значи не смее ни да и ја пипне. Членката може тужба да и напише слободно на таа.
    Може да побара љубезно да и ја отвори,да види, да побара да ги изнесе работите од торбата надвор,но да и ја допира,вади сама - Не!

На Luciferka му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    2.688
    Допаѓања:
    7.062
    Јас не го знам законот, но кога влегувам во маркет читам предупредување и веројатно има причина зошто е тоа така. Кажав ѝ каде сум го прочитала. Не знам технички како се изведува таа проверка, веројатно нема да ѝ ги истресат работите на земја, ама ќе побараат да ги прегледаат.

6. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Ти кажувам да си знаеш чисто. И тоа што го пишала Луциферка е точно,но тоа е скроз отпосле ако веќе потрошувачот се бунтува и одбива да ја отвори торбата.

7. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    2.688
    Допаѓања:
    7.062
    Искрено, не би ми текнало да викам полиција и да идам на психијатар за да добијам некој денар обештешување, краток ми е животот. Особено па ако знам дека не сум земала ништо, јас би дозволила да ми брцаат во ташна пошто таму нема ништо битно :D

Последна измена: 17 октомври 2021
    На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  8. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.403
    Ме изреволтира твојот пост. Едно е да кажеш арогантна, друго дека е глупава. Во маркет никој не се вработил затоа што така му е убаво. Работат за викенд, прекувремено, редат, местат, наплаќаат и плус што трпат секаква клиентела за минимална плата. Грубо кажано, никој не сака да работи во маркет, ако има избор за друга работа.
    Нејзината работа е да наплати и да укаже ако има некакви нерегуларности во однос на плаќањето, а не да биде аниматор на нечие дете, впрочем истото може да го бараш во игротека. Со тоа што ти ја игнорираш, не значи дека и ти си покажала некаква култура.
    Оди на каса, наплати си што треба и терај си работа. Не дека ќерка ти ќе има трауми ако некој и каже дека и фалат 100 денари, така и функционира светот.
    Ако не укапирала дека веќе си и дала картица, не е нејзин проблем. Како што кажав, нејзината работа е да наплати, а не да се воодушевува и да анимира ако некое дете дошло со сопствени пари. Да земаат 30к, па да ти се насмевнат. Али ај, колку да се плука по нешто.

На hello-kitty.90, Noemi, Alanna и 43 други им се допаѓа ова.
  9. Ajronmen

Ajronmen Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2021
    Пораки:
    2.195
    Допаѓања:
    8.924
    Законски, пострашно е да те праша за пин на платежната картичка и ти да го кажеш на глас :D
    Па ете така сите функционираме...
    Проверка на ташна е гола вода у односн на барање на лични податоци и пин на картичка
    :D

На Luminary, Brpbrp, WildMk и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Епа тоа е Луциферка и нејзиното адвокатско истакнување,ептен го преувеличи постот. Реално и нема да дојде полиција за едно отворање на торба,а се може да се реши на фин начин.

11. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    2.688
    Допаѓања:
    7.062
    Е да, у право си. По институцииве и матични броеви се диктираат, не само пин од картица. Све има.

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    2.688
    Допаѓања:
    7.062
    Добро де, адвокат за паушал све ќе ти каже |(
    Него да, отпосле ми текна како што си пишала, истовремено изгледа ги пишувавме постовите, ај може камери нема да се мачат да прегледуваат, ама скоро и да нема маркет кој нема обезбедување, така што стварно не гледам драма некој да ми ѕирне во торба. Најбрзо и најбезболно е ваљда.

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    2.688
    Допаѓања:
    7.062
    Тоа е, очекувањата наши од другите луѓе се секогаш обратнопропорционални од очекувањата за сопствените зборови и дела. Толку драма за ништо. Најтажниот дел од постов е уствари "сакајте си ја работата".

На mode-kristina, christinnn, Nikolina35 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Luciferka

Luciferka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2020
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    1.741
    Претрес смее да врши исклучиво полициски службеник и никој друг освен лицето кога доброволно се согласува на тоа, но јас во таква ситуација би постапила како што пишав претходно и за такво нешто ќе сносат последеци и вработената во маркетот и одговорното лице.

15. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.403
    Ќе ја сакам, ако вложениот труд е еквивалентен на добиената плата. Една од најексплоатираните професии е токму работата во маркет.

На Mnik му/ѝ се допаѓа ова.
  16. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Прво претрес врши обезбедувач кој смее да фрли поглед во торбата и смее да побара да ги извади потрошувачот работите од торбата, додека полициски службеник доаѓа само во случај на одбиен обезбедувач,насилно отворање и бунтовање. Нема потреба да се преовеличува толку до психијатриска потврда и оштета за една торба.
    Ниту обезбедувачот ниту касиерката смеат да ја допираат торбата и да ја отвораат.

17. Bratot

Bratot Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    4.596
    Допаѓања:
    15.926
    Жената работи на каса и должна е да ја наплати сумата за производите, а не да го трпи хирот на ќерка ти и твојот, и уште згора на се глупава била, каков безобразлук бе, не е глупава таа шо си ја работи работата ти си глупавата и сте заслужиле да ве набркаат од маркетот па потоа пак воодушевувај се.

На Noemi, Indiegurl, Stephen Amell и 16 други им се допаѓа ова.
  18. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    2.688
    Допаѓања:
    7.062
    Услужните дејности важат за најтешки да, ама има многу логично објаснување зошто е така. Пошто луѓето, односно ние сме ептен терсене. Само нејќеме да си признаеме.

19. Luciferka

Luciferka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2020
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    1.741
    Смее ама само ако му дозволиш доброволно. Но зошто би му дозволила такво нешто кога те засрамиле и знаеш дека ништо не си украла кога можеш ти нив да ги засрамиш и да лапнеш оштета.

20. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Обврска е на потрошувачот да отвори торба на барање на обезбедувачот. Тоа ти го кажувам постови наназад.