Арогантни продавачки

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од prettygirl, 27 ноември 2009.

1. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.985
    Допаѓања:
    59.657
    Смотана а картичката во рака за што сии ја дала да ја подржи?
    Како не им текнува јас незнам.
    Па уште му рекла на девојчето ти фалат пари.

На eliesaab, Angie1432, Luciferka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    3.561
    Допаѓања:
    8.924
    Што се праите на две ипол, кој ја сака работата у маркет? И грешка си, нема способни за работа повеќе, сите отидоа у Малта и Њемачка, наскоро нема ни да има кој да не услужи.

На Nikolina35 и Mnik им се допаѓа ова.
  3. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    Грешка си. Доколку маркетот има обезбедување,обезбедувачот смее да врши претрес со тоа што потрошувачот сам ќе ја отвори торбата. Доколку одбие и се бунтува тогаш обезбедувањето повикува полиција.

Освен тоа секој маркет има камери,секоја потрошувач има право да побара преглед на камери. И секој потрошувач има право да побара разговор со менаџерот на маркетот.

Во случајот со членката не требала воопшто да дозволи касиерка да и прави претрес туку можела да побара разговор со менаџерот и полиција. Нема што да се отвораат туѓи торби и чанти касиерки и други вработени во маркетот,си има надлежни за тоа.

На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.
  4. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    Законски касиерка не смее да и отвори торба, значи не смее ни да и ја пипне. Членката може тужба да и напише слободно на таа.
    Може да побара љубезно да и ја отвори,да види, да побара да ги изнесе работите од торбата надвор,но да и ја допира,вади сама - Не!

На Luciferka му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    3.561
    Допаѓања:
    8.924
    Јас не го знам законот, но кога влегувам во маркет читам предупредување и веројатно има причина зошто е тоа така. Кажав ѝ каде сум го прочитала. Не знам технички како се изведува таа проверка, веројатно нема да ѝ ги истресат работите на земја, ама ќе побараат да ги прегледаат.

6. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    Ти кажувам да си знаеш чисто. И тоа што го пишала Луциферка е точно,но тоа е скроз отпосле ако веќе потрошувачот се бунтува и одбива да ја отвори торбата.

7. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    3.561
    Допаѓања:
    8.924
    Искрено, не би ми текнало да викам полиција и да идам на психијатар за да добијам некој денар обештешување, краток ми е животот. Особено па ако знам дека не сум земала ништо, јас би дозволила да ми брцаат во ташна пошто таму нема ништо битно :D

Последна измена: 17 октомври 2021
    На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  8. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.404
    Ме изреволтира твојот пост. Едно е да кажеш арогантна, друго дека е глупава. Во маркет никој не се вработил затоа што така му е убаво. Работат за викенд, прекувремено, редат, местат, наплаќаат и плус што трпат секаква клиентела за минимална плата. Грубо кажано, никој не сака да работи во маркет, ако има избор за друга работа.
    Нејзината работа е да наплати и да укаже ако има некакви нерегуларности во однос на плаќањето, а не да биде аниматор на нечие дете, впрочем истото може да го бараш во игротека. Со тоа што ти ја игнорираш, не значи дека и ти си покажала некаква култура.
    Оди на каса, наплати си што треба и терај си работа. Не дека ќерка ти ќе има трауми ако некој и каже дека и фалат 100 денари, така и функционира светот.
    Ако не укапирала дека веќе си и дала картица, не е нејзин проблем. Како што кажав, нејзината работа е да наплати, а не да се воодушевува и да анимира ако некое дете дошло со сопствени пари. Да земаат 30к, па да ти се насмевнат. Али ај, колку да се плука по нешто.

На hello-kitty.90, Noemi, Alanna и 43 други им се допаѓа ова.
  9. Ajronmen

Ajronmen Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2021
    Пораки:
    2.222
    Допаѓања:
    9.046
    Законски, пострашно е да те праша за пин на платежната картичка и ти да го кажеш на глас :D
    Па ете така сите функционираме...
    Проверка на ташна е гола вода у односн на барање на лични податоци и пин на картичка
    :D

На Luminary, Brpbrp, WildMk и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    Епа тоа е Луциферка и нејзиното адвокатско истакнување,ептен го преувеличи постот. Реално и нема да дојде полиција за едно отворање на торба,а се може да се реши на фин начин.

11. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    3.561
    Допаѓања:
    8.924
    Е да, у право си. По институцииве и матични броеви се диктираат, не само пин од картица. Све има.

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    3.561
    Допаѓања:
    8.924
    Добро де, адвокат за паушал све ќе ти каже |(
    Него да, отпосле ми текна како што си пишала, истовремено изгледа ги пишувавме постовите, ај може камери нема да се мачат да прегледуваат, ама скоро и да нема маркет кој нема обезбедување, така што стварно не гледам драма некој да ми ѕирне во торба. Најбрзо и најбезболно е ваљда.

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    3.561
    Допаѓања:
    8.924
    Тоа е, очекувањата наши од другите луѓе се секогаш обратнопропорционални од очекувањата за сопствените зборови и дела. Толку драма за ништо. Најтажниот дел од постов е уствари "сакајте си ја работата".

На mode-kristina, christinnn, Nikolina35 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Luciferka

Luciferka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2020
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    1.742
    Претрес смее да врши исклучиво полициски службеник и никој друг освен лицето кога доброволно се согласува на тоа, но јас во таква ситуација би постапила како што пишав претходно и за такво нешто ќе сносат последеци и вработената во маркетот и одговорното лице.

15. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.404
    Ќе ја сакам, ако вложениот труд е еквивалентен на добиената плата. Една од најексплоатираните професии е токму работата во маркет.

На Mnik му/ѝ се допаѓа ова.
  16. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    Прво претрес врши обезбедувач кој смее да фрли поглед во торбата и смее да побара да ги извади потрошувачот работите од торбата, додека полициски службеник доаѓа само во случај на одбиен обезбедувач,насилно отворање и бунтовање. Нема потреба да се преовеличува толку до психијатриска потврда и оштета за една торба.
    Ниту обезбедувачот ниту касиерката смеат да ја допираат торбата и да ја отвораат.

17. Bratot

Bratot Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    4.880
    Допаѓања:
    16.820
    Жената работи на каса и должна е да ја наплати сумата за производите, а не да го трпи хирот на ќерка ти и твојот, и уште згора на се глупава била, каков безобразлук бе, не е глупава таа шо си ја работи работата ти си глупавата и сте заслужиле да ве набркаат од маркетот па потоа пак воодушевувај се.

На Noemi, Indiegurl, Stephen Amell и 16 други им се допаѓа ова.
  18. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    3.561
    Допаѓања:
    8.924
    Услужните дејности важат за најтешки да, ама има многу логично објаснување зошто е така. Пошто луѓето, односно ние сме ептен терсене. Само нејќеме да си признаеме.

19. Luciferka

Luciferka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2020
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    1.742
    Смее ама само ако му дозволиш доброволно. Но зошто би му дозволила такво нешто кога те засрамиле и знаеш дека ништо не си украла кога можеш ти нив да ги засрамиш и да лапнеш оштета.

20. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    Обврска е на потрошувачот да отвори торба на барање на обезбедувачот. Тоа ти го кажувам постови наназад.