Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Арогантни продавачки

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од prettygirl, 27 ноември 2009.

1. Need for Speed

Need for Speed Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2021
    Пораки:
    560
    Допаѓања:
    1.081
    Postoi edno zlatno pravilo koj sekoj menadzer treba da go znae ako saka uspesen biznis a toa e deka musterijata e sekogas vo pravo.

Moze da bide i otkacen musterija sto saka drami i preuvelicuvanje no kasierkata i nadredenite se dolzni da mu se izvinat ako musterijata ima poplaki.

На Meckicja и Cka им се допаѓа ова.
  2. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    20.029
    Пишуваш: не читаш, и кажав. Она ме изигнорира. Ја мрзеше и да слуша.

А ова ти е од првиот пост:

На cresa-jagoda, Harper, ElenaOfRivendell и 5 други им се допаѓа ова.
  3. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.082
    Допаѓања:
    134.848
    Јас не се испонашав пред моето дете, тука кажувам.
    И да сум несалан, незина работа е да ме услужи најдобро што може. Она ќе заспиеше на каса. Не знае да сфати, нејзин проблем. Затоа е таму кај што е.

На Need for Speed и Meckicja им се допаѓа ова.
  4. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.591
    Допаѓања:
    40.020
    Во ДМ во ГТЦ мене и другарка не запреа на ВЛЕЗ. Кај алармот нели, ние влегуваме, а едни излегуваа.
    И продавачката не запре нас, а не нив :D

На gjoker4e, Meckicja и Hellobeautiful им се допаѓа ова.
  5. Bratot

Bratot Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    4.596
    Допаѓања:
    15.927
    Ама ти вака напорна изгледа хоби ти е да ги реметиш касиерките и продавачките низ маркети, а!?
    И кај ти се погодиле бе никој да нечинат од шефови до вработени, пак тие дури и подарок ти пратиле наместо фино лепо да те набркале од објектот. :)

Последна измена: 17 октомври 2021
    На mssuniquee, Alanna, cresa-jagoda и 20 други им се допаѓа ова.
  6. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.591
    Допаѓања:
    40.020
    Ау. За твоето кралско потекло е испод части да се работи на каса.

На Unread, Alanna, cresa-jagoda и 18 други им се допаѓа ова.
  7. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    2.688
    Допаѓања:
    7.062
    Ама те услужила најдобро што може, ама имаш високи критериуми бе Чка, ништо не е доволно добро за тебе, само идеш по маркети и влагаш у конфликти. Ѝ се спиело, па што. Жив човек. Му се спие, му се јаде, му се моча, му се збори, му се пие кафе. Ти што работиш? Странки како се задоволни од тебе?

На Alanna, cresa-jagoda, Harper и 9 други им се допаѓа ова.
  8. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    2.688
    Допаѓања:
    7.062
    Затоа јас многу сакам селф-сервис систем ко Америкине. Фино лепо, испазарувај, сам све најди си, напрај си, искуцај си, па ќе видиме колку долги ќе бидат редовите на селф-сервис каса. Има жртви секој ден да има :D

На cresa-jagoda, ElenaOfRivendell, mode-kristina и 8 други им се допаѓа ова.
  9. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
    А бе македонска работа, не бива ако не се издереш на келнер, касиерка и сл.
    Нема човек што не мрази арогантни продавачки и нема човек што нејќе да е услужен.
    Ама па има такви луѓе што мислат дека свет ротира околу нив и треба да им се чита мисли. Кој работел во секаква услужна дејност, знае.
    Кој не работел мисли таму само глупи работат.
    Не дека платата ти е толку поразувачка, а дете имаш дома за гледање, не дека шефови ти се понашаат, не дека јадеш на пауза што побрзо од на нозе, сигурно си глупа штом не си екстра расположена.
    Па уште ако се дрзззнеееее да не ми го разгалува детето како што јас го разгалувам :o KAREN MODE
    I WANT TO TALK TO YOUR MANAGER

Аххх бе, по филмови заебанции прават за ова.
    Ќе речам пак нешто што го имам по сто пати речено
    На се повеќето млади, не им се парите мотив за бегање за странство туку менталитет.
    Колку само да знаете возрасни вработени плачат секој ден од вакво понашање на муштерии.
    Не знаете.
    Само толку ќе кажам. Пресилна реакција ако некој те погледнел на криво. Страшно

На cresa-jagoda, Indiegurl, Estranged и 35 други им се допаѓа ова.
  10. Ajronmen

Ajronmen Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2021
    Пораки:
    2.195
    Допаѓања:
    8.924
    Луѓе работат по две смени, по две работи.
    Во продавниците на каса честопати работат повеќе од 8 часа, односно прекувремено.
    Let's face it, не сме на каса за пријатели да си правиме.
    Не зимаат плата за да не забавуваат и да ни се смешкаат.
    Едвај се платени за она веќе што го прават.
    Се друго е на добра воља, односно ако има сила. Секако љубезно треба да се понашаат двете страни.
    А за директна продажба, да, ок, треба да има и set of skills за да му го направи филмот на муштеријата за да купи.
    Ама не е фер да се очекува такви ствари од работник на каса, што дневно услужува неколку илјади луѓе

На Ladybug98, cresa-jagoda, Indiegurl и 18 други им се допаѓа ова.
  11. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.403
    И кога крадат се секогаш во право? Тоа правило важи за високо цивилизирани земји, каде постои нормален однос меѓу продавач и муштерија, а не да се расправаш или да вреѓаш некого за неговата интелектуалност оти не ти било д'н.
    Работата на една касиерка е да ви наплати за она што сте го купиле, ни помалце ни повеќе. Ради такви напорни муштерии, се такви какви што се. Најтешка работа во светот е работа со луѓе, крај.
    Ако не си задоволен, ќе се обратиш на повисоко ниво, т.е менаџмент. Доколку и таму не наидеш на разбирање, секогаш постои пазарна инспекција, која верувале или не, одлично и функционално работи.
    Туку кога веќе навредувате некого, не сте нешто поразлични од оној на кој се однесува вашата навреда. Цивилизираноста и културата запира во истиот момент кога влегуваш во конфликт.

На cresa-jagoda, Harper, Idedemja и 8 други им се допаѓа ова.
  12. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    14.422
    Ма и 50.000 ден плата да земам, мојата работа како касиерка е да вршам наплата, не да терам мераци и филмови на мајки и деца.

На Ladybug98, cresa-jagoda, Indiegurl и 29 други им се допаѓа ова.
  13. Luciferka

Luciferka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2020
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    1.741
    Ти можеш да побараш што сакаш исто како што сака и комшиката да побара да ми ја провери торбата Но мое право е дали јас ќе ти одговорам позитивно на твоето барање, ако јас одбијам немаш право ни да и се доближиш на ташната без судски налог.
    Мислам дека сега ме разбра што сакам да ти кажам.
    Без согласнот на сопственикот на ташната без судски налог немаш право ништо да тресиш.

14. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.329
    Ова мене лично би ми било вознемирувачко без разлика девојки биле или мажи.
    Општо ми е непријатно некој да ме чепка, да треба да тргам облека за вакви ствари.
    Ми се има слично случено да им се активира аларм и стварно имав пудра АМА купена од друг дм. Па само ташна отворив, видоа пудрата велам не е од тука, проверете камери, ќе чекам еве. И ај се набедивме некако дека не е украдена.
    Е интересното беше што алармот свиреше и кога влегов и касиерката што примети не реагираше тогаш, туку кога излегував.
    Ама ајде, си отидов после, ништо немаше да добијам со карање, тужби и остали ствари.

Последна измена: 17 октомври 2021
    На mode-kristina и Hellobeautiful им се допаѓа ова.
  15. Need for Speed

Need for Speed Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2021
    Пораки:
    560
    Допаѓања:
    1.081
    https://winthecustomer.com/4-reasons-customer-always-right/

16. @Zaljubena

@Zaljubena Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2020
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    335
    Што направила толку лошо касиерката за да ја избркаат?

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  17. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.778
    Допаѓања:
    53.169

(y)(y):clap::clap:

На Idedemja, Кена Рис, mode-kristina и 3 други им се допаѓа ова.
  18. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Сношти у Стружанка се деси нешто.
    На врата пишува еден по еден да влегува,а внатре четири души плус две продавачки. И мајка ми се изнервира не дека и беше нешто работа, отвора врата и вика “Ќе ви викнам инспекција, што е ова по четири души” и им затвори врата.
    Арно ама јас надвор како што стојам ја гледам таа внатре што е од потрошувач во Стружанка,ја гледам во очи. Мислеше дека нема да ја откријам што и мисли на мајка ми и сакаше да ја нападне вербално. Отворам врата јас и викам: “Немој да си се осмелила тоа што си намислила,те читам како букварче” и ја затворив вратата. Таа ја извади маската и ми вика “Што?” и сакаше да ја мавне со ќеса мајка ми и се дере и вика “Викнете,ако сте храбри”.
    Јас и покажав среден прст,со простак не вреди да се расправаш, она ми возвраќа “Толку ти е културата” на што и возвраќам “За тебе толку ми е,толку вредиш”.
    Јас и мајка ми си заминавме,она продолжи да кажува нешто,не ја ни слушам.

Ако дојдеше до тепачка, ќе викнев полиција.

19. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Ги мешаш лончињата не е така. Имам право да спречам да заминеш од маркетот без да ја исполниш обврската кон мене, во истиот момент имам право да викнам полиција.

20. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    2.688
    Допаѓања:
    7.062
    Се начекале со Чка, шо се десило :D

На cresa-jagoda, Luna91, ElenaOfRivendell и 4 други им се допаѓа ова.