Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Арогантни продавачки

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од prettygirl, 27 ноември 2009.

1. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    2.688
    Допаѓања:
    7.062
    У маркет низ кој поминуваш ти, трава не никнуе. :D
    Или тролаш у виду заната, или треба да размислиш за психолошка помош некаква, имаш деца. Може си многу оптеретена дома, па идеш по маркети за да ја истураш лутината на продавачки.

На cresa-jagoda, Youknow, Ljubova и 9 други им се допаѓа ова.
  2. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    14.422
    Што ви е бе луѓе??? :o

На naturally, spacegirl92, sparklie и 42 други им се допаѓа ова.
  3. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    2.688
    Допаѓања:
    7.062
    Затоа секогаш има незадоволни страни, или вработениот или корисникот/муштеријата. А менаџерите обично увек имаат гастритис и чир на желудник од стрес. Наместо сите да повнимаваме малце како се однесуваме и да не очекуваме нереални работи од другата страна.

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  4. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Епа избори идат сите надркани.

Пред два дена у дм, ја барам спреј за лице а тие ми нудат мицерални води. И викам “Ама не ме разбирате, ви барам спреј на Novexpert” и гуглам да отворам слика, и она ми го дава со превртени очи.

Со што заслужив да ми го даде така и јас би сакала да знам.

5. Ugly Duckling

Ugly Duckling Форумски идол

Се зачлени на:
    16 август 2018
    Пораки:
    3.610
    Допаѓања:
    43.171
    На темата, ме интересира што се случува во ситуација ако те претресат и не најдат ништо? Срамот си го изел пред сите, па уште некој познат ако има...
    Ти ќе си чист, ама другите нема да го знаат тоа.
    Дефинитивно нема полошо од аларм на аеродром и во продавница, ко криминалец и дилер се осеќам секогаш. :rofl:

На mal.ecka, Idedemja, Nikolina35 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    14.422
    Извини, наменето беше за нив, ама Бога ми и за вас… :x

На GoldLeo, cresa-jagoda, Estranged и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    2.688
    Допаѓања:
    7.062
    Затоа ќе покажеш фискална сметка и ќе знаат со сигурност дека не си ја украла туку си ја купила. И затоа постојат оние кутии на влезовите, што не е купено од тој маркет да се остави таму. Постојат начини, не е квантна физика. Ако хипотетички си ја украла пудрата, а не подлежиш на проверка, тогаш кој ќе ја надомести штетата? Вработените поради пропуст. Тоа не е океј.

На cresa-jagoda и gjoker4e им се допаѓа ова.
  8. Luciferka

Luciferka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2020
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    1.741
    Немаш никакво право да спречиш никого да излези од каде сака бидејќи противправно и без судски налог го лишуваш од слобода и му го ограничуваш правото на слободно движење.

9. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Јас кажав дека не и беше работа на мајка ми и дека таа ја начна работата со тоа колку души да се внатре,ама и бројот на заразени расте.
    Да не направеше потег со ќесата со намера да ја мавне немаше да и покажам среден прст,а вака си го заслужи.

10. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Имам во маркетот каде што сум задолжена за работа. Доста се инаетиш,седни читај закони.

11. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.046
    Допаѓања:
    2.528
    Мене па ме нервираат онлине продавачите, на културен начин замолив една он-лине страна доколку не е проблем да ми ги слика чевлите кои сакав да ги порачам и ми вратија порака наша слика е, а се гледаше дека сликата не е нивна, не ми е јасно каде купуваме без да видиме во живо па уште им се тешко да сликаат?

12. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.329
    Ја носев во ранец зашто мала пудра беше, а и не, во дм немаат во сите такви за оставање, фискалната ја имав фрлено.
    А ако не сум грешка, во дм кога купуваш, на каса го инактивираат алармот или го тргаат тоа делчето на производот.
    Башка касиерката се правеше наудрена дека не го чула алармот кога сум влегла.
    Освен тоа, не знам што ставаат камери ако за ништо не им служат.
    Нека ме проверат, не е проблем, ама нека не се прават и наудрени ако претходно чуле аларм или имаат камери. Мене тоа ме изнервира.

13. Принцезичка1

Принцезичка1 Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2016
    Пораки:
    1.064
    Допаѓања:
    5.399
    Сериозно постојат луѓе што мислат дека продавачките се глупи и сиромашни:o?Сериозно(facepalm)?Во 21 век 2021 година такво размислување:worried:?
    Знаете само колку голем број од продавачките се 20 годишни девојки кои додека студираат на факултет работат за да се независни.Можеби нивните родители земаат плата од 1.000е, а децата си водат нивни живот.
    Можеби истите продавачки за кои мислите дека се глупи и сиромашни се попаметни и побогати од вас.
    Работното место во многу случаеви не го одредува статусот на работникот.
    Дури и да се глупави и сиромашни вие го немате тој луксуз некого да навредувате.

На spacegirl92, cresa-jagoda, mal.ecka и 19 други им се допаѓа ова.
  14. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Ја да кажам, досега не сум имала лошо искуство со продавачки, повеќе со келнерки се гледаме попреку.Има некоја маја, се некои неуслужливи ми се погаѓаат.А во продавница, влагам, барам што ми треба, зимам и си искачам.Не перцепирам никој, секогаш им викам здраво, чао, фала, сакам да сум културна, гледам да не почнам прва, мада досега не сум имала потреба, секогаш влагам расположена и насмеана во дуќан.
    Едни само кај мене во маалската трафика ме нервираат, бидејќи ги фрлаат производите (цигарите) како куче да сум.
    Им викаш ,,добар ден Винстон ХС плаво" ти ја фрла кутијата, им викаш фала чао, и ни чао не ти вика.Како он да купува од мене не ја од него,Еднаш и ја така му ги фрлив парите, чим така правиме.
    Не викам дека треба на црвено перниче да ми ја даде кутијата али не мора да ја фрла

На Abel, Mnik и Need for Speed им се допаѓа ова.
  15. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    2.688
    Допаѓања:
    7.062
    Ова нема никаква смисла. Или грешно си го толкуваш законот или знаеш за некоја дупка која ја користиш да си ги браниш клиентите лопови, стварно трета опција нема. Во маркет, продавница и слично, не интервенира во прв ред полицијата, туку друг орган. Исто и во банка, ако влезам да крадам, прво обезбедување, па полиција. Ако украдам нешто од супермаркет и тврдам дека не сум украла ништо, обезбедување не смее да ме чепка и мора да ме пушти на слобода пошто не смее да ме лишува од слобода, значи ај ем фри ту го? Не е ни чудо што ниту еден лопов не е фатен досега. Добро работите правници.

На gjoker4e, Just.do.it и asdas им се допаѓа ова.
  16. Luciferka

Luciferka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2020
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    1.741
    Читам и ги знам законите, немој да да манипулирај со муштериите и да си даваш права што ги немаш и со тоа да му ги одземаш правата на муштериите.

17. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Блефира. Сега ги користи адвокатските финти.

18. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Да не е обратно?
    Ниту манипулирам, работам по закон.
    Само таму каде што работам за одбивање на обезбедувач за проверка на торба и за бунтување се плаќа дебело. Во Мкд тебе ќе те бараат да им читаш блефирања.

19. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    2.688
    Допаѓања:
    7.062
    Тука може, не се лутам јас воопшто. Ама на суд тешко ќе упали тоа, впрочем така се заработуваат паушали. Башка у денешно време ретко кој нема адвокат, а и да немаш адвокат, некои работи се просто бесмислени.

20. Luciferka

Luciferka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2020
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    1.741
    Јас одлично ги познавам законите и дупките во него, затоа немој да си даваш за право да ми продаваш магла и да ги манипулираш твоите клиенти со што му ги кршиш нивните основни човекови права.

На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.