Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Арогантни продавачки

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од prettygirl, 27 ноември 2009.

1. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.028
    Допаѓања:
    36.335
    Не знам дали разбрав убаво кога свиреше аларм во H&M ама на жената и рекоа да го тргне новчаникот на страна и само ташната да ја помине низ тоа за да видат дали ќе свири дека уствари заради некои картички од банка некогаш свиреле алармите. Знае некој нешто повеќе? Бидејќи и јас не сум сигурна, така слушнав ама не сум сигурна дали сум слушнала убаво па ме интересираше дали има логика и дали може да е навистина вистина. :D
    Значи не е дека се расипани таму некаде каде што имаше некој пишано да ги поправат, еве и во странство за џабе свират и купувачот се враќа сам на каса без некој да трча по него без да се срами и слични глупости.

2. S.W.A.G

S.W.A.G Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    8.913
    Да и јас така знам. Во Германија на девојка пред мене и се случи истото го кажаа дека е од некои картички

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  3. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.254
    Допаѓања:
    72.709

Да, има логика, и мене еднаш во ДМ ме натераа да извадам паричник и да поминам. А и на работа кај што одам, се куцаме со картички и секогаш ни велеа да ја вадиме картичката кога се куцаме, пошо апаратчето читало и кодови од картичките за наплата.

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Idedemja

Idedemja Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2020
    Пораки:
    3.176
    Допаѓања:
    43.104
    Иста ситуација со апаратчето за евиденција на работа, затоа картичките за куцање на врат на околувратник и го поминуваме. За тоа дека се штеловани по дуќаниве да можат да учитуваат картички можно е. Ама па често и се случува во брзање при наплата да не отстранат се, пример на кутиите од козметичи производи тоа пластичното залепено делче и да писка при излез. Нема ништо срамно да писне, ехее колку пискаат по дуќаниве сензорите за се. Ќе си се објасниш убаво и ќе се разберете, па кој ме гледал и зошто гајле ми е.
    Мене на аеродром скоро секогаш ми писка и сега да се притресувам дали ме мислат за криминалец, дилер на дрога, свашта. Во светот секој си брка своја работа и никому не му е гајле за другиот, освен ако тоа што другиот го прави му наштетува на секој друг, пример не дај боже носи пиштол, писка и некој прави инцидент, е тогаш и те како се се менува наоколу. Се е можно во овој луд свет, ама правење од мува слон зошто пискал сензорот во дм и проверка во магацин до соблекување како што прочитав е за никаде или ако ви писне демек сите гледале дека божем сте украле нешто, како не.

На cresa-jagoda, noteforself, eliesaab и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Уживаш да испревртуваш,ние никого не мавнавме ниту имавме намера. Да беше за мајка ти вака да ја мавне некоја не знам дали ќе беше мирна баш.
    И е квинс,бар англиски научи ко што треба.

6. Ajronmen

Ajronmen Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2021
    Пораки:
    2.195
    Допаѓања:
    8.924
    По таа логика и квинс не е англиски збор
    Можеби мислиш на queens?

I'm just passing through
    Goodbye

На butterfly6223, Waverly Raven, Cookie21 и 2 други им се допаѓа ова.
  7. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.224
    Допаѓања:
    13.091
    Единственото реално мислење.

На Anemona и Ljubova им се допаѓа ова.
  8. Tih-ana

Tih-ana Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2020
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    239
    Битно нешто да се дешава , зашто да не се тепаме, немојте така :drunk::tmi:

На Just.do.it му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.591
    Допаѓања:
    40.021
    Од Зегин почнаа многу да ми идат на живци.
    Секогаш кога барам нешто, ако го нема тоа, ми нудат замени кои не се ич исти, ни слични со тоа што сум го барала. И некако навредени се кога ќе одбиеш.
    Нема везе. Пред некој ден ја пратив мајка ми да ми земе носко, додаток за правосмукалка. И нагласив стриктно него и никако она што се влече со уста да не зима.
    Ајде, отиде женава и ми ѕвони. Вика немаат носко ама имаат исто од др фирма. И викам дали е за правосмукалка и ја слушам девојката таму вика да абе исто е со носко. Пак и викам на мајка ми, да не е такво што се влече со уста, она ја прашува, девојката вика не, не абе исто е со носко.
    Мајка ми доаѓа, гледам ми носи аспиратпрче за влечење со уста.
    Идам да го вратам, ми вика аа сменивме смени сега пред 5 минути, ќе мора да дојдеш утре да ти вратиме пари, сега немаме во каса. Ок.
    Утре таа ми вика ама ова многу го купуваат. Ок, викам јас не го сакам. Ама многу им одговара на другите. Викам супер, мене не ми одговара.
    Вика што ќе земеш друго за овие пари.
    Не сакам замена, сакам да ми вратите пари. Ама не, мора нешто да земеш, еве витамин ц и што уште да ти дадам?
    Не сакам ништо, врати пари. И таква навредена, ми ги тупка парите на пулт.

На Dr.Zzz, Madrugada и mal.ecka им се допаѓа ова.
  10. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    1.751
    Допаѓања:
    3.613
    Исто и јас за Зегин имам забележано дека во последно многу напнуваат за плус производи да им купиш. Далеку од тоа дека тоа е ароганција, можеби се на процент се обидуваат да заработат повеќе но лично како купувач ми смета кога некој ќе ми напне за лек кој не ми треба само колку да се продаде нешто. Губат клиенти само.

На Dr.Zzz, VDT2906 и nevermet18 им се допаѓа ова.
  11. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    2.688
    Допаѓања:
    7.062
    За ова си во право, во Зегин некои чудни манири користат за да продаваат и така се вреѓаат ако не направиш како тие што сакаат. Не знам дали учат од својот газда или мораат така да прават бидејќи се принудени. Ама па затоа не сум им влегла не памтам од кога.

12. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    13.204
    Од зегин исто само негативни искуства имам. Еднаш отидов, барам такви и такви апчиња за подобрување за крвта и дека се брзав не ни погледнав дека ми ставила сосема други во кесето, а не ми ни кажа дека ги немаат тие. Не знаат едно здраво и повели да кажат, чекаат ти сам да им кажеш што ти треба и често си зборат на телефон, а клиентите исто како да не се тука. И тоа буквално истото искуство во секој Зегин.
    Во некои продавници ми се случило да влезам, да пробам нешто и да не го бендисам и нареден пат кога отидам продавачката е лута мислеш од џебот сум и` извадила пари.

13. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.131
    Јас само да ви кажам доколку не знаете, бидејќи е исплатливо доста, пазарете си во Еурофарм, со клуб картичката собирате поени и на секои три месеца имате ваучер во пари со кој што зимате што сакате, особено ако сте со бебе се собира доста, кога беше синко мал имав ваучер и по 1300, па не е малце, кој ти ги дава :) , а цените по аптеките се исти, дури некои работи сум забележала поевтини се во Еурофарм.

На Indiegurl, Brpbrp, VDT2906 и 7 други им се допаѓа ова.
  14. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.202
    Zdr sakam da prasam kako bi postapile vie da na raftot ima edna cena na kasa druga cena ova veke dva pati mi se slucuva vo zito market vo strumica sto vo vakov slucaj

15. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.368
    Допаѓања:
    126.296
    За ова им имам пишано на маркети приватна порака на нивните ФБ профили.

На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    16.462
    Ако си сигурна дека има друга цена на рафтот, а ти е наплатено по сосема друга цена реагирај одма на каса и врати го производот.

17. Idedemja

Idedemja Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2020
    Пораки:
    3.176
    Допаѓања:
    43.104
    Ако немам доволно пари во мене го враќам на рафт и ќе им кажам да си ја коригираат цената они ќе знаат зошто, хараат многу инспекции. Мене ми се има случено ситуација на рафт пониска цена на каса повисока, продавачката се јавува на прогремерите и овие и викаат вратени се старите повисоки цен им завршила акцијата. И со колешката пред мене велат еј пред тебе искуцавме по пониска ама ете таква ти била среќата ги вратиле цените. Исто ми се случило на рафт повисока цена и ми наплаќа пониска цена и јас прашувам да не грешно искуцала па да е во минус после да провери цена ама не таа е пониската па иде да си ја смени на рафт. Тоа со акциите викенд, неделни, месечни многу прави збрки, ама нивно е да имаат точни цени на рафт, а не е секогаш така.

18. Luciferka

Luciferka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2020
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    1.741
    Во тој случај имате право право да барате а маркетот обврска да ви наплати по цената која што стои на рафтот.
    Доколу не постапат така треба да пријавите во пазарна инспекција.

На cresa-jagoda и Meckicja им се допаѓа ова.
  19. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.385
    Допаѓања:
    12.758
    Денеска во bubble tea во east gate, го замолив продавачот уште еднаш да ми повтори какви сирупи нудат, а тој ми возврати со “реприза у недела”. :|

Браво, многу креативно. :clap:

На spacegirl92, mariz, raww и 9 други им се допаѓа ова.
  20. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.500
    Продавачка на каса со висок тон ми се обраќа: ,,Ти требаше да ми кажеш дека производот е намален за да го наплатам по таа цена, од каде јас да знам дека е намален?!"

I mean, баш тоа ти е работа или грешам јас нешто тука? (facepalm)

На Осе, piksooki, Indiegurl и 9 други им се допаѓа ова.