Арогантни продавачки

Discussion in 'Општи дискусии' started by prettygirl, Nov 27, 2009.

1. Lavender4

Lavender4 Истакнат член

Пред 1-2 год. Влагам да си купам медицинска униформа- scrubs за вежби и ѝ викам на продавачката добар ден ми треба медицинска униформа и ми возвраќа и шо да напраам ја сеа? И ја викам молам? И оваа вика се шалам бе па ти :drunk: и нормално не влегов таму повеќе:D се шалам бе вика хахахаха wtf:clap:

2. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Шаим се (facepalm)

3. franca

franca Популарен член

Пред некој ден отидов до аптека (не би да именувам која) да купам клистир за чистење, влегувам, беше продавачката и уште едно девојче исто вработена стоеше позади неа и прашувам дали имате клистир за чистење на дебелото црево? Девојчево позади се изнасмеа, не ми е јасно зашто ваквите работи се исмеваат?

Cosmic Girl, FridaodaMk and elimkd like this.
  4. Youknow

Youknow Популарен член

Zatoa sto sme nepismena nacija. Jas da sum ne bi kupila od tamu. Imas eden kup apteki

5. Tea678

Tea678 Популарен член

Сигурно не видела колку тешки и навидум неповрзани болести се јавуваат како резултат на неправилно функционирање и нечисто дебело црево па такви гримаси направила, во нормални држави истата треба да те упати како се користи, не би да именувам каде ама другарка што ми имаше кажувано, дека продавачката и се понудила сама да ја посочи како правилно се користи апаратот од а до ш, многу сме заостаната земја.

Осе, Meckicja, GirlVolley and 2 others like this.
  6. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

Може за друго се насмеала.

7. forumce

forumce Форумски идол

Тоа не е продавачка, туку фармацевтски техничар или фармацевт.

8. Youknow

Youknow Популарен член

Abe toa e aj da ne velam so... bez razlika sto prodava,zavisna e od musteriite.

Just.do.it likes this.
  9. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Продавачите и продавачките во Артурс во ГТЦ(особено) да намалат со ароганција и дрско однесување, навистина не им прилега, особено за годините. Да беше маалска продавница ќе разберев, ама очигледно толку им делиле, за жал. :smirk:

awkey, Meckicja, noteforself and 4 others like this.
  10. Indiegurl

Indiegurl Популарен член

Да ги пофалам продавачките у Шатци. Секој, ама баш секој пат кога сум влегла се однесувале арогантно.
    Особено во продавницата на Партизанска. Намерно бираат кучки за продавачи или?
    На друго место никаде не сум искусила до тој степен да се однесуваат, само во Шатци:^)

11. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Удри и клоца и бегај.
    @Waverly Raven исто и ти.

12. Indiegurl

Indiegurl Популарен член

Дефинитивно најдобар совет тука:rofl::rofl::rofl:

GirlRose and Guns N` Roses like this.
  13. Black girl

Black girl Форумски идол

Па мислат дека работат кој знае каде па и ти :D Прости.
    Инаку, јас еднаш имам влезено таму и никогаш повеќе, дрскост на ниво.

Indiegurl likes this.
  14. Компир Манџа

Мене тие во Сити Мол во тоа карши Пандора, секогаш кога ќе влезам ми се лепат на мене, ко муви на ла*но.
    Мене тоа ме гуши и се чувствувам непријатно.
    Да бев женско и јас ќе и удрев клоца и ќе бегав, ама после никој нема да ја погледне во г'з. ;(

Meckicja and Indiegurl like this.
  15. Indiegurl

Indiegurl Популарен член

Сите одма се лепат, да.
    Или кога има уште еден клиент не ти обрнуваат внимание. Сеа онлајн само си нарачувам. Пијавици.

16. Компир Манџа

Им даваат процент за продажба. Затоа се тепаат кој да ти продаде.

Meckicja, Indiegurl and mal.ecka like this.
  17. franca

franca Популарен член

Бев да сменам производ што не одговара и да ми вратат пари, каков поглед добив од продавачката како од џеб да ги вади тие пари, уште ми се обраќа со тон, иди таму на каса! Ако има пари ќе ти вратиме! Ако не, дојди покасно ок?! Идам на каса, антипатичен лик левел не знам, што бе не одговараат? Како ти одговараа тогаш? Викам не ги зимав за мене, а што е тоа важно кога имам право, ниту оштетени ги вратив ниту нешто ова ми се случи во продавница во ист гејт и генерално многу некултурни продавачи имаат вработено не ми е ова прв пат ваков однос спрема купувач.

18. ElenaBUTTERFLY

ElenaBUTTERFLY Истакнат член

Во населбата каде што јас живеам,има едно малечко продавниче,ама има баш буквално се што ти е потребно.И таму има една продавачка стара,ама буквално како намќор е.Ако одиш чувствувам во продавницата зошто одиш...хахахахахаха многу ми е смешна

19. Cosmic Girl

Cosmic Girl Популарен член

Двапати по ред, во два различни дена, на касата во КАМ во ГТЦ во подрумот, истата продавачка се однесуваше многу лошо со муштериите, срам ме фати што бев сведок.
    Првиот пат се искара со еден човек зошто и дал 500 денари за производ од 30 денари, немате ли 100-ки? Човекот љубезно и рече, немам -такви банкноти ми даде банкоматот, не даваше 100-ки. Кога почна да меле како не е точно, и таа вадела од банкомат имало стотки, само тој сигурно не знаел како да куцне на него и да побара?! не бе он е глуп, ти си паметна! Дрска до крај. Човекот ништо не и прозбори. Јас неможев да ќутам ко него, ме фати инат, само и реков, не е така има банкомати што не даваат да извадиш 100-ки. Си заќуте. И вистина има некои не даваат мали суми, ако ти се погодило баш на таков да вадиш..Ама и да не е така, не е должен муштеријата да ти носи ситно, без разлика за која сума купил, нејзино е да си има ситно во касата за кусур. Ова никогаш не им влага у глава. Уште и глуп го направи, неписмен пред полн маркет.
    Наредниот пат една жена сакаше да ја сторнира сметката зошто нешто враќаше од купените производи, ама сакаше и да ја задржи фискалната сметка дека голема сума, да ја скенирала. Продавачкава место да и објасни убаво и со фино дека неможе така, почна да се расправа и да и крева тон, синќир е луда женава. И на крај и рече ааа па неможам јас со вакви, еве ќе ви ја викнам шефицата па објаснете се со неа. Женава вика па сакам да ја викнеш, викни ја. Шефицата дојде и тивко, без галама се разбраа со муштериката.
    Некои луѓе не се за некоја професија, само тоа можам да заклучам..

20. Компир Манџа

Во Тинекс има многу арогантни касиерки. Со една се испокарав, лом се направив пред 20 души. Секако, по нејзина кривица/незнаење.

Maci1012 and Meckicja like this.