Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Арогантни продавачки

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од prettygirl, 27 ноември 2009.

1. Maca Macka

Maca Macka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2022
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.909
    Неколку пати ми се има случено постари особи да ми побараат помош во врска со банкомат. Исто и често ми се случува во маркет нешто да е на повисок рафт па да не можат да го стигнат, рок на траење да прочитам, каде стои одреден артикл и слично. Ни на крај памет не ми текнало дека тоа не е моја работа.
    И тоа што човекот побарал помош од тебе не значи дека вработените не си ја бркаат работата.

На Abel, NoirSerpentine, naturally и 5 други им се допаѓа ова.
  2. AneSk

AneSk Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2010
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    1.188
    Јас многу непријатно се почувствував во ДМ. Еден период мм го масирав со муабетот ќе одам од ДМ да си купам ова, она итн. Еден ден му пукна филмот ми дава 2000 денари и ми вика оди конечно во ДМ и куписи што сакаш. Јас пресреќна патиките на мене и одам во ДМ си влегов си земав корпа и почнав од рафт на рафт да си гледам да си читам по производите небаре дете во игротека пресреќна и тоа што ми се допаѓаше си земав. Кога едно време де едната продавачка де друга продавачка мислам сите што беа на смена дојдоа да ме прашаат да не треба помош па и тој како обезбедување што беше како ме следеше како криминалец да бев, јас стојам читам декларација он нагоре надоле во секој ред се движеше по мене.
    Толку неубаво се почувствував корпата со производи на каса ја оставив и само на таа и реков ви благодарам на услугата и си отидов.
    Си влегов во Веро- Џамбо си земав козметика што си сакав и си отидов.

На buba4e89, Meckicja, Leucadia и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Leucadia

Leucadia Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2022
    Пораки:
    299
    Допаѓања:
    520
    Ептен проста работа, шо да речам не знам. Можно е да ги крадат, но и на толкави цени , верувај се е поскапо во дм уште на нос ти висат. Тој од обезбедување плус, пред тебе зад тебе, само зјапање. И се поти целиот. :puke:
    Тоа продавачките само за на рафтот со шминки ти помагаат, демек, устави му е гајле нив шо ти ќе купиш. Ако било шо прашаш за другите производи, кај има шо има, не сакаат ни да те упатат. Камо во Веро да имаше повеќе козметика па од таму сите да си купат.

На Meckicja и AneSk им се допаѓа ова.
  4. Ta-mara

Ta-mara Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2019
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    345
    Сите продавници и продавачки ми се еднакво одвратни каде што висат буквално зад врат, идат по тебе, уште малце и да влезат во гардероба, стружанка би ги издвоила, имаше многу гужва, сакав да разгледам раб за мало дете, не ми е јасно зашто не ги изложат сите тие работи некако а не вработената да извади 100 раб за да видиме што нудат па да ги враќа и уште капак на се е човек да каже не ми се свиѓа ништо и фаци да прават, од овие причини повеќе во вакви продавници не влегувам.

5. AneSk

AneSk Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2010
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    1.188
    Јас знам дека има личности што одат со таа намера да украдат нешто, и дека продавачките си плаќаат за минуси. Ама да ти висат на врат па и тој обезбедувањето во некој филм влезен ( мислам дека сите што работат како обезбедување гледаат многу филмови и се однесуваат ко кузнае што се )
    Многу непријатно се чувствуваш од таков пристап и однесување.
    Не дека кузнае што купував фарба за коса, шампон, маска за коса, стикче и други основни работи. Ама мерак ми беше од ДМ да си купам, од нивното однесување затоа веќе не влегувам таму основни работи за лична хигиена има и во Тинекс, Веро и други маркети.
    Како и да е ми се скрши филмот за ДМ.

На Indiegurl и Leucadia им се допаѓа ова.
  6. Leucadia

Leucadia Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2022
    Пораки:
    299
    Допаѓања:
    520
    За другите бизниси. Јас сум за некој да ми помогни, ако се разбира во тоа шо го работи, ем јас задоволна на крај ем таа задоволна шо продала.
    Не ми смета до толку. Ми смета некој шо врска нема шо продава, тебе те сили да купиш, не се ни труди да го пронајдиш тоа шо го сакаш. Ми смета да влезам некаде па ни здраво, повели нема да слушнам. Јас кога излегувам купувам, не се шпартам по дуќани секој ден, за да разгледувам.
    Има и такви шо тоа шетање ги исполнува. Но шопингот за да биди успешен и да осетиш задоволство треба на крајот и да си купиш нешто, не само да се шибаш без потреба, пробуваш сто работи и да не купиш е срамота. Ако не тогаш, па барем купи на следно одење, шо ги малтретираш продавачките за џабе.
    А ми смета многу кога некаде уште од врата те гледаат како потенцијален арамија, ужас. А не знаат дека ти уствари можеш да му направиш добар промет.

7. violetblue

violetblue Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    1.838
    Допаѓања:
    5.584
    Не знам што толку лошо има во ова навистина. Виделе дека подолго време си таму те прашале да не ти треба помош за нешто. Ги гледаат и нив на камери дали услужуваат или не, исто и обезбедувањето, тоа му е работа. Особен ако се само 2-3 во дм секогаш околу тебе е обезбедувањето. Можеби така им е кажано, ги гледаат на камери и си ја работат работата. Пример во дм ист гејт секогаш е гужва и обезбедувањето претежно стои на вратите, додека пак во дм џамбо претежно обезбедувањето е кај парфемите и рафтовите на лореал, и другите шминки. И да оди по мене нека оди, сеедно ми е, тоа му е работа, јас си терам по што сум дојдена дури не ги ни перцепирам, ако ме прашат за помош им велам дека не ми треба и тоа е тоа.

На NoirSerpentine, Daniela93, baguf4e и 5 други им се допаѓа ова.
  8. _feminka_

_feminka_ Активен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2021
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    46
    Во случајот ти лошо си постапила, ако ти пречеле си можела едноставно да си одиш.

9. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.592
    Допаѓања:
    40.022
    Ќе ти паднеше круната од глава ако му објаснеше, па трагедија

На FridaodaMk, baguf4e и Feminka22 им се допаѓа ова.
  10. AneSk

AneSk Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2010
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    1.188
    Во ред е тоа да ти понудат помош без разлика дали бараш или не бараш помош. И се согласувам дека и обезбедувањето си има своја цел, ама непријатно е на некого да му дишиш во врат и цело време да го следиш од рафт на рафт. Па колку и да не обрнуваш внимание на нивното однесување сепак чувствуваш тензија и напнатост во тебе и непријатно се чувствуваш.

На Leucadia му/ѝ се допаѓа ова.
  11. AneSk

AneSk Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2010
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    1.188
    Јас си отидов и корпата ја оставив на каса. Си купив тоа што ми требаше во друг маркет.

12. Orchidea

Orchidea Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2017
    Пораки:
    1.223
    Допаѓања:
    2.527
    И ти исто како и јас во мојот случај - криви сме :D селективно овде :smirk:

13. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.390
    Допаѓања:
    126.464
    Непријатно, ама работа му е.
    И не е само во ДМ така.
    И во маркет ако така прави обезбедувањето нема ли да влезеш?
    Ако ти се свиѓа нешто, влези, купи.Не го гледај тој.
    За почеток, ако ти е опција иди со уште некој.Другарка или маж ти.
    Ќе си зборите и нема да го перцепираш обезбедувачот.

На NoirSerpentine му/ѝ се допаѓа ова.
  14. _feminka_

_feminka_ Активен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2021
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    46
    Те разбрав. Туку дека си им ја лупнала корпата на каса и си отишла.

15. AneSk

AneSk Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2010
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    1.188
    А од што ти заклучи дека јас сум им ја лупнала корпата на каса???
    Ако ти имаш навика да лупаш извини јас немам таква навика. Едноставно само ја оставив и се заблагодарив на услугата и си отидов !!

А ти мислиш дека прв пат влегувам некаде па за почеток другарка или сопругот да го носам па и уште муабети да си терам.
    А ти како би се чувствувал ако некој ти дише во врат и по тебе оди без разлика дали си во маркет или друга продавница ???

16. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.390
    Допаѓања:
    126.464
    Чувствувала.Женско сум, ми пишува.
    Навикнав, не ми сметаат.Работа им е.
    Не напаѓај.Совет ти дадов за да не осеќаш непријатност.

17. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.592
    Допаѓања:
    40.022
    Не му е работа да демне зад грб.
    Најглуп момент во трговија е вака, кога идат по муштерии. И не е оправдување "се задржала". Ако сака некој да краде, ќе украде и ќе искочи, не ќе чита декларации.
    Јас одма искачам кога вака ме следат, не е мој проблем што им крадат

На Indiegurl, Waverly Raven, Konfetka и 5 други им се допаѓа ова.
  18. AneSk

AneSk Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2010
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    1.188
    Ок извини за персирањето.
    Јас се согласувам дека си имаат своја цел во работењето. Но јас во оваа тема си го кажав тоа што за мене е непријатно доживување. Јасс лично се почувствував непријатно, глупо и понижувачки.
    Не е единствен маркет, си одиш на друго место и си купуваш што ти треба.
    Еве на пример за Зегин има доста коментари јас лично секогаш сум купувала тоа што сум барала не ми се случило да ми понудат нешто друго.
    Сите имаме различни доживувања без разлика дали е маркет, бутик или аптека.

На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.202
    I jas ednas se osetiv neprijatno vo dm ovde vo strumica ja prasuvam edna tamu sto redi na raftovite kade Im stoi medot I mi vika nie imame samo organski med I vikam pa gospogo jas I organski med baram jas na moeto dete davam se od organsko proizvodstvo

20. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.533
    Допаѓања:
    21.334
    А што, 10 души ако има у продавницата, сите вработени ќе ги ангажираат за секого посебно да има да следат?:drunk:

На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.