Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Арогантни продавачки

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од prettygirl, 27 ноември 2009.

1. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.202
    Golem del se naterani od gazdite I od sefovite da gi pratat musteriite jas bev eden den na probna rab vo eden market I seficata mi rece da odam koga ima guzva po musteriite I posle toa ja odbiv rab ama zdrastveni pricini

2. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.105
    Допаѓања:
    26.965
    Што врска има ова со арогантни продавачки? :drunk:
    Што се нема да прочита човек.

На mssuniquee, Daniela93, buba4e89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. _feminka_

_feminka_ Активен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2021
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    46
    Погрешно се изразив,извини.
    Јас не би постапила така.

Последна измена: 24 март 2022
  4. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.202
    Neprijatno e oti ona e dolzna da mi pokaze samo kade stoe medot a ne da mi kazuva kakov med nosat I oti e skap

5. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.655
    Допаѓања:
    39.447
    Искрено првпат читам дека ве следеле луѓе во дм, јас кога ќе влезам се заборавам и никогаш не ми дошле да ме препрашуваат.

На cresa-jagoda и theowndemon им се допаѓа ова.
  6. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.776
    Допаѓања:
    169.493
    ДМ обезбедувањето си има рута во која се движи, секош иста. Ако си на та "рута" можи да добиеш впечаток дека те прати. Барем Битола ова имам забележано. :D А продавачки, сем кај шминките, немом да најдам ни ко ќе ми требат. :rofl: Ама општо за други продавници, често то му е наложено од страна на газди. А вистина е непријатно. Ама ако сакат да задржат работа јбг, прат ко шо му се вели. А дека е непријатно - е непријатно. Оти обично сакам да разгледам и то прај побрзо да завршам и нешто да пропуштам.

За Зегин забелешките се посмеав пошто имам работено таму и знам од прва рака како е. :wasntme: Буквално имавме тренинг на "продавање" покрај тренинг за апчиња така да супер сте ги фатиле забелешките. :rofl: Замените мора да се соодветни шо ќе ти ги понуди ама не смеј да се напни и кара. Ако се напни и кара за да ти продај нешто - пријави. Исто замените од увозите се поевтини, ако ви нуди нешто поскапо веројатно ви заменва за нешто "подобро" ама веројатно не со ист состав. То треба да ви го предложи према правилникот ама не смеј да го предложи ко директна замена. Директна замена по состав мора да е иста. А покрај директна замена ако ти нуди нешто + то е нормално нудење нешто +. И најчесто е поефтина ( пример последно германиум земав, ге132 е ~1100/лента, голд со ист состав и зегински увоз е ~800/лента). Имам забележано дека не пробват да заменат ако му кажиш дирек шо фирма сакаш или дека доктор така ти рекол. Барем мојот локален Зегин и ваљда оти се знајме покрај сите гафој шо ги имам напраено таму. А во аптеката кај шо одев на тренинг дефинитивно ги имаше типојте шо ги опишвате. Екс шефицата for one беше најнапната. А за пробиотик шо спомна некоја дека аптекарката претпоставила дека ќе земиш, со антибиотик мора. Пропуст е на многу доктори шо заборават да дат/ препорачат да земиш и аптекар ко последен слој "заштита" мора да ти го предложи инаку ќе е и пропуст на негова страна ( иако се согласувам дека не е пријатно одма да се фати за провенот без да те праша и да ти објасни уствари оти со антибиотик мора пробиотик). И многу често луѓе се бунат ко доктор не ми рече, и то е жално. Оти не можам да опишам колку е важен. За добро на вашиот втор мозок - цревата и добрите бактерии со кои сме во синергија, земајте си пробиотик. И ако ви требат типс енд трикс како да помините низ Зегин сопките - пишете ми. :D :rofl:

Последна измена: 25 март 2022
    На Waverly Raven, sweet-cherry, Ole.grbeva и 6 други им се допаѓа ова.
  7. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.857
    Допаѓања:
    13.479
    Абе се е ок тоа, но чудно ми е, читајќи по темава, се тебе ти се случува да ти се арогантни продавачките.

На mode-kristina, Angie1432, VDT2906 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Прво не му е работа на обезбедувачот да те демнее, да ти виси над глава. Работа му е само да надгледува без приметно односно да не се почувствуваш непријатно. Ако е за крадење има камери задолжени, обезбедувачот може само да спречи но не и да те претресува. Може да побара да ја испразниш торбата но не и да те претресува лично.

9. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.559
    Допаѓања:
    12.803
    Мене еднаш обезбедувањето во ДМ ми рече "Заврши со школо за денес, па дојде да се нашминкаш тука?", толку незгодно во животот не ми паднало.. Јесте да јас сум ситна градба и слаба, личам како средношколец, ама никогаш не ми паднало на памет да одам после школо дури и кога одев во школо и да се шминкам во некоја продавница.. Не знам што гледав тогаш, пудра излеа на раката ставав од тестерите да пробам нијанса..

На mssuniquee, Waverly Raven и Konfetka им се допаѓа ова.
  10. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.559
    Допаѓања:
    12.803
    Можеби им личиш дека имаш пари по облеката, па затоа.. Кажи што носиш на тебе кога одиш во ДМ, да знаеме и ние да носиме за да не одат обезбедувањето и продавачките по нас..

11. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Нареден пат кажи му дека тоа не е негова работа и нека си ја гледа својата работа.
    Стварно мислат дека ако се обезбедување Бог за муда го фатиле,си има правила и норми за сѐ.

На нина122, Feminka22 и Meckicja им се допаѓа ова.
  12. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    12.727
    Мене ми се случи слична ситуација во ДМ со обезбедувањето. Кога купувам нов шампон/купка/млеко за тело/лосион имам навика да го отворам капачето доколку не е запечатено и да помирисам дали ми се допаѓа или не. Во една прилика обезбедувањето ми се развика дека ќе мора да го купам тоа шо сум го отворил бидејќи не било веќе употребливо и исправно за продажба. :drunk:

На Meckicja и Feminka22 им се допаѓа ова.
  13. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.559
    Допаѓања:
    12.803
    Стварно претеруваат, особено тие во Веро Јамбо, и во ГТЦ.. Зашто не стават тестери за мирисање како што има кај шминките, во мало шишенце од тој шампон и да можат луѓето да мириснат, како да го купам ако не мириснам, еднаш земав на балеа шампон од праска, мирисаше како повратено.. Разбирливо ми е за скапи парфеми да реагираат, ама за шампон од 78 денари, да го купувам затоа што сум го отворила капачето и сум го мириснала..

На Feminka22 и Meckicja им се допаѓа ова.
  14. Isaac

Isaac Истакнат член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    117
    Во тинекс кај летница охрид едно старче се врти околу муштериите и прави муабет со нив,ако не му вратат се лути и ги оговара
    Изгубен случај
    Сешто те гази македонијо
    Тинекс немаат контакт по меил да им објаснам каков лик вработиле

На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Indiegurl

Indiegurl Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    1.817
    Допаѓања:
    6.306
    Број имаат.

На Isaac му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Isaac

Isaac Истакнат член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    117
    Се снајдов,пријавено е.

На Indiegurl му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Indiegurl

Indiegurl Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    1.817
    Допаѓања:
    6.306
    Е така 8)
    Не толерираме веќе невоспитани старци. Можам со години да трубам на темава .

На Isaac и Feminka22 им се допаѓа ова.
  18. Isaac

Isaac Истакнат член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    117
    Немаат само продавачите лоши денови, имаме и ние муштериите.И мене не ми растат на дрво парите што ги оставам кај нив во продавница

На buba4e89, Just.do.it, Meckicja и 3 други им се допаѓа ова.
  19. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    25.006
    Идам у Стокомак, со бебе у летна количка. Не е многу голема, скоро колку мене. Исто ко да одиме двајца, еден зад друг. Пред да влезам у маркетов, ѕирнав внатре да видам дали има луѓе, зш реално тесни им се маркетите, не сакам ни да правам гужва, ни да заглавам во гужва. Имаше двајца на каса во ред и тројца низ рафтовите. Супер си викам, нема да сметам, комотно може да се разминуваме.
    Влагам, направив некои си 10 чекори и една од вработените редеше роба, ме виде, тргна некаде да иде и на цел гласна рече: "Со колички за бебиња влагаат бе, имаат ли памет веќе?! Изгледа немаат!".
    И само си свртев и си излегов. Немам намера да трошам од времето да превоспитувам. Ама ќе видиме кој има памет, а кој нема. Само се надевам дека од дирекција ќе ме ислушаат.

Искрено, свесна сум дека им се тесни маркетите. Ама во моментот беше речиси празен. И имаше нормално простор за разминување.
    Као демек треба да си го врзам детето надвор пред маркет и да испазарам? Или ако немам кој да ми го причува, нема пазарење? На пензионерине им бранат да влагаат со количкине за пазарење?

Пак ќе кажам, јасно ми е дека маркетот е потесен, ама типката немаше ни лице лично да ми се обрати, да ми укаже нормално, културно.

Последна измена: 4 јуни 2022
    На MeowMeow, Mr. Scratch, buba4e89 и 11 други им се допаѓа ова.
  20. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.857
    Допаѓања:
    13.479
    Не знам зошто си премолчела во моментот. Нека си се однесува така по дома.

На buba4e89, cresa-jagoda и Maca Macka им се допаѓа ова.