Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Арогантни продавачки

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од prettygirl, 27 ноември 2009.

1. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.502
    Допаѓања:
    21.154
    Епа не знам како одбивање да вратиш кусур од 19 денари ќе им ја покачи платата. А може и муштеријата имал срање ден на работа, па дали е океј да биде безобразен?
    Безобразност од ниеден човек на ниедна позиција не прифаќам. И докторите не им е сјајно и дали ако ми утне дијагноза треба да речам - па ок бе, не му е лесно, не е крив?
    Ретко ми се случило еве да наидам на некултурни продавачи, ама кога било, немало апсолутно никакво оправдување за однесувањето. Не реагира на алармот кога влегов, ама изреагира кога излегов и едвај се докажав оти не сум крадец.
    А за проверување пари, од око за да ја познаеш треба стварно да е утната парата. Во банка на машини ги проверуваат :)
    А ова во Зегин што ти туткаат друг лек можат некого да доведат до опасност ама океј, не се они криви.

На Konfetka, Meckicja, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.831
    Допаѓања:
    23.488
    Што има врска ако ви проверуваат пари? Едноставно, некаде е процедура. Не го сфаќајте толку лично. (facepalm)

На NoirSerpentine, izabela.nik и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  3. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.502
    Допаѓања:
    21.154
    Тоа што џабе ќе ја провери кога така не се проверува пара, од око:D
    И може ќе ѝ се причини фалсификат е, а не е.

4. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.831
    Допаѓања:
    23.488
    Можеби така имаат кажано и таква е процедурата, и мене ми имаат проверувано 2000ки на различни места од око, значи не измислуваат различни продавачки од ќејф.

На Ajronmen, izabela.nik и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  5. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.502
    Допаѓања:
    21.154
    Имам блиски во банка што работат и треба или стварно добро искуство да имаш за да препознаеш или во машина. Од око и јас знам, ама ако работиш треба да си сигурен.

6. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.053
    Допаѓања:
    225.388
    Во дувлото ЗАРА во Ист гејт, ај што немаат општа култура од здраво/чао, туку и комплексите на најјако пуштени. Кој од кој се од еден до последен.
    Некој да ги потсети дека од муштериите зимаат плата и дека не се на модна писта, туку на работа, односно зад каса и тука се за НАС, а не ние за нив. Све неписмено и глупо.
    ГОЛЕМО НЕ за Зара.

На Waverly Raven, elimkd, Meckicja и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.360
    Допаѓања:
    126.244
    Во тамошната Зара кога бев само машки продавач ми се виде ок.

На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.
  8. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.053
    Допаѓања:
    225.388
    Предпоследен пат коа бев едно девојче бутна наочари типот на каса не моеше да одолее а да не преврти очи, ко да он савршен не може тоа да му се случи.
    Пред тоа, ист таков арогантен побитно му беше шминката да не му е расипана неголи што редица имаше на каса.
    Пред тој, типот на јајца газеше у стилу 'саше си замислува на златно славејче си пее' и -се извинувам да прашам скроз го изигнорира, ко за лепота (која ја немаше) да е ПОКАНЕТ а не да работи..

На PollyPocket, Meckicja и nextredstyle им се допаѓа ова.
  9. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.360
    Допаѓања:
    126.244
    Верувам.
    Барем за цените што ги имаат дуќаниве треба да покажат некаква услужливост, ама изгледа тешко им е. :D

На LiliBoz му/ѝ се допаѓа ова.
  10. izabela.nik

izabela.nik Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2013
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    6.112
    А веројатно сакате продавачките да бидат не дотерани па да им се смеете како се несредени и умирисани на пот зошто по осум саати се движат. Смета ако е дотерана? Сигурно не е во минич облечена. Дрес код има во државните фирми а треба да има и секаде. И истиот да се почитува. Дали ви смета ако банкарката се замислува дека е на модна писта?
    Со ниски примања кои им стигнуваат за да се прехранат и облечат и уште изгледа сте им љубоморни.

На Nikolina35 и Bebac им се допаѓа ова.
  11. izabela.nik

Се зачлени на:
    20 април 2013
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    6.112
    Слушам коментари од типот многу убаво им било на продавачките. Тоа некој што ни ден не поминал во трговија.
    Кој сака нека повели огласи за продавачи има секој ден.
    Во контекст на стратегијата за штедење енергија со што во потполност се согласувам им било ладно летово во климатизирани простории. Во ред ќе ги исклучиме а производите? Ќе ги фрлиме ли? Температурите се такви заради производите во маркетите зборувам инаку никој немаше да им дозволи да седат во климатизирани простории.
    А да и кога веќе штедите енергија дај веќе аман почнете да штедите на пластика односно гратисни најлонски кеси.

На ivanchos, Nikolina35, baguf4e и 2 други им се допаѓа ова.
  12. izabela.nik

Се зачлени на:
    20 април 2013
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    6.112
    И како тоа продавачката во бутик живее од твоја плата? Ти од кого земаш плата? Од животни ли? И да си администрација и што и да си пак ти живееш од наши пари еве со примери ако си во МВР ние плаќаме за да ни дадете документи, ако си во царина робата сите ние ја јадеме облекуваме... Ако си во ЈСП ние плаќаме ..... Да не продолжувам.
    Тоа дека таа живее од твои пари треба да се забрани со закон.
    Не е таа виновна што ти треба да бидеш облечена или што треба да јадеш. Алоооо луѓе осовременете се. Продавачите ги правите втор ред граѓани.

На Bebac му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Dumbledore

Dumbledore Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2022
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    908
    За продавачките во Њу Јоркер во Сити Мол само ќе кажам дека се чудам како такви луѓе добиле шанса да бидат на позиција за да работаат со клиенти. :)

На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.
  14. izabela.nik

Се зачлени на:
    20 април 2013
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    6.112
    Слободно кој сака нека се менува да контактира и да услужува со сто, двеста, петсто луѓе па да го видиме каков ќе биде.
    Замислете сто пати добар ден и чао...
    Изгледа сте задоволни од останатите вработени по МВР, УЈП, болници итн. Па се фативте кај најслабите. Тие кои никој нема да ги брани сами се борат ... Кои немаат право на збор...
    Понудете им на тие од њу јоркер канцеларија тогаш.
    А незнам правете кастинг натпревар или незнам веќе што за да не ги шиканирате јавно.
    Решение роботи да ви наплаќаат и услужуваат може ќе ви се погодат.

На Kikikikiri0405 и Bebac им се допаѓа ова.
  15. izabela.nik

Се зачлени на:
    20 април 2013
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    6.112
    Зборот глупав исто треба да се искорени. Неблагодарно е за кој и да е што секојдневно се појавува на работа ја гледаш нели дека е таму и ја знаеш смената односно знаеш доста работи за неа. И уште сто пати се изначитав глупава.
    Можам до сабајле да пишувам на темата. Престанете да се напаѓате еден со друг а уште повеќе престанете да се навредувате.
    Тоа важи за сите пори во општеството па еве ако сакате и во политиката.

16. izabela.nik

Се зачлени на:
    20 април 2013
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    6.112
    А бре одам влагам во продавница за храна или бутик. Влагам со очи барам тоа што ми треба идам на каса плаќам. Толку. Ни ја гледам ни ја пратам во што е облечена нит име ме интересира... Нит дали превртел очи. Ми треба млеко, млекото го барам, или фармерки а не го скенирам продавачот.
    Од Македонија ќе правиме село или.. Секој ќе си гледа своја работа. Влегуваш и со што е можно со помалку вознемирување пазариш тоа што ти треба и толку.

На cresa-jagoda и Bebac им се допаѓа ова.
  17. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.588
    Допаѓања:
    40.014
    Еј се напна.
    Ок, продавачка си, веројатно од овој тип, па се пронајде и се најде увреѓена.
    Никој не ти е крив што си продавачка ако ти сама не си задоволна од тоа.
    Мене никој не ми е крив што сум на Х работно место, ако не сакам да сум на него. Не ми се криви клиентите, па да се понашам ко стока према нив.
    Оговарање, превртување со очи, некултура и одвратно однесување не се оправдуваат.

На piglet1, Waverly Raven, Ena05 и 13 други им се допаѓа ова.
  18. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.857
    Допаѓања:
    13.479
    Од километар се гледа дека си продавачка. И океј, смири страсти. Ако си љубезна продавачка, не треба да се пронаоѓаш меѓу нељубезните. И има арогантни и одвратни продавачи, а и такви купувачи. И исто има арогантни лекари, професори, работници на шалтер итн. Тебе не ти е битно дали докторот ќе биде фин и пристапен или дрзок?

На Waverly Raven, Luna91, LiliBoz и 6 други им се допаѓа ова.
  19. Dumbledore

Dumbledore Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2022
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    908
    И јас сум работела во бутици.
    Ако си љубезна продавачка нема од што толку да се вреѓаш, еве јас не се навредив воопшто затоа што сум била на двата краеви од спектарот (и клиент и продавач).
    А тие од Њу Јоркер си имаат канцеларија, да не ги мислиш :*

На nextredstyle му/ѝ се допаѓа ова.
  20. izabela.nik

Се зачлени на:
    20 април 2013
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    6.112
    не сум продавачка кој побогу би имал време да гледа дали продавачот превртува очи. Па уште и да седне на интернет да напише. Пишувањето навреди глупави итн е културно?