Jas vcera stvarno neubavo se osetiv otidov do kam market I zemav lovci na boi sto se tie krpickite I zivotinsko carstvo I na raftot kade sto stoea lovcite na boi pisese oti se 52 den ubavo procitav oti knap bev so parite dali ke mi stignat I odam na kasa taa kasierkata mi vika oti se 59 den I jas I vikam na raftot pise oti se 52 den lovcite na boi ne tolku se I I kazav vo eden drug market znam licno oti lugeto gi isklevetija zatoa nesto vrabotenite na gazdite I sega ne pravat taka vo tinex istoto mi se sluci nekni I mi pukna filmot vcera oti preteraa veke so ova na raft edna cena na kasa druga
@Снегулк@23 Најчесто можеш да побараш (за КАМ барем е така, за други продавници или не знам или немам добро искуство) да разговараш со надлежен вработен (не знам како им е хиерархија) и да им покажеш дека не се во ред со цени, пред да мора да ги пријавиш. Јас секогаш прво инсистирам да средам со нив па ако се инаетат само ги оставам зошто претпоставувам ќе одговараат и така преморените вработени. Инаку може да се пријави во пазарна инспекција, а нивен број (би требало да) има на секој влез на продажно место. @Meckicja нека не ти е гајле, секогаш да кажуваш. Не е во ред тоа. Се случуваат грешки ама имаше еден маркет кој постојано правеше така, сите се бунеа и сега почна никој да не им влегува.
Не знам дали спаѓа во арогантни продавачки, ама навистина не ми се јасни он лине продавнициве.. Пишувам за производ дали го имаат, ми одговараат со да, го имаме, ок... пишувам тогаш ќе го порачам производот штом е достапен да ви оставам податоци за карго да ми испратите? Добив само сеен, дали треба да моли човек за да порача или како? Што воопшто се рекламираат онлине страни за порачување никаква почит немаат!
Вакво искуство имам со бутикот Fairytale. Двапати добив само seen, а еднаш ме откачија кога прашав за една кошула. Неуслужливи се.
Па една продавачка им е сигурно и во бутик и за онлајн, нема време да прави повеќе нешта во исто време, трагедии.
Леле да,колку се напорни и тие што напнуваат,по секоја цена да продадат.Имаше на времето кај нас една парфимерија,за конкретно моливче да влезеше,абе кога ќе се напнеше тој газдата,ти моливче бараш тој почнуваше други врсти да вади,па козметика ,парфеми. На крај најверојатно сите одбегнуваа да влезат,па си затвори.
Во локален детски бутик ,барав тренерки за детето. Беше некаде пред празникот бајрам,па со тоа, време кога имаат екстра заработка. На продавачката,очигледно снашка на газдите и побарав број.Ми отвори зошто сите беа запаковани и замина да услужи други.Ми се допаднаа,сакав да ги купам ама ми се гледаа мали и и викам ако може да видам поголем број ,да споредам. На тоа таа ми вика, кажи ако ги купуваш да ти ги отворам другите. Се почуствував како Џулија Робертс во pretty woman,ситна риба во поглед на другите. Само ги оставив и без збор заминав.Ме отпрати со поглед дотичната. Никогаш повеќе не стапнав таму.
Нормално дека сакаш да ги видиш, за твои пари се работи, плус сепак се проверва да не ина некој фелер, од каде да знаеш, очигледно не и било до то да продај нешто тој ден
Овие случајно сега најдов, ми се посебна категорија на продавачки, колку се лигават на Instagram милички, срцки а видете како се однесуваат и воедно колкава почит имаат кон некој кој сака да им порача производ, прашав за маичка Л ми рекоа многу се мал модел тесен, јас видовита ли сум штом Л не одговара на типичното Л? Страшно Спојлер
Ради ова со години не влегувам во такви бутици. Или купувам во поголем бутик, во молови најчесто или онлајн.
Како би изреагирале ако продавачка му се развика на вашето дете, а потоа да коментира дека би ја истепала да е нејзино дете? Јас бев кај млечните производи, а мајка ми со ќерка ми поодалечени малку и додека да изреагирам продавачката отиде во магацинот. Кај да пријавам? Ќерка ми не направи ништо лошо, ми бараше едни колачи, а јас не сакав од тие да земам зашто знам дека нема да ги јаде и заплака. И продавачката изреагира демек да се засрами мојата петгодишна ќерка, ко да е тоа нејзина работа. Ми е криво што не ја пријавив таму, но не сакав сцени.
Ќе побараш кој и е надреден и ќе му кажеш што се деси. Или во самиот маркет ќе прашуваш кој е газда или преку некого разбери. Коментар дека ќе ја истепа не би оставила јас во никој случај.
Искрено мајка ми ме спречи, да не одела до таму работата, пријавување кај шефот. Не сум тип што се расправа, но ми е криво што ете не пријавив кај шефот или раководителот. За познат маркет се работи.
А бе од што на се ќутиме затоа не знаат кај да си го пикнат носот. Коментар за тепање јас не би оставила непријавен. Или засрамување зошто заплачило 5 годишно дете. Нема зошто детето да се заплашува, утре да се помислува 2 пати пред да реагира како што ќе му дојде од страв да не го истепа некоја тетка. Па нека си ги сноси последиците. Проста Не е тоа расправање, тоа е поставување граница. Има работи што не се коментираат, ако ги преминеш треба да ти е кажано, зошто јас сум видела луѓе што одат и без да размислат два пати фаќаат туѓо дете насила за јакна го влечат, да го тргнат од некаде кај што мислат дека смета, а детето само си застанало тука.
Кај шефот/шефицата на маркетот, ама тешко нешто да направи. Или пиши што се случило во порака на ФБ профилот на маркетот. Барем да ја опоменат да не се изразува така.
Пред малку бев до comodita купив сет филџани за кафе беа на попуст некои 699 ден, кога дојдов на каса беа две вработени, едната продавачка ми рече, само ова? Реков да, додека другата и рече и направи фаца ама она баш фаца приметно рече демек мислеше не се слуша, доаѓаат до продавница за да направат промет од 600ден .... Ништо не искоментирав, само платив и излегов, се прашувам дали вака на странците им се однесуваат, никаква култура!