Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Арогантни продавачки

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од prettygirl, 27 ноември 2009.

1. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.202
    Jas vcera stvarno neubavo se osetiv otidov do kam market I zemav lovci na boi sto se tie krpickite I zivotinsko carstvo I na raftot kade sto stoea lovcite na boi pisese oti se 52 den ubavo procitav oti knap bev so parite dali ke mi stignat I odam na kasa taa kasierkata mi vika oti se 59 den I jas I vikam na raftot pise oti se 52 den lovcite na boi ne tolku se I I kazav vo eden drug market znam licno oti lugeto gi isklevetija zatoa nesto vrabotenite na gazdite I sega ne pravat taka vo tinex istoto mi se sluci nekni I mi pukna filmot vcera oti preteraa veke so ova na raft edna cena na kasa druga

2. Снегулк@23

Снегулк@23 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2020
    Пораки:
    2.812
    Допаѓања:
    3.873
    Да не знаеш каде може да се пријави тоа дека на рафт е една цена а на каса друга?

3. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.202
    Nez nez kade se prijavuva toa

4. NoirSerpentine

NoirSerpentine Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2021
    Пораки:
    1.028
    Допаѓања:
    2.389
    @Снегулк@23 Најчесто можеш да побараш (за КАМ барем е така, за други продавници или не знам или немам добро искуство) да разговараш со надлежен вработен (не знам како им е хиерархија) и да им покажеш дека не се во ред со цени, пред да мора да ги пријавиш. Јас секогаш прво инсистирам да средам со нив па ако се инаетат само ги оставам зошто претпоставувам ќе одговараат и така преморените вработени.
    Инаку може да се пријави во пазарна инспекција, а нивен број (би требало да) има на секој влез на продажно место.
    @Meckicja нека не ти е гајле, секогаш да кажуваш. Не е во ред тоа. Се случуваат грешки ама имаше еден маркет кој постојано правеше така, сите се бунеа и сега почна никој да не им влегува.

Последна измена: 25 јануари 2023
    На GirlLove и Meckicja им се допаѓа ова.
  5. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.045
    Допаѓања:
    2.524
    Не знам дали спаѓа во арогантни продавачки, ама навистина не ми се јасни он лине продавнициве.. Пишувам за производ дали го имаат, ми одговараат со да, го имаме, ок... пишувам тогаш ќе го порачам производот штом е достапен да ви оставам податоци за карго да ми испратите? Добив само сеен, дали треба да моли човек за да порача или како? Што воопшто се рекламираат онлине страни за порачување никаква почит немаат!

На Meckicja и GirlLove им се допаѓа ова.
  6. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.857
    Допаѓања:
    13.478
    Вакво искуство имам со бутикот Fairytale. Двапати добив само seen, а еднаш ме откачија кога прашав за една кошула. Неуслужливи се.

На Youknow му/ѝ се допаѓа ова.
  7. theunforgiven

theunforgiven Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2012
    Пораки:
    1.790
    Допаѓања:
    3.107
    Па една продавачка им е сигурно и во бутик и за онлајн, нема време да прави повеќе нешта во исто време, трагедии.

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Dilajla123

Dilajla123 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2022
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    1.320
    Леле да,колку се напорни и тие што напнуваат,по секоја цена да продадат.Имаше на времето кај нас една парфимерија,за конкретно моливче да влезеше,абе кога ќе се напнеше тој газдата,ти моливче бараш тој почнуваше други врсти да вади,па козметика ,парфеми.
    На крај најверојатно сите одбегнуваа да влезат,па си затвори.

На Youknow, Emotional123 и theunforgiven им се допаѓа ова.
  9. Dilajla123

Dilajla123 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2022
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    1.320
    Во локален детски бутик ,барав тренерки за детето.
    Беше некаде пред празникот бајрам,па со тоа, време кога имаат екстра заработка.
    На продавачката,очигледно снашка на газдите и побарав број.Ми отвори зошто сите беа запаковани и замина да услужи други.Ми се допаднаа,сакав да ги купам ама ми се гледаа мали и и викам ако може да видам поголем број ,да споредам.
    На тоа таа ми вика, кажи ако ги купуваш да ти ги отворам другите.
    Се почуствував како Џулија Робертс во pretty woman,ситна риба во поглед на другите.
    Само ги оставив и без збор заминав.Ме отпрати со поглед дотичната.
    Никогаш повеќе не стапнав таму.

На Meckicja и theunforgiven им се допаѓа ова.
  10. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.495
    Допаѓања:
    21.136
    А зашто уствари не ги изложат на полица/закачалка?
    Фала богу треба да ги видам прво за да купам.

На Dilajla123 и Meckicja им се допаѓа ова.
  11. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.426
    Допаѓања:
    12.162
    Нормално дека сакаш да ги видиш, за твои пари се работи, плус сепак се проверва да не ина некој фелер, од каде да знаеш, очигледно не и било до то да продај нешто тој ден

На Dilajla123 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.045
    Допаѓања:
    2.524
    Овие случајно сега најдов, ми се посебна категорија на продавачки, колку се лигават на Instagram милички, срцки а видете како се однесуваат и воедно колкава почит имаат кон некој кој сака да им порача производ, прашав за маичка Л ми рекоа многу се мал модел тесен, јас видовита ли сум штом Л не одговара на типичното Л? Страшно
    Screenshot_20230206_132524.jpg

На FreeToGo му/ѝ се допаѓа ова.
  13. cooll

cooll Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    10.693
    Ради ова со години не влегувам во такви бутици. Или купувам во поголем бутик, во молови најчесто или онлајн.

На baguf4e му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.105
    Допаѓања:
    4.032
    Исто ијас избегнувам мали дуќанчиња

На baguf4e му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.857
    Допаѓања:
    13.478
    Како би изреагирале ако продавачка му се развика на вашето дете, а потоа да коментира дека би ја истепала да е нејзино дете? Јас бев кај млечните производи, а мајка ми со ќерка ми поодалечени малку и додека да изреагирам продавачката отиде во магацинот. Кај да пријавам? Ќерка ми не направи ништо лошо, ми бараше едни колачи, а јас не сакав од тие да земам зашто знам дека нема да ги јаде и заплака. И продавачката изреагира демек да се засрами мојата петгодишна ќерка, ко да е тоа нејзина работа. Ми е криво што не ја пријавив таму, но не сакав сцени.

16. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
    Ќе побараш кој и е надреден и ќе му кажеш што се деси.
    Или во самиот маркет ќе прашуваш кој е газда или преку некого разбери.
    Коментар дека ќе ја истепа не би оставила јас во никој случај.

17. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.857
    Допаѓања:
    13.478
    Искрено мајка ми ме спречи, да не одела до таму работата, пријавување кај шефот. Не сум тип што се расправа, но ми е криво што ете не пријавив кај шефот или раководителот. За познат маркет се работи.

18. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
    А бе од што на се ќутиме затоа не знаат кај да си го пикнат носот.
    Коментар за тепање јас не би оставила непријавен. Или засрамување зошто заплачило 5 годишно дете.
    Нема зошто детето да се заплашува, утре да се помислува 2 пати пред да реагира како што ќе му дојде од страв да не го истепа некоја тетка.
    Па нека си ги сноси последиците. Проста
    Не е тоа расправање, тоа е поставување граница. Има работи што не се коментираат, ако ги преминеш треба да ти е кажано, зошто јас сум видела луѓе што одат и без да размислат два пати фаќаат туѓо дете насила за јакна го влечат, да го тргнат од некаде кај што мислат дека смета, а детето само си застанало тука.

На Feminka22, mal.ecka, Discovery и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.360
    Допаѓања:
    126.239
    Кај шефот/шефицата на маркетот, ама тешко нешто да направи.
    Или пиши што се случило во порака на ФБ профилот на маркетот. Барем да ја опоменат да не се изразува така.

На ♡ Cinderella ♡ му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Ta-mara

Ta-mara Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2019
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    342
    Пред малку бев до comodita купив сет филџани за кафе беа на попуст некои 699 ден, кога дојдов на каса беа две вработени, едната продавачка ми рече, само ова? Реков да, додека другата и рече и направи фаца ама она баш фаца приметно рече демек мислеше не се слуша, доаѓаат до продавница за да направат промет од 600ден
    .... Ништо не искоментирав, само платив и излегов, се прашувам дали вака на странците им се однесуваат, никаква култура!

На Cosmic Girl, ♡ Cinderella ♡, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.